sen, senare eller aldrig

Det snöar. S N Ö A R. Det är sån där snö som tar med sig den gamla snön, men det är ändå snö. På min lediga dag. I flera dagar nu har man hållits innomhus för att suktande se ut genom fönstret på den klarblå himlen, längta sig fram till en dag då man är ledig hela dagen. Å så kom det här. Skitväder.
Jag hade bestämt fika ute på gården, rengörning av häst, plocka hundbajs eller vad som helst. Inte vara inne. Det känns som en regnig oktoberdag, fast med snö istället.
Man blir ju alldeles däckad. Det kan vara ett tecken. Tecken som i att jag borde göra något vettigt hemma, inne. Men vem vill vara vettig när man är ledig, egentligen?

Barnen tittar på Scoby Doooo... Kanske skulle ha passat på att rensa lite leksaker medan de inte ser. Jag har utvecklat en allergi mot trasiga leksaker. Som bilar med tre hjul, trasiga tågbanor, dåliga legobitar o alla andra leksaker som oxå blir svårlekta med, pga vissa hinder. Allergin gör att jag blir arg när jag ser det här... Eller dåliga kritor/tuschpennor. Det gör mig oxå irriterade.
Men sen ska man få tummen ur för att gå från tanke till handling, vilket kan vara en väldigt lång väg för mig oftast. Jag är en senvägare som gärna tar några dagar på mig innan jag kommer till skott. En sån där sista-minuten-panik-är-det-bästa-för-mig-människa.
Inget att vara direkt stolt över. Undra hur jag kunde bli en sån. Mina föräldrar är ju raka motsatsen, de har gjort saker redan innan de visste att det borde göras. Effektivt.

Leksaker, kläder eller damm... Undra vad jag ska börja med. 
Måste kanske kolla facebook oxå...

Helgen som blev vecka

Det blir rätt snurrigt när man är ledig  nån dag under veckan, för att sen jobba helg. Min hjärna är inte helt på det klara med o blanda helgdagar med jobb, även om vi gjort det i några år nu... Söndag och det känns som möjligtvis tisdag. Jobbade igår oxå, 7-16 och hade en riktig toppen dag på jobbet med underbara arbetskamrater, glada människor och roliga händelser. Bingo är inte så tokigt ändå!

Barnen har sovit hos farmor fredag-lördag. Så här jag satt jag alldeles solo under fredagskvällen. Inga barn o ingen karl. För han var ju på skalet.
Så himla skumt. Jag har ju letat o längtat efter lite egen tid. Men jag känner att jag är en nybörjare, totalt. Hela kvällen blev ju bara tom o tråkig med en sån där känsla av att "jaha, men jag då..? Ska jag dammsuga? Städa? Sova? Läsa?" och under tiden jag försökte fundera ut vad man gör på egen tid så stack klockan iväg och det blev läggdags. Inte det minsta kreativt, men sant. Och en smula tråkigt.
Men igår kväll kom min troll hem och det blev ett annat ljud i skällan. SKÖNT. Teo hade somnat i bilen på väg hem från Ångsta, Zebben däremot var det full fart på och vi var ute i det härliga vädret till närmare 19.30. Så himla skönt.
Under vår utevistelse hann jag även kora IDIOT 2011. Varför i hela helvetet kör man skoter på is man vet inte håller?! Varför är det häftigt?
Vet inte vem det var, men skulle gärna vilja veta... Jag stog och tittade på de idiotiska turerna denna människa gjorde fram och tillbaka på sjön nedanför vårt hus. Gjorde mig ett försök att gå ner till isen, men för mycket snö och för tungt för Zeb att hänga med. Pulsen steg av både rädlsa och obehag. För jag är inte bygd för att ta hand om andras "modighet". Jag blir alldeles färdig av att se det farliga i det de håller på med.
För helvete. Åk var du vill, men inte utanför mina ögon!