22:19

...Ska försöka somna i tid ikväll, klara, färdiga, gå!

God natt!

trött

Men va äre´ för nåt som flyttat in i min kropp? Jag går ju runt och är halvdöd mest hela dagarna. Orkar mest nada, magen känns tom fast att jag nyss ätit, och sen har jag sug på nåt jag inte riktigt vet vad det är. Men jag TROR att det är salt jag vill ha.

Äppelskrutten firar en månad idag, tycker tiden går så himla mycket fortfare nu än när Teo var så här liten, nu hinner man verkligen inte med på samma vis, dagarna hinner knappt starta innan det är läggdags igen!
Var ju på BVC idag, och idag mätte vi 53cm lång och en vikt på 4400... När vi var där för en o en halv vecka sen vägde han 3600g, så han har brassat på rätt bra! :-D


Pysen var ju med mamma o pappa i morse under tiden jag var i svenstavik, sen när jag kom hem där ifrån städade vi lite bil o sen åkte vi till buan med mamma o momma. Härligt väder nu på kvällskvisten oxå!


Jo, tack för lunchen systeryster!

Och tack för middan´ mor och far!

...Går som ingen nöd på oss som det verkar! ;-)


30/6

Vad är man bygd av för virke egentligen?! Blev uppe lite länge igår, och Teo vaknade lite tidigt idag... Å nu känner man sig nästan bakis bara för det! Herregud, snacka om att man är bortskämd med sömnen som blir en zombie bara för att man inte sovit mer än 6-7h! Ja, skämmas borde man!
Storebror har följt med momma o moffen upp till buan, tror han gjort det varje  morgon under hela sommaren nästan... Mysigt att få följa med dit kanske.
Jag och minsta äppelskrutten ligger i sängen, jag tänkte blunda en kvart innan vi ska packa oss iväg till BVC. Ska bli spännande o se hur det ser ut med vikt o längd idag, känns som om han växer så det knakar!

Igår var det förresten riktigt härligt väder och jag fick för mig att sommaren var på väg... Tills jag klev upp o drog upp rullgardinen i morse. Grått, regn och tolv graders hetta. VAR ÄR SOMMAREN?
När sommaren väl kommer, då lär den väl bli stekhet och outhärdlig bara för det, så då måste jag gnälla över att det är för varmt. Näe, lika bra att jag stannar inne o reglerar elementen till den värme/kyla jag vill ha det... Iof var jag inne igårkväll å då var det för varmt.
...Innerst inne är jag faktiskt rätt nöjd oavsett väder, gnäller nog bara lite i onödan nu! ;-)

29/6

Ibland sprudlar man av lycka. Riktigt svävar fram och vet inte vilken fot som är framför den andra.
Ibland sjunker man ihop, inte av olycka, men kanske lite av avsaknad för känslan Lycka. Jag vet inte, svårt att förklara.
Ibland är det bra och ibland är det inte bra helt enkelt.
Just  nu är det det sista alternativet.
Kan riktigt känna hur hormoner svallar genom kroppen på mig, speciellt när jag ammar, precis där i början. Då känns det som om jag ska storgråta och spy. Mår helt enkelt illa och blir ledsen, men lika fort som det kommer så går det över, så jag hinner lixom varken gråta eller spy.
Uscha. Varmt här inne nu. För varmt.

Har vi gjort idag då?
Jimmy har ju jobbat. Jag å ongan följde med mamma o pappa upp till buan för o titta till djuren. Sen blev det lite mixad lunch där uppe, man tager vad man haver och storebror blev mätt.
Var hemma på byn lagom till tolv, då la vi oss alla tre o inväntade JohnBlund som inte alls dröjde länge! SKÖNT!
Så här på kvällskvisten har vi varit ute o lekt en sväng, haft besök av Svempa, ätit middag nere hos mamma o pappa, städat hundgårn´ och klippt klor. (Tack Ellen).
Sen plockat undan och stoppat storebror i säng... En storebror som inte alls hade planer på att sova. Det tog ett tag, men nu sover 50% av familjen Boije/Andersson.

Näe, tror jag ska lägga 25% till av oss.

I morgon är det BVC, Veronica, ska du dit? Slå en pling om du vill äta lunch... Jag ska vara där kl.11!

Mixed

Fina kusin har kvällsmys med pysen.


Vårat skitiga lilla yrväder sa att han skulle rymma!


Ibland vill stor oxå vara liten!


Gammal och ung. Mammomma hälsade på när pysen fyllde två.

Skrattar lite...

...Nu har hela familjen lagt sig för natten, jag och lillebror är iof vaken än, men ligger i sängen redo för JohnBlund! Tänkte skriva ner förlossningsberättelsen ikväll, men har inte kommit så långt än. Får se hur det blir!

Sitter o skrattar lite för mig själv, läste nyss Lisas kommentar... Och måste tyvärr säga nej på frågan, det är inte jag som gjort den... Men det jag skrattar åt är att alla andra frågat "VEM har gjort den", och ingen har tagit förgivet att det är jag! ;-) Haha, det säger väl kanske en del om mina bak-kunskaper? :-)
Så Lisa, du får en ros av mig för att du iaf  frågade om det var jag som gjort den!

Verkar som om lillebror vill ha en slurk innan ögonlocken faller igen... Hans pip är min lag!

Jag har haft en underbar dag! Och ta i trä, men Jimmy o jag har fått en hel dag tillsammans! Även om vi jobbade under tiden så var vi tillsammans!! Så härligt!!
I morgon är det söndag, å då ska han iväg å jobba... Blir iof inte en heldag, men ändå. Jobboholic!

Norah Jones

Norah Jones i högtalarna, lillebrors små läten i vaggan, magen mätt av middag, rena golv, doft av tumlande kläder, en kopp kaffe, kaka, samtal med kärleken och en storebror som sover i sängen.
Jag har det nog bäst i världen.

Lännäse´

Nu åker vi o drar ris! Ska upp till stugan o göra det mindre...risigt? Sen blir det nog lugna puckar i aftermidda´ med lite småpyssel kanske.

Husets önskan idag är att solen ska börja visa sig lite mer....

Var?

Vart är min mobil?! Har letat överallt och kan inte hitta den, å hemtelefonen fungerar ju inte så jag kan inte ringa o lyssna om jag hör den heller. Sucka. Vet inte hur många gånger om dan´ jag tappar bort den... Men nu verkar den ju vara borta på riktigt. Kan den ha flyttat?

Teo vill följa moffen till buan, men eftersom att telefonen är borta så ja... Då blir det nog ingent av med det. Vi skulle egentligen ha sovit där uppe natten till idag, men igår kväll efter många om och med och några kanske så blev det som så att jag o barna´ åkte hem o Jimmy stannade kvar o kojsade ner sig!
Skönt för han med liten egen tid och skönt för mig med egen tid här hemma! Men i helgen ska vi mysa tillsammans!

26/6-08

Äntligen! Ja, äntligen har Zeb fått en identitet. I fyra veckor har han varit ett barn som inte funnits. Ingen stans har han funnits. Alltså, i register o så. Nån stans försvann hans sista fyra siffror, och barnet andersson har alltså inte existerat. Han har stått utanför samhället. BVC har iof fört journal när vi varit där, men i skatteregistret har han inte varit med. Blev lite krångel med försäkringskassan, de vill ju inte betala ut pengar till ett barn som "inte finns". Lika som med försäkringar o annat stök.
Men idag hade skatteverket fått fram siffrorna, och nu är barnet andersson registerat. Stökigt. Tycker inte det ska behöva gå till på det viset, att man tappar bort eller glömmer en sån sak... Men alla är vi väl inte mer än människa.

Igår var det kalas, idag är det lugna gatan. Teo har lekt med V, och C var här o lagade flygande jakob till barnen medan jag var till svenstavik o handlade, pantade burkar och hämtade hem ellens boyfriend.
Hade pant för 235:- ...Vill inte ens veta hur många sockerbitar det är, eller kalorier...Eller pengar.

Pysen sover i vagnen, och jag behöver nog inte ens säga hur överlycklig jag är över att han fortfarande vill sova en sväng under dagen?! Lillebror ligge i vaggan o sparkar o tränar rösten i små, små läten och pip.
Det är ju den här stunden man hinner allt det där andra som man inte kan göra annars, som att uppdatera här! ;-)
Håller just nu på att bråka med datorn, får inte till den dumma bank-IDn... Och måste få till den för att slippa en massa papper o stök från försäkringskassan!

Nu pratar storebror i vagnen, bäst att gå o hämta....

dagar som gått

Finaste pappan i världen tillsammans med familjens vackra nytillskott!  
Och en liten nybadad Zeb (som han heter just nu:) 
  ...sista dagen på BB började det att tjuta för fulla muggar, och ett, tu, tre så kom både brandbilar och välklädda män... Jimmy var o rännde på stan just då, så jag passade på att spana och leka paparazzi... Pulsen slog iof lite, tänk om det verkligen hade brunnit... uscha. Nu var det bara en brödrost som ropat lite väl högt efter uppmärksamhet! :-)
   



Att vara storebror.... Och lillebror... Det tär på krafterna det!
 

Midsommar tillbringades i Höglunda hos farfar och Co.

Liten och stor mår gott... Farfar i vacker sommarskrud!   Och barnen går i farfars fotspår, Toréns står det nog på de flesta huvudbonader nu för tiden. One size.  
Och icke att förglömma, grisen Trynolf aka Ulf...   Fyra starka män försöker få igång en liten moppe... Men för att lyckas saknas tydligen något, kan det vara en kvinnast list? 


Vi var en sväng till "gammel"-faster oxå, där var det fullfart på midsommarfirandet oxå. Teo hittade sig en kepa och provade på lite blind-gång som synes.
 
...Efter dagarna i höglunda åkte vi upp till buan, där frossades det melon och annat gott!
 

Pysen står på jordkällaren och... och... ja, vad gör han? köukar kanske?
 

Många matprogram har jag sett, men aldrig har jag sett någon dela fläskfilé med en yxa! Dessutom är den så kall, så kocken måste ha grythandske på sig för att undvika köldskador.
 ...Mina finaste, finaste föräldrar!    Vad vore livet utan er?!

Tårtkalas på onsdagsmorgon....

Pysen blev blyg, men lycklig! Tårtan var han sugen att smaka, ett finger slank dit!
      
Och cheescake blev det oxå dagen till ära! 

Busigast på kalaset var den här damen, rena yrvädret!!! ;-)


intenet

Men sa jag förresten att vi fått internet igen? Vilken frihet att kunna komma ut i rymden igen!

Många dagar sen det blev någon uppdatering, till o med veckor faktiskt. Bortsett från det tidigare inlägget idag då!
Två år, tänk att det är två år sen vi höll det där lilla, lilla knytet i famnen, slängdes in i familje- och småbarnslivs-livet. Och på de två åren har ju en lillebror oxå hunnit komma, hur hinner vi egentligen? Ja, fort går det då!

Om man kollar tillbaka i tiden ett år, då hade han precis börjat förstå att han hade ben som han eventuellt nån dag skulle kunna tänka sig att våga gå på... Han sa nog mamma o pappa, kanske något enstaka mer ord...kanske.
Men nu då... Nu kan han klä på sig själv- OM och när HAN vill. Han kan sätta på sig skorna själv. Han pratar för fullt och orden rinner ur munnen- konstant. Han kan så mycket, på ett år. Hur ska det då vara nästa år?
Och för allt nytt de lär sig blir man alldeles till sig och smäll-stolt av lycka!

Åh vad jag älskar mina fina, fina barn!

Ska försöka förbereda nån middag nu när båda barna´ sussilullar!


Hurra! Hurra! Hurra!

....Hurra! Hurra! Hurra! Vårat största barn fyller två idag!

Med tårta och paket på säng i morse blev ögonen stora och leendet brett!
Idag blir det nog lugnt firande så får vi se om det kanske kommer nån släkt till helgen... eller nån som kanske vill leka med pysen?

Grattis älsklingsonge!







Milko

Blir ett kort och snabbt inlägg ikväll, planen, från början, var egentligen att jag skulle skriva mest  varje dag, sånna där världsliga saker, om väder och vind å kanske ibland glänsa till med några spännande saker.
Men hur som haver så verkar det inte bli på det viset eftersom att jag är alldeles för lat för att orka gymnastisera mina fingrar över tangentbordet varje dag.

Att vara dubbelmamma har än så länge bara varit alldeles underbart! Minstingen, Lillebror, eller låt oss säga Zeb äter, sover och skiter mest hela dagarna, där i mellan är det inte mycket till ljud från den lilla kärleksbiten. Tänk att en sån liten person kan få en att känna så mycket kärlek. Och nu har vi ju två, och det är verkligen så som man säger.... Dubbelt upp av kärleken!
Vi har två fina pojkar, två pojkar som vi ska älska och ta hand om, finnas för och hjälpa, i resten av våra liv!

Igår blev minstingen en vecka, dagarna bara forsar förbi!
Måste göra mig en minnes-lista över vad vi gjort de senaste dagarna, eller, senaste veckan helt enkelt!

Vi kom ju hem i söndags, och på måndan var det ju kusinerna var hit...
I tisdags var vi in till stan för att väga o kolla hörsel. När lillebror kom till världen vägde han ju 3310g, i tisdags vägde han 3275g, så nu borde han vara uppe i sin födselvikt igen. Har ju mjölk som skulle konkurera ut den värsta mjölkkon av alla på Milko. Mina bröst tror att jag fått femlingar.
Onsdag då... Gahh, att minnet ska vara så förbaskat dåligt, för o inte prata om kort! ...I onsdags...då...Vi var nog hemma. Näe, jag ger upp, vad är det för dag idag? Söndag? Lördag?
Idag och igår har vi iaf  varit uppe i buan, det bästa stället på jorden!

Oh! nu minns jag! I fredags, igår, med andra ord! Så kom ju Camilla o "Plastis" på besök när de var påväg hem från... Söder ut. Å på kvällen kom Svempa på besök o vi åt surströmming uppe i buan.
Ha! En sak till! I torsdag var ju Kajsa hit!! ...Lite minns jag iaf! Gröt i hjärnan o mjölk i tuttarna... Nu börjas det.

Min kärlek har dukat upp till kvällsfika, oboy å varma mackor! Sen blir det sängen.

har en del kort att lägga upp... Men inte idag å inte nu.

God natt

foton

När vi kom hem i söndags så hade momma o moffen hissat vår flagga i topp! 
 Inne hade de gjort fint och ett kort på lillebror stod på bordet, å så väntade varma mackor och soppa! Tack, tack, tack underbara mamma/momma!!   

  Två trötta bröder myser i sängen, dubbel kärlek!

På måndan kom kusiner på besök och det dukadesupp till tårta!  

Stolta storebror med lillebror i famnen


I sommarvärmen passade vi på att fylla båten... Brrr, kallt!   

Renligheten höll dock inte i sig speciellt länge,,,,,
       

Efter diverse hårdjobb med både traktor och sand såg man ut så här....

image313

solsken

Fredagen den 30maj kl.14.59 är datum och klockslag att lägga på minnet. För då kom världens vackraste lillebror till världen! 3310g tung och 48cm lång!
Vädret var stekandes hett och livet alldeles underbart.

Ska skriva mer om förlossning och BB-vistelse sen när tid och ork finns, inte just nu, för nu vill jag bara snusa bäbis!
Teo är med sin pappa och kör lite grävare medan jag och den andra lilla masken är hemma o mår gott. Ska snart packa in oss i bilen för att åka mot la stada. Ska ta lite prover på liten, kolla vikten och hörsel sen bränner vi nog hem lika snabbt igen.

Lillebror, som just nu står mellan två olika namn, har skött sig exemplariskt sen nedkomsten, lika som hans storebror oxå gjort!
Lillebror äter, sover och skiter.
Storebror är jätte lycklig och glad över nyförvärvet, klappar försiktigt på hans kind och säger "heeeej lillebror!".

Åh, ska ta mig en alvedon, har nån konstig värk i lederna... Får man det efter en förlossning? Till o med ont i fötterna... Och dom har jag då inte fött något barn med. Ska höra efter idag, känns som om det är nåt som inte stämmer, som kommer sig smygande...

ghfngb

image302image301image300

Storebror+Lillebror=Kärlek

image300