Uppdaterat

Vi har inte ens en dator i funktion hemma just nu. Eller, egentligen har vi det. Men vi lever i ett kaos så jag knappt kan hitta den, och hittar jag den så är frågan om jag kan hitta någon lämpligplats att sitta på under tiden man ska försöka surfa.
Anledningen till röran är väl mest att vi ska renovera... Alla fönster är numera utbytt till nya, täta och fina fönster från Mockfjärds. I gammaldags stil! Redan första kvällen kunde man känna skillnad i värme. Bara o hoppas att elräkningen krymper eftersom lånet ökat... Men fint blir det! Dessutom så är det ju, tycker jag, lika bra att tapetsera om nu när man ändå börjat. Den tanken är inte riktigt lika lockande hos herr Boije. Men vi får väl se. Köket är iaf under renovering nu. Inget nytt kök, men ny färg o tapet, nya bänkskivor, ny diskbänk och nytt golv. Jag får hålla till godo med det så länge!

I sommras slog vi förresten vårt eget hö. Fina, runda, vita bollar står ute på täckta. Tänkta att mätta två oxar och en häst eller två. Men oxarna finns inte kvar, mer vild än tam fick de gallopera vidare till nöthimlen. Där har de det nog roligt. Och vi lär hålla oss mätta i något år framöver. Och Rappe är flyttad upp på ridhuset, där äter han sig mätt på deras fina hö. Så här står vi, med massor av hö och inget djur. Förutom kaninen, men allt kändes så tråkigt utan häst hemma på gården, så han fick flytta upp på ridhuset han med. Eller hon. Har till och med glömt bort vad det är för sort... Men den heter iaf Muffins.
Summa sumarum så har vi en väldans massa hö men inget gräsätande djur. I stället har vi införskaffat oss en hund som heter Boss, men som ofta går under namnet Hasse. Två katter som heter Mikael och Nathalie. Å sen räcker det. Kommer verka nog konstig när jag går runt och ropar på djuren...

Annars så växer barnen som ogräs, allt roligt de säger och gör glömmer jag bort att skriva ner. Så jag kommer helt enkelt att sluta som en sur, bitter kärring utan något som helst minne.

Jag minns iaf att jag själv var iväg på tjej-helg upp till storhogna helgen som var. Ost, paj, vin, räkor, singstar och härliga tjejer. Allt som avslutades med spa och lunch uppe på hotellet. Mer sånt till oss!

Jag försöker koncentrera  mig på bra saker, håller på att ätas upp av allt negativt och hemskt som sker runt om i världen. Hela tiden. Jag törs inte ens läsa tidningarna längre. Och gör man det så har man garanterat sig en otäck känsla ett tag framöver. Det var nån som sa en gång, att skräckfilmer är bättre än nyheter, för det är iaf på låtsas. Så sant som det är sagt. Verkligheten är den grymmaste av allt många gånger. Kräk.