Han var bra söt!

Pysen fick för sig att vakna redan 6.50 i morse, så nu sitter man med lagom grumliga ögon vid frukostbordet för att försöka förstå att det faktiskt är morgon. Vi låg och drog oss i kanske en halvtimme innan vi klev upp och Teo hade tröttnat på att vara med oss i sängen. Först upp ur våran säng var ändå pysen, sprang iväg till sovrumsdörren, ställde sig på tröskeln, vinkade och sa hej då. Han försökte med allt han förmåddde att stänga dörren in till oss, men han var lite för kort i rocken för att nå upp till dörrhandtaget. Så pös han iväg ut mot köket och var lika snabbt tillbaka vid sovrumsdörren igen, men då med en liten stol! Ställde sig på stolen, tog tag i handtaget och stängde dörren. Så kunde vi höra från andra sidan dörren "Nuu klart!". Då var det bara att kliva upp!
Älskade gryn.

Fjälltur

Idag tog vi och packade oss upp på fjället, lite pinsamt är det ju att man inte bor mer än 20min där ifrån, och ändå tar sig dit upp så sällan!
Men med nykokt choklad och goda smörgåsar var vi redo att fara mot högre höjder. Teo passade på att ta sig en liten tupplur på vägen upp. Just nu känns det som om jag oxå hade behövt en sån! Fjälluften suger! :-D
Stannade vid Oxsjön och blev det är ett bra tag tills det var dags att återvända hem. Längtar till påsken då solen är så där härligt varm och allt blir ljusare o ljusare. Och antagligen så blir jag tyngre och tyngre.
Magen växer så det knakar mest över allt. Lillebror i magen sparkar och lever om hej villt och Teo pekar på min mage och säger "Min bäbis mamma".
Justja, pysen var ju hos doktorn i torsdags för lite koll, allt var som det skulle och han går uppåt på viktkurvan. Dessutom rabblade han upp hela sitt ordförråd under tiden  vi var där, har aldrig hört han prata så mycket förut! Men sötast var ändå när han vinkade till läkaren och sa "hejdå dokkton".
Så nu är det inte en lugn stund för öronen, det ska pratas om allt, och alla ord kommer oftast som i ett eko från Teo när man pratar! Älskade gryn.
Har tappat det här med skrivarkänslan lite, tror jag läst för många andra bloggar och glömt hur jag själv vill/brukade skriva. Så nu ska jag nog sluta läsa och börja skriva istället.

Har ni förresten hört att de vill lägga ner småskolorna i bergskommun? Men glöm det. Läggs skolan här i Skålan ner, då vill jag nog flytta...

och

image221

nada

Jag är något av en bättre människa idag än vad jag var igår. Lite gladare, lite piggare men ändå med aningens för lite tålamod när det kommer till vissa saker. Som just nu skulle jag vilja gå ut och kasta en snöboll på dumma hunden som står och skäller i hundgården! Kan hon vara tyst!!! Men det sitter jag här o tycker, jag vet att hon skulle bli tyst bara jag knackade en gång på fönstret. Men jag är för lat. Då sitter jag tydligen hellre här och är irriterad.
Kunde göra helg tidigare idag, var tomt på barn redan kl.16, så då var det bara att städa upp o gå hem. Skönt. Teo har inte sovit något på dagis så han somnade i vagnen på väg hem, och kom då ihåg att vi bor granne med dagis! Det är ju bara på andra sidan staketet :-D
Jimmy jobbar till 18, sen ska han handla oss gott så blir det tacos o andra godsaker till middag. Teos farmor kommer oxå ikväll o ska sova här!! Teo har gått o sagt "marmor omma" hela dagen, så nog längtar han en del!

Ska väl ta o lyfta min tunga baksida och plocka undan lite här, ser ut som en svinstia.... eller, det känns så iaf. Det blir just nu städat här varannan vecka. Veckorna då jag har teo själv om kvällarna blir det inte mycket gjort, när pysen väl har somnat har jag så ont att jag knappt kan gå. Mest värdelöst är det. Men då är det desto bättre veckorna då jimmy är hemma om kvällarna och man kan hjälpas åt. Har jag sagt att jag älskar honom? Den finaste karln som går i ett par skor. HAN BOR I MITT HUS!

Okej, nu är det nog. Lillebror är en riktig liten kicker förresten, sparkar som en tok. Jag älskar honom redan!

Jag är osams!

Just precis. Osams är vad jag är, och dessutom känns det som om jag är det med hela världen, bara det att världen vet inte om det. Jag är osams med tvättmaskinen, vattenkokaren, parabolen som är dränkt i snö, teos kvällsrutiner, middagsmaten, kvällsfikat och som sagt, resten av den här jävla världen.
Teo är ungefär lika osams som mig. Men antagligen är det bara mig han är osams med. Han vill inte sova, jag säger att han vill sova. Vi är inne i stadiet övertrötta som det kallas. Osams, osams, osams. Det är vad jag känner mig som nu, en osämja.
Dagen var helt ok tills den slutade vara det, då blev den värre för att övergå i förjävlig, och det värsta av allt är att den hoppade dit utan någon som helst förklarlig anledning.
Jag skyller på hormonerna. Eller att jag är trött. Eller att det är värken som gör det. Jag skyller i alla fall i från mig. I bland kan jag skylla på mig själv oxå. En smula självinsikt har aldrig varit dåligt, men kan helt klart vara jobbigt.
Trodde jag skulle bli en lyckligare människa av mitt vrålåk till dator, men tji fick jag. Det som skulle få mig till en lyckligare människa just nu, det är nog att det blev helg och jag skulle få mysa med jimmy o teo. Men den dagen kommer den oxå.... I morgon. Inte så skit länge dit nu, och lägger jag mig så går ju tiden ännu fortare.

God Natt världen.

Tilda har en snopp!

16/1-08 kl.09.30. Onsdag.
Ja, det var idag vi hade vårat återbesök för ul:et. Lämnade pysen på dagis och sen for vi iväg i slasket. Nedrans plusgrader. Här hemma var det moddigt och som att glida fram på såpa, men så när vi nådde fåker så var vägen mer spegelblank än inte. Väl framme var vi tio minuter sent, men det var tydligen bara bra för då hade bm hunnit göra undan lite saker!
Så där ligger man på rygg med magen i vädret. Konstaterar att jag minst måste vara i vecka 20, eftersom jag i december var i v.18. Sen fortsätter mina konstateranden att avlösa varann, som tex. att vi snart ska få bekräftat att det är en liten Tilda där inne.
Bm såg visst Tilda, om det  var så att Tilda hade snopp...? Det är alltså en liten lillebror som bor där inne! Vi har just nu namntorka, så bäbisen heter helt enkelt Lillebror!
Och jag var inte i vecka 20, jag står fortfarande o trampar i v.18. Har lovat mig själv att inte åka på fler ul den här grav. För vid inskrivningen fick jag den 22maj som datum, första ul:et blev datumet flyttat till den 10juni, och nu är det slutgiltiga datumet alltså den 13juni!!
Men, den som väntar på nåt gott... Ut ska ju lillebror förr eller senare iaf!

Wohoo!

Jag har fått mig en alldeles egen och sprillans ny bärbar dator! Lyckan är gjord.