Bäbisbak

Bäbisbak

Så fördubblades byn för en dag när det var lussebullsbakande mammor med barn på bygdegården. Underbart härligt med lussedoft och pepparkakor blandat med barnbus och skratt.
Dagen började redan klockan tio med bullbaket, snabbt spred sig doften av saffran, ur högtalarna av en gammal "bärbar" CD-spelare strömmade Carolas julsånger... Tror jag det var.
Så här på efterhand var det riktigt mysigt.  Och, visst är det härligt att alla vi som var där verkligen har världens bästa barn? TACK för en supermysig dag. Från morgon till middag.
Det är det som är så fantastiskt med mammor har jag märkt. Sammanhållningen, glädjen och förmågan över att man faktiskt kan prata om blöjor i över en timme utan o ens ägna en tanke åt att det faktiskt är blöjor vi pratar om :)
Värderingarna har verkligen förändrats.
Men igen... Tack för en härlig dag, god sallad, vackra, glada barn och härliga lussekatter...

Jag känner ett oförklarligt lyckorus.... Vill sjunga, dansa, skrika, pussas, kramas...Jag tror jag håller på att Spricka!

My babys Vrålåk!

My babys Vrålåk!

HUR nödvändigt är det EGENTLIGEN att lägga upp Teos bilstol här?
Haha... Aja... Har man lite att göra så har man...
Menneh... Fin va´? Ännu finare blev den när vi fick den så billigt!
Billigt o bra är fint. Speciellt eftersom vi fick den i julklapp till pysen fisen! :)

I did some work

Har egentligen lust att sjunga en skvätt, men föddes tyvärr utan någon som helst uppfattning om vad en ren och fin ton är. Så jag håller kakhålet stängt. Till och med Teo verkar tycka att jag hellre ska prata än sjunga. Kanske helst av allt vara tyst.
Minns när han låg i magen och vi var inne på BB för koll... Tog CTG-kurva och lyssnade på hjärtat, det slog lugnt och fint... Tills jag började sjunga, då skenade hans puls iväg. Jag försökte ljuga och övertala alla andra om att han blev glad när han hörde min röst. Att han tränade olika häftiga moves där inne i rytmen (?) av min härliga tonsäkra sång. Så här i efterhand är motsatsen bevisad.
Min sångröst stjälper mer än den hjälper. Så, i det här huset sjungs inte vårt barn till sömns. Det är mer "somnar du inte nu så kommer mamma o sjunger"....
Appropå att sjunga. Var iväg på bönhuset idag för o lyssna på skönsjungade sångerskor. Alla tiders sång. Synd bara på prästen... Hon pratade om domsöndagen, förstog inte riktigt vad hon pratade om, men tydligen så gick man förr i världen gråtandes från kyrkorna den här dagen. Härlig tro.

Har förresten annars haft en hel del för mig, var till stan med mamma här om dagen, och just den dagen kom Teo på att han inte ville ha nån mat. Och absolut inte låtas amma. Jag trodde jag skulle spricka!
Nedrans rackadumbler så ont det gjorde en sväng. Mamma var till optikern en sväng, med mig i hasorna. Där fick jag låna en soffa i deras fikarum och truga i min lille herre mat. Trodde mina bröst skulle hoppa av mig o dränka sig i närmaste tomma mjölkförpackning ett tag, men det gick över tillslut.
Teo blev mätt och jag nöjd.
Köpte oss en ny bilbarnstol oxå... Maxi Cosi 9-25kg, en -06a, begagnad med knappt använd. Lycka.

Men höjdpunkten av veckan är att jag i lördags JOBBADE.... Vilken total LYCKA.
Kl.7-16, jag sken som en sol och var nog lyckligast av alla jobbande människor under lördagen.
Har inte jobbat- jobbat på fyra år, bara fått det där gröna kuvertet från F-kassan... Men nu äntligen, äntligen kanske jag kan få mig en lönespec för jobb JAG utfört- på riktigt. I lördags var jag inte en bidragstagande, sjukskriven, icke-nödvändig person. Jag var någon, en någon som faktiskt utförde ett jobb! Tänka sig.
 I lördags var jag behövd, jag fyllde en funktion. Vilken lycka.
Att vara sjukskriven i fyra år är en mardröm. Så alla ni som sitter o gruvar er, eller suckar över ert arbete... Tänk på att ni är förunnade arbetskamrater, arbete, förtjänad lön och ni uppskattar när helgen kommer. Men mest av allt. Ni har ett umgänge utanför familjen/hemmet och... Ni fyller en funktion.

Som sjuksriven 23åring blir man snabbt ingen alls...
Ryggvärk är en mardröm.
Så även fast att jag har mer ont än vanligt idag, och även fast att huvudvärken nästan tog död på mig i morse så var lördagen en stor dag för Mig.


Inbrott


Vad är det för idioter som åker runt i krokarna?
Inbrott på skolan inatt- igen.
Vi som bor granne med skolan, jag som är uppe flera gånger per natt... Men inte i natt.
Vanligt vis går jag upp till köket och dricker vatten, och då ser man både dagis o skola.
I natt orkade jag inte, så jag tog vatten inne på toaletten.
När våran hund skäller brukar jag gå o kolla vad hon skäller på, eftersom att hon vanligt vis inte säger ett knyst.
I natt var det två svaga "voff"... Men jag orkade inte gå o kolla. Det var antagligen nån räv.
Men. I natt var det kanske inte det ändå... Våran hund skäller tydligen på IDIOTER oxå.

Teo sover... Och sover... Och sover.

Jag ska jobba ikväll... Första gången på FYRA år! Jösses.

Va? Vadå? Vart fick du luft ifrån?

Va? Vadå? Vart fick du luft ifrån?
"Moffen, nu är det pausat, jag tror morsan säger nånting..."

Världens goaste skit! Och även tröttaste. Nu sover han- igen, sömntuteTeo!
Inte bara Teo som är trött iof... Moffen somnade oxå. Typiskt karlar!

Gräsänka

Nu är det mörkt igen. Teo ligger i sin vagga och sover "middag", Jimmy är i Svenstavik o pysslar med sitt jobb. Lät som om jag blev ensammen hela kvällen ikväll, mycket att göra på vaktmästeriet. Hoppas man överlever, har börjat tycka det är trist o tråkigt att vara hemma själv, men sen när det är en massa folk här, ja, då blir jag ju trött för det då. Man är som man är.
Men: "Man får va som man är när man inte blev som man skulle"

Blir Pizza till middag ikväll, Jimmy har bråttomt iväg när han väl kommit hem och jag vill inte laga mat... Så mycket för den husmoran.
Är det ingen som har något snabbt o enkelt middagstips? Är less på pizza o tortellini.
Tror det är tredje gången på en vecka som vi äter pizza. Iof hemlagad sådan två ggr, och nu bortalagad. Men ändå. Vi hade ju sån där "matsedel" ett tag, funkade jätte bra så länge det funkade.... Säkert i fem dagar.
Måste nog införa en sån igen, ska fundera ut idag vad vi ska äta i morgon.

Har varit hos momma idag och bakat skorpor, längtar ännu mer efter julen när man är där.
Älskade, älskade momma!

Trött. Tom. Lugn.


Natti Natti

Natti Natti

Ja, nu är det natt i stugan. Har varit en väldigt lugn och skön kväll idag. Timmarna innan kvällen var mindre lugn men mer rolig! Har haft mamma-träff hos en av mammorna i mammagruppen. Mycket mamma blev det. Hemma hos den här mamman bjöds det på kaffe, te, saft, äppelkaka, dumlekakor, chokladrutor och allt var det var. Mätt o belåten på sötsaker!
Tack alla mammor för en härlig dag! Tiden gick fort... Så nu längtar vi efter nästa måndag så vi ses igen och bakar lussebullar och äter pastasallad!

Jag har börjat smälta det här med bilen nu, även om det varit som ett stort trauma för mig. Men. Än en gång fick jag min vilja av aluminium att vinna. Pjuh. För den här gången.
Jimmy konstaterade att det var andra gången på rad som han fått ge sig, så nästa gång vi tycker olika, då vette katten om jag kanske måste ge mig... Så länge det inte rör subban vill säga.

Har ringt och anmänlt oss till nix nu oxå, skönt att ha gjort det så här innan jul, då brukar det vara poppis att ringa runt o sälja saker o ting. Och jag som är så duktig på att säga nej, säger alltid ja om nån vill sälja nåt. Så jag har prenumererat på långkalsonger, nylonstrumpbyxor, strumpor, sming, bh:ar, böcker, piller av nå slag (?). Och dessa piller prenumererade jag på under tiden jag var gravid/ammade... Och dessa piller får man inte äta då. Så, det säger väl ungefär hur duktig jag är på att säga nej till saker o ting?
Men, nu är nix inkallade. Ändå så hann de ringa från Bonniers Barnbokklubb. Så... Ja. Om nån vecka kommer det böcker på posten...
Idag ringde nån tok och började förhöra mig om bussåkande. Så då tänkte jag att jag skulle morska upp mig o tala om att jag inte hade tid med nån utfrågning, men jag fixade inte det heller, utan visst. Visst skulle den unga damen i andra änden få ställa några frågor, jag åker ju ändå aldrig buss nu förtiden, så hur kul skulle jag vara att intervjua?
Helt plötsligt började DAMEN i andra änden att skratta... Och jag förstog. Att även om man är med i NIX så kan folk som Pekka ringa iaf. Och DRIVA med en stackars hjärndöd mamma som mig.
Men så här, här inne (pekar på hjärtat) så är det lite kul. (OBS! Internskämt, men kul ändå)

Jag har förresten bakat bröd ikväll. Så det blev härligt nyttigt bröd o lite te till kvällsfika! Mys!
Teo somnade lite tidigare idag än igår. Igår ville han vara vaken, och levde fadderullan. Skrattade, pratade och skrek. Haha, önskar än en gång att jag hade haft kameran redo. För där låg Teo i sing säng o skrattade medan hans pappa låg i sängen o våndades över att han skulle upp kl.7 idag... Inte bara våndades, utan han hade även hörselproppar och utanpå det hade han HÖRSELKÅPOR! Haha...

God Natt.

Låtbli min bil!

Åh!!! Jag älskar ju våran subba.
Det började med att herrn i huset ville ha ny bil. Inte jag.
Han lånade hem cryslern för några dagar, men med lite övertalning tog han sitt förnuft till fånga och gick med på att inte köpa crysler. Jag andades ut. Subarun skulle få vara kvar ännu några mil.
Men sen slog det om igen. Han satt som fastklistrad inne på blockets bil-säljar-sida. Jag suckade och tänkte att det kunde gå över. Gick förbi öppningen till kontoret och hörde något om o provköra en bil. Ikväll!
Så var karusellen igång. Men den här gången var det inte en vit crysler utan en lila/röd sittoträngs.
Visst, på den här bilen nådde jag ned till kopplingen (som jag inte gjorde på cryslern, ser det som ett måste för att kunna köra.) Men ändå, jag vill, vill, vill inte ha en ny bil. Inte nu.
Jaha, efter provkörning av en icke 4hjulsdriven bil var diskussionen igång igen, men på en helt okej och samsad nivå. Vad jag mest av allt inte kan förstå är hur han för ett tag sen ojade o nästan grät över L200an som var så bra, som man tog sig fram över allt med osv, och nu, ja, nu tänker han gå o köpa en bil som vi kanske inte ens tar oss ut ur carporten med?
Var tog min 4wheels-drive-man vägen!?
Men det värsta av allt. Nyss hotade han med att sälja subban. Jag tror jag dör. Car-suicidial.
Subban o jag har som blivit ett. Näe, mitt körkort o jag klarar inte det här. Om teveprogramet "Bullen" fortfarande fanns kvar skulle jag ha skrivit dit. Överskrift på brevet skulle vara "Subban och jag". Avsändare:Anonym.
Det är inte subban i filmen som körs av skribenten. Det är heller inte tjejen i filmen som skrivit brevet. Osv.
Om nån skulle se våran pärla, kanske nån skulle vilja köpa den. OCH DET GÅR INTE!

Trodde aldrig jag skulle bry mig om en bil. Om ändå stickan jag testade på här om dagen hade varit på plus så hade jag kunnat förstå alla dessa konstiga känslor. Men nu? Vad ska jag nu förklara det här med?
Total förvirrad. Har jag blivit kär i en bil?
Hon är kanske inte som godis för ögat, visst, det kan jag hålla med om. Men hennes ratt. Hennes insida, visst, sliten på sina ställen, men hjärtat är på rätt ställe, och den motorn vill gå länge till. Och utsidan, det är inte den som räknas. Det vet vi alla. Så, subban, jag ska göra allt som står i min makt för att du ska få stå under mina vingar ett bra tag till.

Kanske att jag måste göra ännu ett gravtest, vill hitta en orsak/anledning till denna kämpaglöd för en BIL....

Jag äter gröt här! Stör EJ!

Jag äter gröt här! Stör EJ!

"Men KAN jag få äta utan den där kameran nån gång?! Förbaskade mammarazzi!"

Är ledig från mammaledigheten nu. För en kvart iaf. Teo följde sin far för att hämta symaskinen, tänk att gobben min överraskar ideligen, nu ska han till o sy julgardiner oxå! Kors i taket och tack gode gud för min händige karl. Måste nästan knäppa ett kort o föreviga när han sitter där bakom symaskinen!

Snart blir det lunch/middag med E och J, har gjort oss en tortelinigratäng. Hur enkelt o snabblagat som helst! Om nån vill ha recpet... Skriv en kommentar!
Om nån har något annat gott o lätt recept? Give it to me.
Om nån vill... Skriv en rad... Åjust det. Blueberrypay blir det kanske till kvällen.
Det är jag och Kisthi Tomita eller vad hon hetter... Det är hon o jag som blandar svenska med engelska. Bläasche.

Sovmorgon!

Ja, en sovmorgon med råge! Vaknade av att telefonen ringde... kl.10.30!! Ohoj så utvilade föräldrar det är som bor i det här huset nu!
Blev rätt sent igår för Teopysenfisen. Somnade nog inte fören runt elva, kanske därför det blev en sån hiskelig sovmorgon?
I morse fick han sitta vid bordet som en lite nakenfis. Omstoppad av handdukar förstås om det skulle hända någon liten olycka. Gröten var god, stämningen på topp, tills Pappa Jimmy studsar upp o mumlar nån liten ramsa. Olyckan var framme, och den hade på någotvis missat allt som var i vägen. Så det som stoppade strålen från golvet blev- Pappans ben! Hoho, så jag skrattade!
Teo var nöjd han med över sin träffsäkerhet!  ;-)

Just nu ligger lilleherrn på sin nya Laban o Labolina-filt och pratar, haha, han har kanske inte det manligaste skriket här kring byarna... Det låter mer Iiiihhh, oaaaaaiiiih, aaaaaaaaa, i vääääldigt ljus tonart. Är det det som heter falsett?
Mamma musikalistisk. Eller inte. Men sånt där borde höra till allmänt vetande.

Snart är vårat hus färdigstädat, diskat o tvättat. Jag är en periodare när det kommer till städmani tror jag.

I det här huset längtar vi efter julen. Har köpt en finfin tomtedräkt till pysen som han är så fin i så!

Nu ska vikas kläder, pussas med pappan och busa med barnet!

Blå ögon...

Blå ögon...

Stora ögon
Teos ögon
...Mammas älsklingsögon!

Tha week

Ska lägga upp nya kort. Men inte ikväll.

Så, nu är det fredag igen och ännu en vecka att lägga i bagaget. Minnet är fruktansvärt dåligt så jag minns knappt vad vi gjort. Men på en vecka har vi varit i Ångsta två gånger! Inte illa minsann!
Vi var dit senast igår fär Teos farmor fyllde år, så... GRATTIS FARMOR!

Många planerar för vad man ska göra i veckan.
Jag planerar helst efteråt, för då vet jag att jag gjort det jag skrivit upp...
(Måndags- minns inte vad vi gjorde.
Tisdags- var till Ångsta
Onsdag- Jag o Jessica var till stan
Torsdag- Ångsta
Fredag- HEMMA!)


Köpte oss en voxipåse gjorde vi oxå, så nu ska unge herrn sova gott ute i vagnen!
En voxipåse och en "lekfilt" men Laban och Labolina på, sweet!
Ville testa åkpåsen idag, för o se hur gott han skulle sova i den, och hur praktiskt den är. Har höga förväntningar. Men så idag när jag skulle lägga han i vagnen så var det på tok för många plus på temometern för att jag skulle vilja bädda ner han i den, även om det säkert hade gått jätte bra. Aja, bättre lycka nästa gång.
Han är så go om dagarna nu, gnuggar sig i ögonen när han är trött, så då stoppar man han honom i vagnen, å vipps så sover han! Så perfekt med carporten, för då kan han ju sova där även när det är busväder! Och ännu bättre är det att man kan dra in han i källaren o ha han innomhus om man skulle känna för det. Lycka.
En småbarnsförälder verkar se det mesta ur andra ögon. Knas, hur det kan bli. But it feeeels gooood!

Hormoner. Det hade jag en drös av i överflöd när jag var gravid. Och jag har börjat känna samma symptom nu igen. Precis som när jag väntade Teo. Mm.
Kräktes nån kväll. Brösten ömmade nån dag. Känslorna svallade. Och ikväll rann bägaren över. Jag började GRÅTA när jag såg IDOL.
När Johan sjöng/hade sjungit. Jag som inte ens tycker att han är nå vidare värst. Näedå, där låg jag i soffan o snörvlade. Tårarna rann o jag var tvungen att gå till Jimmy för att få lite tröst. Herregud. Vad är det med mig?!
Harklandes fick jag ur mig "Snyft, det var... jag vet inte, det var, det var bra på IDOL"... Sen gick det över och jag återgick till mitt gamla stabila jag.
Graviditetssymptom, som sagt. Men nu för att lugna klappande hjärtan. Jag är inte gravid. Teo ska inte få något syskon- Än.

Har stortstädat idag. Nu är det rent hus. Sovrummet, datarummet, hall nr1, hallnr2, toaletten, köket, vardagsrummet... Mmm, nice. Nu kan vi börja njuta av helgen.

Teo är förresten världens charmtroll. Fick "skolkorten" här om dagen. Lillpysen var ju bara 2,5 månad när vi tog dom, och nu är han snart FEM månader! Vart tar tiden vägen?!
Aja. Han var söt som socker. Ser ut som en gammal tandlös farbror. Me looove.

God Natt nu.

Jag saknar min syster I ...Vill att du ska komma hem från landet långt borta nu. Vi saknar dig.
Issa- KOM HEM!

Tvist


L200, Mercedes, Subaru, Crysler. En stor bil, en tung bil, en bra bil och en dyr bil.
Den stora bilen (L200) hade Jimmy när vi träffades, men den var dyr i drift och inte riktigt en familje-dröm-bil.
Mercedes- låter flådigt, men det var, enligt mig, en kall och tung plåthink! Tack gode gud så dog och dödde den en dag i april. Poff så la den av, och Mercedes var ett minne blott. För ett tag iaf. Den är just nu hos doktorn på rehablitering för att sedan skuffas vidare till ett nytt hem. Någon intressent kanske?
Subaru- är bilen mitt hjärta klappar för. Underbara bil. Den är grå och lagom skitig, centrallåset funkar inte så för att låsa upp alla dörrar får man klättra som en jojjo, takluckan är ur funktion, stolsvärmen på passagerarsätet fungerar inte osv. En helt magnifik bil. Faktiskt. Den är dessutom fyrhjulsdriven, och det känns verkligen att man håller sig på vägen.
Cryslern- En lite nyare variant. En -99a rent av. I fint skick med sprillans vinterdäck. centrallåset fungerar och passagerarens rumpa kan hållas varm! Ingen taklucka som kan gå sönder, för det finns ingen. Dessutom är det stort lastutrymme. Den är luftig och fin. Drar inte så mkt, och är en disel. Precis som min karl vill ha det. Men.  Ingen 4wheelsdrive och...Det står "Nya moderaterna" på bakluckan. Bara det gör ju att man ska ha betalt för att köra den! Näe. Varken vi (efter många om och men) eller Plånboken vill så just nu.
Jimmy tänker comfort.
Jag tänker ekonomi.
En tvist helt enkelt. Att åka eller icke åka. Det är frågan.
Vi överla tidigare ikväll. Ekomonin segrade, Comforten kommer senare.

Har varit en snurrande dag. Teo har varit trött på morgon, så jag fick klippa mig medan han sussade i vagenen ute hos Ingela. Skönt att fräscha upp huvudet lite. Synd bara att det knappt syns. Knappt så jag själv märker det.
Sen susade jag och Jessica till Svenstavik, gick på ICA och en sväng på apoteket. Snurrade hem och väl hemma hade min karl kommit hem. Mmmm!
Vi kokade ihop lite makaroner och stekte oss nån köttbullen innan lusten att köra lite bil (crysler, som vi har fått haft på prov) föll herrn in.
Vi styrde vår kos mot farmor! Där fick vi fika o Teo massvis med pussar!
Det blev även förevigat när Teos 16åriga, estetiska, långhårige farbor bytte blöja! :-D
En helkväll helt enkelt.
Efter banangröt och amning ligger mini-boije i sin säng och sjunger medan större herr boije ligger o försöker läsa i samma rum! :-)

God Natt för idag.

SuperPappan!

Farsdag idag.
Gjorde ett tappert försök till banankaka, men misslyckades med bravur. Alla ingredienser fanns i kakan, och massor av kärlek. Men tyvärr använde jag inte hjärnan när den skulle gräddas. Så den gräddades i 30 minuter under  "s"-knappen. "S" som i "Snabbstart". Asta (våran hund) kommer få äta sig nöjd på banankaka de närmaste dagarna. Köpte en påse Kinapuffar istället, ett säkert kort.

Jimmy städat sovrummet idag, blev helmysigt, så nu ska vi lägga oss o njuuuta av det fräschaste rummet i den här kåken för tillfället.

Jag har världens bästa karlakarl!
Teo
har världens bästaste Pappa!

Grattis Jimmy på farsdag! Du är BÄST!

Bättre som död?

Det är tungt att vara ledsen och låg. Antar att man kanske då och då måste befinna sig här nere för att uppskatta de stunder man har av lycka och kärlek.
Men ibland kan jag undra... Bara hur olika två människor kan tänka. Det är konstigt.
Jag brukar alltid tänka att man ska inte kräva av andra vad man själv inte kan ge. Och då menar jag kanske inte "jag är barnvakt till dina barn så är du det till mina, fast jag har inga." Utan, mer tjänster och gentjänster. Ge och ta. Goes around comes around. Men det är inte alltid så. Vissa människor i vår tillvaro kommer antagligen mest att ta, och kanske helt enkelt glömma att ge (eller så skiter dom i det av ren lathet). Andra ger, och kanske vi glömmer att ge tillbaka?

"En människa är aldrig så bra som när den är död."

Varför
kan vi inte uppskatta varann när vi fortfarande är i livet? Varförsitter beröm och fina ord så långt inne? Varför verkar det vara lättare att prata om folk om man har nå negativt att säga om dem? Varför är det så svårt att ge varann bara en kram extra? Eller ett snällt ord eller en fin mening? Varför är det konstigt om en främmande människa möter en med ett leende på stan? Varför är det näst intill förbjudet att säga till en människa man inte känner så väl att man tycker den är underbar? Varför är så många av oss så sparsam på snälla ord? Varför ska man snåla? Varför väntar så många med saker de skulle vilja ha sagt, men aldrig hann säga? Varför är en död människa en (oftast) bra människa?

 Varför är man som bäst när man är död?! 

Jag vet inte riktigt vem som läser det här...
Känner jag dig? Känner du mig?
Känner jag dig, men du inte mig?
Känner du mig, men jag inte dig?
Kände vi varann? Eller var vi främlingar?
Kanske lär vi känna varann?
Det spelar kanske heller ingen roll.
Men för Mig är Du bättre levandes än död. 

Rätt eller fel?

Carpe Diem.


En liten familj...

Mamma Pappa Kärlek

...med mycket kärlek.

Vaknade på helt rätt sida idag, alla tre faktiskt!
Som vanligt fick jag och Jimmy kliva upp utan sömntutan, för han ville sova. Halv åtta var jag tvungen att väcka honom så att han skulle få äta lite. Han hade ju ändå sovit sen nio igår kväll... Tog upp han till våran säng och matade lite, sen somnade han om... Och sov. Till halv tio. Det är faktiskt lite tråkigt när han inte är vaken... Nu när klockan börjar närma sig elva är det snart sovdags igen, ska ut o dra vagn för att lunch hos Karin! Lät som om det var makaroner på menyn idag!
Teo har ätit en heeel smakportion med banangröt och ammat båda brösten. Gissa vem som är mätt? :-)
Har fortfarande lite svårt o förstå att så mycket mat får plats i en sån liten kropp.

Inget mer att säga nu... Får skriva mer när klockan har börjat ticka längre in på dagen.

TEO hade namnsdag igår
Martina har namnsdag idag *harkel*
Moa
hade namnsdag här om dagen *host*

OuPs!
Nu braschade nån här... Dags att byta blöja, sen blir det som sagt promenad.

Klagosång


Nu är kvällen här, lamporna är släckta förutom de små i fönstrena. Spisen är på och mackorna är snart klara. Doften från ljuset inne på toaletten börjar sprida sig vidare ut till hallen. Små värmeljus lyser lite här och där. Kan man annat än älska sånna här kvällar?
När mörkret kommer blir det lixom en annan känsla över hela huset, och ett lugn, ett skönt lugn. En liten klagosång hörs dock från sovrummet av någon som är riktigt slut och trött. Smått grymtande, ibland mer förbannad i bland mindre, så går man dit för o trösta så skiner ett litet leende upp. Nu slocknade han med sin "snutte"-filt i näven. Man bara måste älska.

Våran källare har mer eller mindre blivit en allmän tvätteriplats. Min syster är utan tvättmaskin, så hon skulle tvätta hos mor o far, bara det att... Ja, deras tvättmaskin blinkar om nåt motorfel. Så. Våran tvättmaskin funkar, så nu kommer det lass med kläder hit istället. Tur det, så jag har nåt att göra! ;-)
Faktiskt mysigt att tvätta. Luktar gott o så.

Var iväg på middag ikväll, fick o potatis. Mmm, mumma! Tyckte det var kalasgott!
Funderar på o lägga upp lite recept här på lättlagad, snabb och god mat. Om det finns nån annan som har nå bra, billigt, gott o lättlagat recept så är det välkommet. Vare sé det är förrätt, varmrätt eller efterrätt.

Nu plingade mackorna klart!

God Natt från oss


My maaan

Hur länge sover mitt barn egentligen!?

Still sleeping.... Det börjar bli tråkigt. Han har sovit i fem timmar nu... FEM TIMMAR!
Vaaakna Teo! Bah! Han är fyra månader, näe, ännu mer, fyra och en halv månad! Han ska vara vaken då... Eller, klart pojken får sova om han vill...

Gahhh!! Jag blir FÖRBANNAD! HUR gör man för att bli av med "pop-up´s"? Jävla påhitt. Hinner inte skriva klart en mening innan tusen sånna poppar upp. Om jag tyckte att det var kul skulle det vara en sak, men nu är dom bara som ett irriterande moment. I-landsproblem, men dock, ett problem. För det gör mig irriterad.
Blah! Jag hatar att vakna på fel sida... Somnade i soffan. Vaknade av telefon, som alltid annars.
Jag har inget att vara sur över, jag får skärpa mig.

Jimmy är den vackraste karl mitt öga någonsin skådat. Yes, he's my man and I love him.
What a man what a man whata mighty man, yees he iiis...
Ikväll är det ingen Lisa Nilsson, ikväll är jag den där gruppen, ni vet... Som sjunger den där sången...
...Nynnar vidare...

Vilken sömntuta!

Ja, ni läste kanske min lista över saker jag hade att göra... Och knappt en endaste sak har jag lyckats med. Teo pussade jag på så gott jag kunde under den korta tid han var vaken. Tänkte göra resten av sysslorna (förutom o bada han då) när han sov. Men sen tänkte jag om.
Jag la pyret i vagnen och gick till mormor en sväng istället. Tänkte att Teo skulle vakna efter ca 1h sömn så han fick träffa mammomma lite, men det tänkte inte han. Så jag tänkte att han skulle vakna efter ca 2h sömn, men det tänkte inte han. Efter det tänkte jag att han skulle vakna efter 3h sömn, men det tänkte fortfarande inte han. Så då gick vi hem och tänkte att han nog vaknar när vi kom hem. Men heller inte så tänkte han. För han är trött. Jääätte, jäääätte trött. Så han sover fortfarande... Han somnade strax innan elva... Och nu så kryper lite av paniken på. VARFÖR STÄDADE JAG INTE REDAN KL.11?! Nu har jag ju allt kvar. Boooring. Jag vill inte. Jag vägrar. Jo, men just ja! Jag har faktiskt tvättat lite kläder... Men det räknas inte idag. Sen så har jag städat lite ute... Men det räknas inte heller, för det stog inte på min lista!
Varför är det roligare att göra saker som man inte visste innan att man skulle göra?
Jag kan LOVA att om jag hade skrivit på min lista att jag skulle gå till mormor o hjälpa henne att skriva julkort och sen städa här ute så hade jag aldrig gjort det... Inte idag iaf.
I morgon ska jag prova med omvänd psykologi på mig själv. I morgon ska jag sova, äta glass och titta på film. Så. Nu får vi se hur det blir.

Good morning sunshine!

VAD gör man uppe den här tiden? Jimmy jobbar, Teo sover, jag.... Är vaken. Why? Jag borde sova, mina ögon kliar, undra om jag är alergisk? Ser ut att bli härligt väder idag. Glashalt och spegelblankt på vägen, kanske ska gå ut o spegla mig? Folk skulle tro att man var tokigare än vanligt.

Har sovit rätt gott i natt, men inte ryggen. Den jädras. Får svälja alvedon hela dagarna nu för tiden, så snart kommer jag bli sån där vandrande pillerburk igen. Finns tydligen inte så mkt att skriva om den här tiden på dagen. Har ju inte hänt ngt speciellt...

Har planer för dagen.

*Städa kontoret
*Städa sovrummet
*Städa toaletten
*Avmaska hunden
*Bada herr Teo
*Klura ut julklappar
*Pussa på Teo
*Gå på affärn
*Dammsuga kök o vardagsrum
*Torka golv
*Vattna blommor
*Tvätta kläder
*Vika kläder
*Ha kul!

Japp, det är inte bara o bara att vara hemma... Nån som känner igen sig?


LitenLaban juli-06

LitenLaban juli-06

The end of the day

Så har ännu en dag nått sitt slut, har varit en riktigt bra dag som än en gång bevisat att det är gröt i huvudet o mjölk i tuttarna på en mammaledig 22års jänta.
Skulle åka tidigt i morse. Tidigt är ett ord som kan variera från dag till dag. Tidigt idag var runt tio, men vi kom inte iväg fören elva. Som vanligt så ringde telefonen precis när vi var på väg ut genom dörren. Momma ville ha hjälp att hänga upp en gardin. Så dit åkte vi o hjälpte världens bästa "mammomma", jag lekte cirkusprincessa där på en tre-stegs-stol. En smärtt o liten cirkusprincessa, antagligen inte den smidigaste som visats här kring nejderna, men  det gör inget. Gardinen kom upp, jag fick svettas och mormodern fick sytta Teo en stund. En timme senare befann vi oss i staden och jag fick bekräftat vad jag befarat. Lantlollor i bil har inget i stadstrafiken att göra. Herregud så med bilar. Men ingen tutade på mig, så antigen var jag inte snygg nog eller så körde jag inte för fel.
 Åkte raka vägen till Malin (med en snabb visit på McD, för jag höll på i svälta ihjäl. Vore högst olyckligt). Hos Malin fick Teo lite påfyllning o sen packade vi oss in i bilen igen för o fara på Coop. Gick ett varv. Sen vidare på apoteket, till ONOFF, till Rusta o sen skulle ju jag o Teo på bad. Menneh, näe. Det blev inget av med det. Stannade hos Malin istället och tillbringade en bra stund inne på Rusta, en rätt kul affär. Hittade finfina trasor med älgar o döskallar på. Och lite annat smått o gott.
Skulle ner på själva stan oxå. Köpa peruk o farsdagspresent. Och vet ni vad? Jag fick åka på stan och vara barnfri. Det var helt o hållet helskumt! Kändes ungefär som om man tappat bort halva sig själv.
Det första jag gjorde var att springa på hobbyboden, det första jag tänkte när jag kom in där var: "Men, hur ska jag få med vagnen till nedre plan?" ...Justja. Hade ju ingen vagn med mig. Inget barn heller för den delen.
När peruken väl var köpt kom jag på att jag glömt betala parkeringsavgiften så jag joggade lite lätt tillbaka till bilen. Väl vid bilen konstaterade jag att mobilen var borta. Hittade en karl, som såg lagom snäll ut. Tvingade honom på mitt snällaste vis att försöka vara så snäll som möjligt o ringa till min mobil för o se om den fanns där i närheten ändå. Men icke. Men tillslut hördes i andra änden av telefonen "Hej, jag har hittat en borttappad telefon" varpå jag slet telefonen ur hans händer (fråga mig inte varför) och frågade "Var är min mobil?!".... På Hobby Boden. Tackade den snälla karln, som antagligen trodde att jag försökte flirta med han i början, så jag var tvungen att haspla ur mig "Tack för hjälpen, jag har en son som är 4,5 månad. Kör försiktigt. Hej då (tystnad) och, ja justja! Tack för hjälpen". Insåg som sagt att man har gröt i hjärnan och gick där ifrån. Hämtade telefonen på hobbyboden. Försökte njuta av att vara barnfri, försökte gå i butiker o titta på kläder, men hamnade hela tiden på barnavdelningarna. FÖRSÖKTE leka "normal", men har insett fakta. Jag är mamma- På heltid.

Jag har gröt i huvdet och mjölk i tuttarna.

Teo älskar sin pärongröt. Mummsfillibabba... Han kan inte säga det än, men det är som på tungan! ;-)

Oh shit, Not you again!

Oh shit, Not you again!

Morgonstund...

Älskade unge!
Inte nog med att hela kvällen var underbar igår, natten blev lika så! Teo har sovit som en stock, heeela natten, och ligger fortfarande i sängen! Jag o Jimmy har nyss ätit frukost o han är snart på väg till jobbet. Kan livet bli mycket bättre? Har svårt att se det.

Idag är det avslutning på badet så jag o Teo ska ta o packa oss in i bilen för att styra vår kos mot Östersund, tänkte försöka komma iväg så tidigt som möjligt så att vi hinner uträtta lite ärenden inne i stan och hälsa på kusin Malin. Handla mat på Willys, kika in på Rusta, köpa en USB-kabel till skrivaren, ta ut pengar, köpa peruk till Mulle och lite annat bestyr. Förstår inte varför man alltid får fullt upp när man ska till "stan".

Ska ta o fixa det sista i skötväskan/badväskan sen blir det nog till o väcka den lille skiten med massor av pussar o päronpuré!

adijos


Pappa och Päronpuré

Så, ännu en dag till ända.
Hela dagen har faktiskt flytit på rätt bra utan nå större incidenter. Jimmy kom hem från jobbet runt tre, så då packade vi oss in i bilen för att åka på soptippen o tippa lite grejer, har inte riktigt kommit på än varför jag o Teo följde med? Hur kul är det egentligen. Aja, Teo fick ju sova en sväng o jag fick åka bil...
Världens snällaste pojk är det nog vi har. Tänk att alla får världens finaste barn, är det inte fantastiskt?
Jag vet inte om jag skrev det i förra bloggen, men Teo har börjat mummsat gröt. Idag bytta vi äcklig, klibbig gröt mot päronpuré, och då blev det minsann annat ljud i skällan! Slurp sa det.
 Nog för att han ätit den goda havregrynsgröten utan att säga något, men nu var det mer iver i ögonen! Jag hoppas bajsblöjorna luktar godare av päronpurén än av havregrynsgröten.
Rullar gör han oxå, från rygg till mage o sen från mage till rygg. Det är hans nya sätt att ta sig frammåt, bakåt och åt sidorna på. Helt enkelt ett sätt att flytta sig från punkt A till punkt B.
Men mest rullar han nog för rullandets skull, "utan varken mening eller mååål"  är det lisa nilsson som sjunger den låten? Eller är det en karl? Äh. Nu sjunger jag den iaf.

Ikväll var en stor kväll. Pappa och son var ensammen hemma. Själva. Mamman åkte på möte. SJÄLV.
Var borta i drygt tre timmar, kanske fyra? Ringde hem sjutusenfyrahundraåttiofemmiljarder gånger. Skickade fyrahundrafyrtiofyra sms och frågade hur det gick. Förutom det höll jag lugnet o hörde inte av mig mer än vad jag tyckte var nödvändigt.
Super-Pappan hade allt under kontroll. "I love you I love you I love you sooo, I dont want you to gooo..." Om texten på låten lyder så eller inte spelar ingen roll. För det är som med Lisa Nilsson, fast det är jag som sjunger, så även den där låten. I should be a singer/songwriter. Nån som vill anställa mig för en billig penning?
Åter till pappan och barnet. Kom hem runt tio och tänkte att det skulle iaf kunna vara liiite tandagnisslan (även om han är tandlös) eller att nån tår skulle rinna. Men icke. Där satt de två vackraste människorna vid bordet. En av dem hade ansiktet (runt munnen) full av päronpuré, och, det var inte Jimmy.
Teo smaskade i sig som aldrig förr, men mina bröst hade även dom längtat efter unge herr Teo, så efter "maten" fick han skölja ner med lite mjölk :-) Jag vill aldrig sluta amma. Underbara stund.

Oj, klockan tickar iväg o tiden rinner bort. Min nyduschade karl o jag ska nog lägga oss o sussa i nybäddad säng nu! Wohooo :-)

Puss o godnatt

Kärlek

Kärlek

Mamma Pappa Barn

Vaknade på en klart bättre sida idag än vad jag (mamma i familjen) gjorde igår. Vet inte vad som hänt med mitt morgonhumör, men det har gått från bra till sämre till nu ännu värre.
Igår var som sagt en fruktansvärd morgon då foten sattes ned på helt fel sida, alltid fint att kunna skylla på det.
Idag där emot så gick det bra och jag var artig o trevlig hela morgonen, klev upp innan resten av familjen, drog på mig den härligt mjuka o sköna morgonrocken från IKEA, studsade i min mintgröna fraggeltofflor och vandrade ut till tv-soffan. Låg där som en död sill tills pappan kom o dukade fram frukost. (Sa jag att jag äääälskar honom?)
Pojken i huset, det fyra månader gamla stjärnskottet låg fortfarande och sussade. Morgontrött pys.
Men runt halvnio började det att höras in ifrån sovrummet, pyret hade vaknat! :-D
Medan jag låg kvar i soffan och ojjade mig över ryggvärken studsade pappa Jimmy iväg o hämtade pyret, bytte blöja o pussade på.
Mina bröst höll på o dö, så dom var nog gladast av alla att mjölkmaskinen hade vaknat.
Teo har varit duktig o sovit hela nätterna sedan han var ca 2 månader, innan det sova han iof mest hela nätterna förutom ett-två depåstopp då det var matdags.
Nu ännu två månader senare så har han drabbats av otäcka drömmar och outmättlig hunger. Så nu serverar huset havregrynsgröt för fulla muggar. Mammas gröt. Havregryn o vatten, visst låter det som en riktig delikatess? För mitt eget psykes skull så brukar jag blanda i en liiiten nypa hemkokt äppelmos. Då tror iaf jag att det ska vara lite godare. Provade oxå med ersättning. Men vad är ersättning om man vet att det finns riktig bröstmjölk? Endast det bästa duger tydligen, för ersättningen totalt VÄGRAR han att dricka. Aja, bara pojken är mätt o belåten så är mamman o pappan nöjd. Han sover ju bra ändå.
Blir nog en 10-12h per natt, så, vem kan klaga?

Nu, så här en timme senare sitter Teo i sin babysitter och slår på sitt babygym.
Mamman sitter och skriver här o nu.
Pappan är på dagis och jobbar.

Och vädret?  STORM.
Nu tackar jag gudarna och karlarna som förut i sommras tog o sågade ner ett gäng stora tallar som stod här på gården. Annars hade de väl legat som plockepinn över hustaket nu. Har aldrig sett på maken.

Nu är det gröt-tajm!