Valborg

Jag vet, att för tre år sedan så hade vi inflyttningsmiddag i Stugun. Min familj och Jimmys familj. Då trodde vi att det var där vi skulle bo. Det var där våra barn skulle växa upp.
Året efter det bodde vi i en annan by, i ett annat hus. Då trodde vi annorlunda. Då trodde vi att det var där vi skulle bo, det var där vi försökte se framtiden men kände att det inte var rätt.
Året efter det så ägde vi ett hus, ett hus där vi ska bilda familj och se barnen växa upp.
I år bor vi kvar på samma ställe, men är vi fortfarande så säker på att det är i det här huset vi ska leva resten av vårat liv? Är man någonsin riktigt, riktigt säker? Men som det är nu... Ja, då känns det rätt säkert.

Jag har sett mig själv på kort idag. HAHAHAHA. Jag ser ut som en val!
Man kan ha skev verklighetsuppfattning, det har jag. Hahaha, det är nästan löjligt.
Im a big, big girl...

Tror

Tror det är dags att lägga upp bilder egentligen... men inte nu, kanske senare idag eller ikväll. Eller en helt annan dag. Men för att lägga upp kort så måste ju de först in på datorn, å det orkar jag inte nu!

Onsdag idag, sista april va´? Vad ska man hitta på tro... Funderar på att åka upp till ridhuset o kolla om Messipessi är där, mysa lite med hästlukt.
Längtar så tills nästa sommar då jag kanske kan ta upp det här med ridningen igen, när barna´ är lite större o så.. Häst ska jag ha. Punkt.
Ikväll blir det nog lugnt, har faktiskt ingenting planerat... Men majbrasa bort i byn blire nog iaf.

Pysen har bara varit på dagis en dag den här veckan, resten av tiden ska han få va hemma. Tyckte det var lika bra eftersom att vi igår var på FC, idag är det sista april o sen är det ju stängt på dagis i morgon. Dessutom är det så lite barn där, ingen i Teos ålder riktigt, så då kan han få vara hemma o mojsa istället.

Lillebror i magen då...
Är överlycklig över att jag varken gått upp lika mkt i vikt den här gången, eller är lika stor som när jag väntade Teo! Det är ju iof några veckor kvar, men ändock.
Lillebror är precis som sin storebror när han låg i magen, det är buffel o spark heeela tiden, och så här på slutet blir det rätt mycket oavbruten sömn, varje gång jag vaknar för att vända mig känner man en knuff här eller en spark där... Rätt skönt ändå att bara kunna börja skratta mitt i natten för att det är nog tok där inne som gör sig påmind!

Nehe, kanske ska äta frukost nu?

"Åh, Teo trött"

Idag blir det familjecentrum för oss, pysen är hemma från dagis och går runt o säger att han ska till svenstavik och albin!
Tänk att han pratar så mycket nu! Vi var alldeles nyss inne i vårat sovrum, då hoppade han upp i sängen, la sig på kudden och drog upp täcket över sig. Sen sa han: "Åh, teo trött, mamma stäng dörren. Teo sova." Så det var ju bara att stänga dörren det! :-)

Ne, nu ska här fixas i ordning så att vi kanske tom kommer iväg i tid!!!

Frågestund...

Vet inte om benitan läser min blogg, men eftersom jag är värdelös på mail, så kommer listan här istället på vad jag gjort i mitt liv, vilket inte var så mycket ändå...

Jag har i mitt liv:

(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
( ) Krockat någons bil
( ) Har krockat med moppe 
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
 (x) Blivit dumpad
 ( ) Haft sex på offentlig plats
 ( ) Snattat
( ) Fått sparken
 ( ) Varit i handgemäng.
 ( ) Smugit ut ur dina föräldrars hem 
( ) Blivit påkommen av någon när du haft sex.
 ( x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arrestrerad
(x) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän
 (x) Skolkat
(  ) Sett någon dö
 ( ) Varit i Kanada
( ) Varit i Mexiko
 (x) Flugit flygplan (såvida det inte menas som pilot)
 (x) Gått vilse
(x) Rest runt i Sverige
 ( ) Besökt Washington DC
 (x) Simmat i havet
 (x) Känt som du skulle dö
 (X) Gråtit dig till sömns
 (x) Lekt tjuv och polis
 ( X) Nyligen ritat med färger
 (x) Sjungit karaoke
 ( ) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
 (x) Busringt
 (x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
 (x) Fångat en snöflinga på tungan
 (x) Dansat i regn
() Skrivit till Jultomten
 (x )Blivit kysst under en mistel
(x ) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
 (x) Grillat på en strand
 (x) Gått på en fest du inte var bjuden till
() Åkt rullskridskor
 (x) Åkt skridskor
 (x ) Något smeknamn?

 1. Favoritdricka? Citronvatten, vatten eller Cola
 2. Tatuering? Nepp.
 3. Kroppspiercing? Nej
 4. Hur mycket mellan 1-10 gillar du ditt arbete?   7
 5. Din födelseort? Ö-sund
 6. Favorit-semesterort? Rhodos kanske...
 7. Har du nånsin vart i Afrika? Ja
 8. Någonsin stulit en trafikskylt?  nej...
 9. Favoritmat?  Kyckling
 10. Favoritdag i veckan?  lördag eller söndag  
11. Favoritmärke på kroppstvål? Nåt som luktar gott o fräscht
 12. Tandkräm? ja!
13. Favorit-doft? Nyduschad Jimmy
 14. Vad gör du för att koppla av? sover
 15. Meddelande till dina vänner som läser detta: Minnet är bra men kort...
 16. Hur ser du dig själv om 10 år? 10 år... nja, men då ska det nog vara bra! 
 17. Vad gör du när du är uttråkad? Sover eller städar
 18. Vad tycker du om att få? Tycker om att få vakna utvilad
 19. Plats längst bort från dig som du kommer att skicka detta till?  Ingen aning?
 20. Vem svarar snabbast? Ingen aning....

Framförhållning?

Nu är pysen på dagis och jag lovade mig själv på vägen hem att inte sätta mig i soffan, och OM jag ändå gjorde det så skulle jag INTE öppna datorn.
Det går inte så bra för mig, för nu sitter jag ju i soffan med datorn i knäet.

Hade tänkt att jag skulle ta tag i lite sjukskrivningspapper, försäkringar, kort, klipp och klister idag. Kopiera, posta, skriva och få ordning. Det låter så himla fint, välsorterat och bra. Men antagligen är det bara att glömma. Jag är nog inte den typen. Vill iof mycket, men åstadkommer vissa dagar sällsynt lite!

Jag vill se bilder från forum, eller iaf höra hur det var där.... Var du där??

god morgon

Satt och funderade igårkväll efter att pysen somnat, vilken otrolig tur vi haft med allt. Hur fantastiskt snäll och nöjd Teo har varit sen dag ett hos oss. I magen var han ju en riktig vilding, och jag minns på BB att de sa att han nog skulle bli lika utanför magen som han var i... Isf skulle vi aldrig få sova. Men sovit har han ju som sagt gjort! Har aldrig varit nå större problem, varken kväll eller dag. Och det känns ju så klart jätte bra att han sover hela sina nätter i sin egen säng, att han är lugn och trygg. Och att han vet att om han skulle vakna finns det en plats mellan mamma o pappa så klart!
Men igår sen... Runt tio, så kom små fötter tassandes och ville mysa med oss i soffan, varken jag eller Jimmy kunde stå emot den lilla rösten och den trötta kroppen.
MEN. Vi fick ångra oss. Och idag är vi nog trötta alla tre.  När Teo väl skulle sova i sin säng fick vi pintji, och tillslut fick han komma över till oss istället, men lika tji blev det där. Jimmy som skulle upp o jobba sex i morse fick gå å lägga sig i gästrummet medan jag o pysen låg kvar. Men när pappan lämnade sängen, ja, då gick brandlarmet... Alltså, pysen blev ledsen... Han är så himla pappasjuk nu, från morgon till kväll, så för han blev det jätte jobbigt när pappan försvann ur sängen :-(
Runt tolv somnade vi alla tre iaf, och straxt innan sju fick vi slå upp vår blå!

God Morgon

Vad har vi gjort då?

 "Jag ska måla hela världen lilla mamma... "


Vi har tvättat bil nere hos momma o moffen, Teo hjälpte allt han kunde! Och om moffen stog upp,
ja, då stog Teo upp.....  image286
Men....

Om moffen hukade sig, ja, då hukade sig såklart pysen oxå!
image287

Sen har vi varit på sjön och skottat snö med lilla traktorn...  

Satt om blommor nere hos momma o moffen har oxå blivit gjort... Det här är en vad vi kallar: Väl rotad etag-planta! :)
  ....Tror jag skrev en morgon om när teo kom inkörandes till oss oxå?   
Igår morse ute i morgonsolen, Teo är i grushögen och jobbar med traktorn...   Å i Klövsjö hos Ante utforskade vi hans leksaker och gård...


Idag har vi haft besök av C, F o V, de hade med sig köttsoppa o rulltårta... Mums! Efter en sån lunch hade vi lite energi till jobb, så nu är halva garaget tömt och tvättstugan snart fräsch. Men ju mer man städar desto mer skit hittar man, det här med att bo i hus... Då tar nog aldrig sysslorna slut som det känns!

På eftermiddagen var det vår tur att besöka C, F o V, där bjöds det på gott grillat, potatisgratäng o lite grönsaker... Nu är man mätt o belåten, pysen sover... Och vad Jimmy gör överlåter jag till Anna o Micke att tala om... Om de kan gissa? :-P


Mitt nya liv.

Nu har jag bestämt mig, det kom som en blixt från klar himmel, bara det att jag tänk på det ett tag. Men nu ska jag baske mej slå slag i saken och försöka bli en bättre människa.
Jag ska börja ikväll. Klara, färdiga... Gå! Så, då var vi igång. Om jag lägger mig nu, då kan jag ju nästan räkna det som om jag klarat att leva mitt nya liv iaf i en dag... eller kväll... eller natt... Mnjae, vi får se hur det blir.

Har haft en lugn o skön dag iaf! Jag o teo kravlade oss (mig) ur sängen kl.7 i morse... Vaknade av att Teo kom inkörandes till oss på sin bil... Så det var som sagt bara upp o åka! Efter frukost gick vi ut och lekte lite med traktorn, cykeln, bilen, vattnet, hinken å allt annat vi kunde hitta.
När herrn i huset vaknat pickade o packade vi oss iväg till klövsjö där jimmy o micke skulle lägga golv. Teo o Ante sov om varann, så det blev inte så mycket lekt, men lagom är bäst! :-D
Teo fick köra på Antes motorcykel, så nu är lyckan gjord för denna dag! Dessvärre fick även Jimmy provköra en motorcykel storleken större... Hans lycka är oxå gjord. Jag kan höra redan nu hur plånboken skriker av hunger... Ne, förresten, jag kan trösta plånboken. Vi ska inte mata nån cykelhandlare med pengar, vill han åka cykel får han baskemej cykla sig fram med hjälp av ben och trampor. Alldeles lagom.
Iaf... När Ante vaknat somnade pysen, och när pysen somnade, somnade även jag... roligt att ha mig på besök, förlåt Anna!

Näe, mår illa o har ont i ryggen. Ska nog sova nog, lika bäst är det.

Skitsnack

Om man kunde prata illa om sig själv, med någon som dessutom håller med... Då hade jag nog haft ett sånt samtal just nu. Om mig själv alltså.
Men när man säger ngt som verkar nervärderande om sig själv så ska alltid den man pratar med försöka vara förstående, trösta o säga att så är inte sanningen... Men ingen känner väl en själv bättre än just, en själv?
Jag är spyless mig. Mitt humör. Hur jag känner. Hur jag mår. Och ni kan inte säga emot! Ha!

God natt

morning

Var på sjön igår, det syns idag. Äntligen har Skålan fått sitt, antagligen enda, första och sista, rödljus. Vi får se hur långa bilköer jag kan fixa. Men en sak är säker, blir nog inte att ligga o sola idag... Kanske.
Jimmy den lilla räkan, han blir aldrig röd, nej, nej, han är ute en dag, kommer innanför dörren och är direkt snyggt brun. Jag kallar det orättvisa!
Jag är röd, sen försvinner det å så är jag blev igen.

Har haft massor av sammandragningar nu senaste dagarna, magen är mer eller mindre hååård hela tiden nu, men lillebror sparkar o bufflar... Jag vill att han ska komma ut snart så att jag inte behöver vara så nojjig! Vi vill ha en lillebror å en storebror nu!! Kom, kom, kom, kom hem till oss! :-D

Vädret är fortfarande strååålande!

nada

God Morgon alla barn! ...För alla är vi ju barn till någon...

Underbara morgon, igen! Så skönt och lätt på nå vis när man kliver upp och möts av en klarblå himmel och en värmade, stor, rund, gul sol!
Idag ska vi nog ut på sjön bara hela familjen vaknat... Ska följa mor och far. Ligga å må gott, fiska o bara njuta av att man har turen att bo där man bor!
Man tänker inte på det så ofta, men vi har verkligen allt det vi vill ha alldeles runt knuten, speciellt så här i vår-tider.  Det vi har lite för mycket av är kanske snö, men annars så...

I natt har pysen haft mardrömmar och inte alls kommit riktigt till ro. Först sov han i sin säng, sen en stund i våran och sen tillbaka till hans igen, för att somna på riktigt. Men mardrömmar å ont i foten gör nog att han kanske blir lite tröttare idag... Vi får se.

Jaha, nu ser det ut på klockan som om det är dags för lite frukost, adjö.

Åh!

Jag är så trött på det här! Bläää.

Förutom det så är jag trött i allmänhet. Är det meningen att man ska vara så här trött när man är gravid? Äsch, jag var ju precis lika dan när jag väntade teo, skillnaden var bara att man var ensammen då och hade inte alls samma förpliktelser som nu. Nu vill man ju inte lägga sig o vila när pysen är vaken, det händer så mycket och man vill vara med varje sekund!
Som idag när han ivrigt försökte trampa sig fram på sin trehjuling som han är alldeles galen i! DÅ vill jag ju orka vara med, och då är jag med. Men med en massa trötthet. Blä för den.

Bäbisen i magen är förresten rätt rolig, jag är jätte nojig den här graviditeten, så rädd att nånting ska vara galet eller att nåt ska gå på tok. Det lixom gnager... Så allt som oftast måste jag sätta mig ner och känna på magen, och njuta av sparkarna å knuffarna som håller på där inne. Och så fort jag lägger en hand på magen så får jag ett svar. Jag är alldeles förälskad i det lilla livet där inne, guuuud så jag längtar!
Små, små bäbisfötter. Små, små grimaser. Små, små läten. Små, små, stora stunder av obeskrivlig lycka.

Tisdagkväll är det nu alltså... Ska skiva upp lite melon, försöka orka titta på desperate housewives sen lägga mig.
Jimmy är iväg o hämtar en släpvagn i Höglunda, så han är nog inte hemma fören mitt i natta han.

Härliga morgon!

Vaknar av att de små fötterna kommer tassandes in till oss, slår upp mina ögon och möter en leende pojke som med sin lilla röst försöker förklara att traktorn har fastnat...?
Har traktorn fastnat frågar jag, och får både en nick och ett ja tillbaka, så tillsammans går vi in på hans rum, och under en av hans stolar sitter en traktor fast... Men nu är det ordnat! Nu sitter vi i soffan o tittar på tellitubbies och myser under filten!
Men mellan traktorn och tv-tittandet var jag på toa och klädde på mig när jag igen hörde den lilla rösten, men dock lite högre och lite stoltare. "Nu mamma, nu klart måla!"
Jag försökte att inte förstå vad han sa, för jag visste inte om jag ville se vad han menade... Men å så fint han hade målat på spegeln i hallen... Kreativa barnet hade använt mammans rosa läppsyl... Jag kunde bara hålla med mitt barn, nu hade han målat klart.

Har glömt diagnoserna de senaste dagarna, så en liten sammanfattning.

Fredags:
Lördag: Mamma- förstahjälpen, Pappan- timring, Pysen- Ute heeela dagen! Vädret- snö/mulet på morgon, sol och fint på em.
Söndag: Familjen- var på lännäset en sväng, sen till mammomma o hälsade på, var ute resten av dagen. Vädret- Finnemang!
Måndag: Teo var på dagis, mamman sooov, pappan jobbade. mamman o pappan åkte o tömde skräp o handlade. Pappan o pysen lagade mat o myste hemma, mamman var iväg på möte om Tina Kjellins Minnesfond.

Och idag är det ju tisdag!

Som läget ser ut just nu så har pappan ryggläge i sängen.
Mamman- sittläge i soffan
Pysen- Sitta/ståläge tillsammans med traktorn å mig i soffan.

Vädret: Är riktigt härligt vårväder!

Oväntad händelse: En hallspegel full med läppsyl.

Ne, snart vankas dagis... Tjing så länge.

Havandeskapspenning

Wohoo, idag fick jag beskedet! Å nu behöver jag inte oroa mig för att behöva jobba mer innan lilleskrutt kommer till oss! Så skööönt!

Har varit super trött idag, trots det fina vädret sov jag tre timmar efter att vi lämnat pysen på dagis, och nu har jag varit super trött i nån timme igen... Måste soooova.
Jag blir mer och mer lik katten Gustaf. Älskar lasagne, går ständigt upp i vikt och vill helst bara sova.

Lilleskrutt är en riktig liten akrobat, herregud så han knuffar o stökar där inne. Underbara unge. Ibland kan jag komma på mig själv att vara i en helt annan värld när jag sitter här i soffan med händerna på magen och ler så där dumt som man kan göra när man hamnar nån annan stans!
Tänk att vi snart är tvåbarns-föräldrar! Hur ska det gå?! :-D

Det här med barn...

Har funderat lite idag... Första gången jag var gravid, det vill säga med pysen, så var ju allt så rosenrött... Vill jag minnas. Men så läser jag gamla dagböcker o inser att jag våndades över en kliande mage som förvandlades till en stor rund boll med zebraränder på. Jag kunde börja blöda näsblod närsom, även mitt i nätterna. Jag hade sammandragningar som gjorde att jag blev inlagd på sjukhuset ett tag, fick brikanyl och kortison. Sen fick jag känna liiite hur det var att ha gravid-ischias, och förstås de timmar jag låg på toagolvet och såg hur dagarna passerade förbi i illamående och spyor.
Men det som sklijer saken åt är nog att jag gnällde mindre då... Allt var ändå underbart och jag visste inte vad som skulle hända här näst.
Det vet jag inte den här gången heller, hur morgondagen ska se ut.
Men jag tycker det är jobbigare med foglossning, ischias och ryggvärk nu. Jag tycker inte att det är lika rosenrött och sött... Mycket av det är ju så klart för att jag känner att det tar så mkt tid från mig och teo tillsammans och jimmy får dra ett hästlass här hemma bitvis.
Något som dock inte har ändrats med krämpor å stök är ju hur mycket man kan längta efter någon som är så nära men ändå så långt borta. Vår älskade lillebror.

näe, ska nog hjälpa min blivande nu... Sen ska vi sätta oss ner o göra matlista för veckan som kommer. Ordning o reda- löning på fredag!

blandat

Å så skönt, nu så här på kvällskvisten när dagen är förbi och sängen ser så där lockande härlig ut. Hade besök av pysen i våran säng i natt, runt halv två kom små tassar tassande för att få sova vidare hos oss. Kan ju säga att det blir märkbart trångt i sången nu med mig, magen, teo och jimmy... Men så är ju äntligen gästrummet färdigtapetserat, men dock inte färdigmöblerat. Det blir nog vilken dag som helst!

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll, jag o pysen klev upp straxt innan sju medan pappan fick sovmorgon till åtta, dessutom med frukost på säng! Men det är han värd, pappan i huset!
Efter att han klivit upp tog jag bilen o susade mot Kvarnsjö City för att gå igenom barn-förstahjälpen. Ute föll snön ner lite titt som tätt, men senare fram på dagen kom solen och man kände hur våndan smög sig på över att man inte fick sitta ute och avnjuta solen. Men, men.
Kursen var bra iaf och jag är lite visare och förhoppningsvis aningen tryggare o säkrare om det skulle hända ngt som kräver att man ska kunna mun-mot-mun osv. Känns bra re´.

Pysen o pappan har sågat, fräst och åkt rallybil idag... Lät som om dom haft en heldag och varit ute varje minut, förutom under lunch o fika pauser.
När jag sen kom hem åkte vi bort till C&F, Teo var överlycklig över att få träffa V, även om de leker bäst i olika rum ;-)
Där bjöds iaf på grillat som var huuur gott som helst! Mer mat ge mig... Efter det middagskalaset åkte vi vidare till ett annat kalas, nämnligen ett barnkalas hos TW. Där blev det fiskedamm och tårta, men teo var mest imponerad över alla traktorer och crossar som de hade där hemma... Han hamnade nog i himelen för en stund!
Lagom trött var hjärtat när vi kom hem o somnade bums i sin säng, när han slagit igen sina ögon så knackade det på dörren å onkel kom på besök, efter ett tag dök även TG upp, drack lite cola, pratade o sen försvann dem. I samma veva försvann min karl ner till traktoren... Men nu är han hemma igen å vi ska hoppa i säng! I morgon blir det sooooooovmorgon!!! :-D

barnens budord

DE TIO BUDORDEN


1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det. (Frida, 6 år)


2. Du skall inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat. (Thea, 7 år)


3. Du skall bara slå någon om du absolut måste. (Henriette, 7 år)


4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg. (Oscar, 7 år)


5. Du skall vara så snäll som du kan, och annars kan du göra vad du vill. (Glenn, 6 år)


6. Du skall lyssna på din mamma, vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder. (Thomas, 7 år)


7. Du skall bevara dig väl. (Kristin, 8 år)


8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till. (Sebastian, 6 år)


9. Du skall älska Gud hur mycket som helst, fast det är svårt och han inte visar sig trots att man ropar 'Kom fram'! (Robin, 6 år)


10. Du skall inte begära saker av din hustru. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. (Tom, 9 år)


Fredag

Känns som om man har fredag hela veckan nu för tiden... Det som skiljer dagarna åt är väl att det är olika program på teven om kvällarna. Men inte ens det märker vi av eftersom vi knappt sitter vid teven nånting. Så, fredag hela veckan är det som gäller.
Har nyss brottat mig genom köket, gud vad man kan hitta i skrymslen och hörn. Men just nu är det rent å inte så mycket att hittat... Har golvet kvar att skura, sen ska det nog lukta gott!

Pysen har sovit lite si så där i natt, har nog haft mardrömmar som det verkade. Kom till oss runt två, grät ömsom sov. Och ta i trä så klev både jag och jimmy upp innan teo, det var ett tag sen det hände!
Iof hade nog Jimmy ställt sin klocka för att ta sig ut i skogen i tid... Nu är han å håller på med timmermaskinen på nå vis.
Pysen är på dagis å ska nog lägga sig o sova i vagnen när som helst, sen ska jag hämta honom runt två då farmor med karl kommer på besök.

Drömde att jag födde barn i natt, det gjorde ont och tog ungefär tre minuter. Inte så lång förlossning med andra ord. En liten å glad pojkbäbis. Nu längtar jag ännu mer efter den lilla lilla bäbisen som bufflar o knuffar inne i min mage!

Nix, nu ska jag nog lägga mig raklång å vila ryggen.

Diagnos 17/4

Väder: UNDERBART! Frisk luft, klarblå himmel, -2 grader.

Humör: Lättsamt, kanske något slö.

Pappasyssla: I skogen
Mammasyssla: Ska göra i ordning gästrummet o sen sitta ute på altan å njuuuta av solen!
Teosyssla: Äter frukost på dagis, liten var ledsen för första gången idag när jag skulle gå...

Oväntad händelse: Jag är inte tröttare än vad jag är. Jimmy glömde plocka ur vagnen ur bilen.

det var förresten lika fint väder igår och i förrigår... I tisdags var vi ju sittandes i en bil nästan hela dagen, då vi var in till la stada.
Igår var jag till svenstavik för att väga, mäta och lyssna. Man blir alldeles pirrig i hela kroppen när man hör det där lilla hjärtat som slår. Tänk att han snart är här! Längtar med lite skräckblandad förtjusning! ;-)
Hjärtat slog i 145knyck, och magen hade sf 33... Har sammanlagt gått upp 9kg än så länge...
Under tiden som jag var i svenstavik o pysslade på så var jimmy o pappa i skogen o letade träd att timra med... Förstår inte hur jimmy orkade hela dagen igår... Klev upp fem för att ut o kika på fåglar o sånt, kom hem runt halv åtta, klädde om å åkte till skogen igen. Runt två var dom hemma där ifrån, då började han fixa o dona med nån bil, när det var klart tog han tag i tapetseringen uppe så att det blev klart. Då trodde jag att vi skulle ta det lite lugnt. Pysen kom hem från faster o vi åt mat, men precis efter maten så fick vi tårt-besökare, när tårtan var svald och kaffet slut kom jimmy på att han o teo skulle ut o åka traktor, för han skulle hämta nån timmervagn. Vagnen blev hämtat och vi åkte upp till atle för att säga grattis, ännu en bit tårta för att sen hem o lägga pysen. Pysen gjordes iordning för natten och jag la honom, under tiden stack jimmy in huvudet o sa att han bara skulle åka iväg o svetsa en sak... HUR gör man för att ORKA hålla på så? Han var väl hemma runt elva-halv tolv nån gång, la sig o sov å for iväg i morse runt sex igen. jag skulle ha varit död.

Trötthet

Men herregud, vad är det som händer?! Folk överallt är trötta, förkylda, sjuka, magsjuka å så vidare.
Är inte det här en tidpunkt på året då sånna saker ska vända? Då vi ska bli friska, pigga och glada? Jag tycker det känns bläääkas. Iof så blir man ju pigg när man är ute i det härliga vädret, men så fort man stänger dörren om sig så förvandlas man till en säck med gammal potatis.
Som nu ungefär. Nu är jag en sån påse pärer i. Som sitter i soffan å önskar att jag hade energi till nå vettigt.
Ska skicka mail till ecca aka apan.

Jimmy

Jahapp, igår var dagen för 28 år sedan som min blivande man föddes. Tänk, det visste jag inte då. Och med tanke på att han är några år äldre än mig så är det ju inte så fasansfullt konstigt ändå.
Vad vet man som obefintlig spermie egentligen?

Aja, dagen firades med kaka på säng och en hem-målad tavla av mig och Teo. Men vilket konstverk det var. Jimmy blev nästan, observera nästan, rörd till tårar.
Sen bedrog vi oss till östersund, lunch med mamma/svärmor/farmor. Tänk, en person definierad till tre. Efter lunchen sa vi hej med tårta på auto lack för att sedan handla å åka hem.
Väl hemma hade gästerna redan kommit och satt fint o väntade runt bordet. Vi fick ursäkta oss med att fint folk kommer sent.
Middag av tacos intogs för att sedan lindas in av lindas goda kaka, lite tårta och lite kladdkaka. Sen var vi trötta hela gänget.

Pysen följde med faster hem o jag å jimmy tog en romantiskt tripp med bilen för att titta på... Orrar, tjädrar och annat spännande som kan gömma sig i trädtopparna.
En dusch på tvåman hand, desperata husfruar, nybäddad säng, karlavagnen och sen kom John.
Ja, John Blund alltså...

Till Apan

Hej Apan!

Jag önskar mig mail. Skicka på min adress som är: [email protected]

Over and out.

Diagnos

Dagens diagnos.

Väder: Mulet, och om man tittar riktigt noga kan man tro att det ska bli lite regn idag... Inte så upplivande.
Tempratur: +0.5

Pappasyssla: Ut o åka skidor, fota och för att sen vaktmästra.
Mammasyssla: Försöka fortsätta städningen som aldrig tar slut.
Teosyssla: På dagis och ska snart ha sångstund.

Humör: Lugnt

Oväntad händelse: ???

Till Ecca!

Till Ecca

Hej, du är en liten apa. JAG VILL OXÅ till Irland!

1. Vad ska du göra där?!
2. Vem mer än du åker?
3. Hur kom du på att du skulle dit?

Och nu till resten, i Dublin var jag ju inte speciellt mycket, så där vet jag ingenting om, men om du kan, så åk ut till västkusten! Där äre´ finnt. Eller ut i landsbygden iaf... Inte sååå mycket skog, men väldigt mycket mark.
Å försök hitta nån med häst så du kan ut i skogen, eller, ut på marken...
När du åker buss, se till att bussen åker åt rätt håll.... Det är ju vänstertrafIk... Nån missade det och ställde sig på fel sida vägen. Not good.
Ha med dig tjocksockar... Kalla golv.
Ta mycket kort och hälsa om du ser nån jag känner.
Och sen får du ju gärna skicka ett vykort.

Have a nice time over there!

Från din vän. M.


Diagnos

Diagnos Söndag:

Väder: Snö/Regn
Tempratur: -0.3C

Sysselsättning pappan: Åker skidor, letar fåglar att fota.
Sysselsättning mamman: Målar med vattenfärg.
Sysselsättning son: Målar med vattenfärg.

Planer för dagen: Tapetsera.

Oförutsedda händelser: Russin ÖVER ALLT.


God Natt


Har haft en superhärlig dag i Klövsjö idag, telefonen plingade så fint på morgonkvisten med frågan om vi ville hitta på nåt under dagen... Svar Ja. Så som sagt, till Klövsjö bar det av. Men aningen tidigare än vad de som skulle få besök visste om, haha! :-D Tänk att vi i familjen Andersson/Boije oxå kan överraska nån gång... För att spä på chocken lite kanske man skulle ha försökt vara i tid, ha med sig allt man behöver och dessutom hemma bakt fikabröd nästa gång vi åker dit... Ja, ja, lä ju aldrig hända, men drömma och fantisera kan man ju.
Dessutom ska ju Micke snickra till vårat hus i byte mot att Jimmy lägger lite golv i deras blivande nya hem... Visst Micke? ;-)
Som sagt... Fantisera får man!
Men dagen har varit riktigt skön och lugn. När barnen sov bäddade vi till oss lite här o där och tittade sen på Sälskapsresan... :-D
Wonderbar.

Vädret: Snö under dagen, men för närvarande uppehåll. Bäst att njuta.

Har sms:at med Irland ikväll... Min önskan nu är att få åka på semester dit så småning om... Ska ringa dem i morgon o surra lite, orkar inte ikväll, för trött, need some sleep.

Förändring...

Jag har alltid, lite så där i smyg, drömt om att vakna och få känna mig som en helt ny människa. Pigg, fräsch och nöjd med mig själv. Och sen att den känslan skulle hålla i sig.
Så är det ikväll, fast tvärt om. Jag hade ju en rätt bra början på mitt nya liv förut idag när jag var ute och följde magen på promenad. Kändes helt okej att vanka fram, även om det  såg ut som en pingvin som kommit fel. Sen var vi ner till mor och far o åt lite mat. Atle var där så  jag och Jimmy lyxade till oss med att ta en dusch där. Efter det varma vattnet och maten i magen så sa det bara PANG.
Himmel, det smällde högt. Som i en trollformel förvandlades jag... Till en något mer padd-liknande monster. Har ont i alla små ställen man kan tänkas ha ont i... Från halsen och ner. Faktiskt ända ner till fötterna, även om det biten inte är så lång så är det rätt mycket att ha ont i, det ni! ;-)

Sitter och blippar på datorn, har "Så ska det låta" i bakgrunden och längtar lite efter herrn i huset som har letat sig iväg till nån kiropraktiker av nå slag... Men han borde komma hemtravandes snart. Och har jag tur så har han köpt med sig glass å chokladsås. My need.
Vi får väl se.

Pysen var så snäll att lägga ikväll, trodde det skulle bli en tuff match för hans dagar har varit så oregelbundna nu på slutet... :-( Stökiga mat och sovtider, inte bra. Men ikväll efter bollibompa gjorde vi oss i ordning med lite kvällsfika, blöjbyte, jamas och tandborstning, sen var det hopp i säng.
Vi låg och pratade lite men kom fram till att han mer saknade sin far än ville prata annat strunt med mig. Men han har blivit så duktig att prata, mammahjärtat nästan svämmar över av stolthet!
Aja, hur som haver, somnade  gjorde världens bästa älsklingsonge med dunder o brak!

Ikväll känns allt bara så där... Bra...

Promenad

Idag är faktiskt det härliga vårvädret tillbaka!! Så skönt, och man blir så mycket piggare, ja, så länge man inte sunkar ihop i soffan då vill säga. Känner hur trötter hänger i mina ögonlock, men jag kämpar emot. icke att han ska få ta mig! Ska dessutom hämta pysen om en timme... eller kanske halvtimme. Saknar ju ongen.

Följde med mamma o pappa på en promenad idag, så härligt. Där vankade man fram som en annan pingvin med magen i vädret och mössan högt upp på huvudet för att försöka få så mycket sol som möjligt.
Tog med mig Asta oxå. gladare hund får man leta! Överlyckliga hon, men hon är nog nästan latare än mig... Bådar gott som sylvass älghund. Vi kan kalla henne älgdräparn´!

Funderar på om man skulle ha vikt lite tvätt och kanske tvätta nån maskin, älskar när det luktar gott i huset...

fredag 11april

Har nyss, eller, för en timme sen, varit o lämnar Teo på dagis. Men jag blev kvar en stund... Drack lite kaffe, pratade strunt, träffade föräldrar o surrade med personalen.
Sen så har vi satt en dator i entrén där som visar ett bildspel med kort av vad barnen gjort under veckan :-D Både föräldrar o barn älskar det!

Jimmy är fortfarande dålig i ryggen å vi väntar på att herr Bergshälsan ska ringa så att man kan få nån ordning på det här.
Som tur är snöar det iaf inte, vilket gör att man blir iaf en liten smula piggare!

Ohh, SARA, var det idag ni tänkte kika förbi? Eller kan jag kanske komma till er nånting i helgen?

Nee, nu ska jag nog hitta nått att hålla på med... Wonder what.


Aj aj

...Aj, aj, det bultar o det bankar!
Har huvudvärk, tror det är den beryktade latmasken som ätit sig in i min kropp och som nu har siktet inställt på min hjärna, hur ska detta sluta?

Jimmy ligger i soffan i tv-rummet o jag ligger som en säl i sovrummet. Är SÅ himla glad över att ha Teos faster som ställer upp i ur å skur! Dessutom älskar ju Teo att vara där, kan inte bli bättre!

Vill skriva o skriva o skriva, men inget vettigt blir det.

JAG LÄNGTAR EFTER LILLEBROR!

Slut

Vi var inne i ett så bra flyt, allt rullade på. Rum efter rum... Jimmy tapetserade som bäst och jag höll på med köksskåpen... När jag hör ett "Aj! Satan", sen kom en bitter Jimmy... Lika nu som det nyss har varit... rygghelvete. Så nu är vi två invalider och ett barn i detta hus. Hur ska det gå? Jimmy är liggandes och ingen doktor finns att få tag på förenst på tisdag. Bläää.
Dumma, dumma rygg.
Men det är väl till att bita i det sura äpplet och få dagarna att rulla på.

Förresten... Det snöar ute. Wohoo. Fifan.

Sön 10/4

Gissa vädret, det är våran nya lek så här på morgonkvisten!
Och det är nog för det mesta samma svar... SNÖ.
Och vad är det för väder idag? Svar: SNÖ.

Teo sitter i famn på moffen å berättar att han vill klättra på stolen, men då kan man ramla och bli ledsen...
Pappan har nyss ätit frukost och ska nog snart till att tapetsera gästrummet.
Mamman sitter här, har oxå nyss ätit frukost och städat ur ett av skåpen i köket. Har tagit hälften nu, tömt rubbet, skurat, sorterat, slängt och flyttat runt lite. Även om det är sånt som inte syns, så är det sånt som känns.
Det var fräscht här när pysen kom till världen, och det ska baske mej vara lika när kornet kommer till oss.
Skillnaden är väl att när pysen kom så var vi mitt i renovering, hade bott här i tio dagar... Hade inget vardagsrum o en ruggig hall... Det är bättre nu. Men jag drömmer ändå om vårat enplanshus i timmer!

Nu kommer faster o hämtar pysen, dom ska få leka hela dagen medan mor o far i huset stökar... Så gott man orkar. Nu vill jag lägga mig o vila! :-D

Snöhelvete

Men HUR är det MÖJLIGT att det ska kunna snöa så här mycket?!
Ska det aldrig sluta??
För precis ett år sedan så låg vintern bakom oss, våren var här och sommaren knackade på dörren, vi hade hundvalpar och Teo kröp runt i sina regnkläder... Nu är det mössa, vantar, overall och att skotta snö hela dagarna som gäller.
Ne, nu vill Moa ha sommar, eller i alla fall vår!

Vad gör familjen idag då?
Ja, pysen sover i vagnen på dagis...
Pappan, gissa vad han gör... Jo, skottar SNÖ!
Mamman förbereder sig mentalt för att orka göra iordning nån lunch.
Uscha, förslöad, förslappad... Men snart vänder det. Säääkert.

Åh, nu kommer den lilla blå traktorn med den underbara chauffören.

Städa

Snön har vräkt ner, och när snön har gjort det så betyder det flera timmars snöröjning för han jag bor tillsammans med, så idag efter att pysen gått på dagis hoppade Jimmy in i traktorn å jag... Jag la mig o vilade, latmask. Tog mig iväg en sväng på dagis o hälsade på för att sen hem o... Vila lite. Sammandragningarna känns på riktigt så fort man gör nåt... Men ändå fick vi nog av stök och damm idag, så alla gjorde vi våran del....
Mamman dammtorkade, med fin hjälp av pysen, tyvärr funkade inte kameran när han var som mest inne i att putsa fönstren med sin far... Jojust, vi tömde HELA vardagsrummet oxå, för att kunna bona golvet...
image280

Teo fick användning av sin hammare som han fick i julklapp... Tack onkel! Men nu sitter iaf alla sladdar där de ska!
image281

Pappan gick ner på knä han... Skurade ordentligt och bonade golvet som nu mera glänser! :)
image283

Men nu är det klaaaart! Eller... Gardinerna har inte kommit upp än, det får bli i morgon, nu myser vi bara... Och innan ni lägger er i kväll... Kom ihåg tandtråden! :)
image284

StErAnMo Crew

Hahaha, skrattade faktiskt rakt ut när jag såg senaste kommentaren, från StErAnMo! Har nyss varit nere hos mamma o pappa å ätit middag, när jag tog mig en liten vilolur på soffan dök tanken upp: Satan! Jag skulle ju ringa Ecca!
Går hem, startar datorn, kollar bloggen... Vem har skrivit? Jo, jo, jag hade blivit tagad... Nedrans klottrare!
Men hörru Pekka, nu äre som så, att när du ringt har jag nog jobbat, men mest av allt har jag varit lite rädd för att det ska va nån jädra bussundersökning!
Menneh, du får ringa igen... Jag tror att jag oxå får ringa, men det är ju himmel o pannkaka häcken full nu med en mage i vädre´ å en onge att jaga.

Nu säger nån "beppa mejje klä pås", vilket betyder: "Hjälp mig att klä på"... Nån här i huset vill ut å åka fyrhjuling i snöyran. Sagt å gjort.

Men Ekka Pekka, I do not diss you!

Korvett, hej svejs.


Det lixom bränner...

Vet inte vad det är som gjort sig sambo med vårat gryn i  magen, men det är en otrevlig känsla, som en konstant halsbränna i magen, som lite då och då ger mig kramp... Eller hååårda sammandragningar?
Jag har inte en aning om vad det är, men det känns obehagligt. Så for jag är uppe blir det så, eller om jag ligger på rygg. Håller jag mig liggandes på höger sida så går det helt ok... Skummelt.
Men knytet håller igång, han sparkar o har sig för fulla muggar, men ändå inte lika mycket som förut... Kanske för att jag ligger stilla mer nu... Blä.
Jag vill att det ska bli maj/juni och att bäbisen är här hos oss... Funderar på att packa BB-väskan idag, men jag har ju heeelt glömt bort vad jag ska packa ner... Tänkte iof bara tjuvstarta med o packa ner lite kläder till liten o så. Haha, kan inte förstå hur liten bäbis vi ska få... Och hur stor våran lille Teo kommer att bli... Jösses.

Ska snart göra mig i ordning för o åka till svenstavik, ska ta lite prover o stök för o se så att allt är bra...  Sen hoppas jag på lunch med älskade Kajsa Kavat.

Pysen är på dagis o leker och Jimmy leker med traktorn i skogen... Kör ved med andra ord! :-D

Strålande solsken!

Det har varit gassande sol och ett alldeles så där perfekt vårväder idag, en sån dag då man ska ligga i en snödriva och fördriva tiden tillsammans med familjen och en kopp choklad.
Så vad har vi gjort då? Jo, Jimmy o Teo har åkt traktor o jobbat medan jag har legat hemma i sängen. Har haft ont i magen från helvetet. Låg i duschen tills det var slut på varmvatten, vilket tar ett tag... Sen till sängen, sen till soffan å sen sängen igen. Har knappt kunnat stå på benen, men äntligen har jag fått i mig lite mat och två alvedon, kanske man är på väg upp på banan igen då! :-D

Helgen annars då...
I fredags blev faster och micke helt passande barnvakt, så att föräldrarna kunde åka in till stan. Åt middag och gick på BIO. Varg blev det... Jag vet att jag tyckte den var bra, men jag vet inte hur eller varför... Nog var det mer som en dokumentär än film... Lite platt, men som sagt, ändå bra.

I lördags tog vi en lååång sovmorgon tillsammans eftersom att det inte var nån pys hemma. Sen iväg till svenstavik, gick på galleri o tittade på Agnetas utställning. Jag vill köpa tavlor! Men har ju lika mycket pengar som en fattig kyrkråtta.... så icke.

Idag har det som sagt varit ryggläge. Och kvällen ser nog lika ut. Har nyss ätit pizza o druckit cola, hur nyttigt som helst! ;-D

Å i fredags hade vi ju celebert besök från både Klövsjö o Kvarnsjö! Teo tackar o bockar för lekstunden med er grabbar!

Nu börjar det...

...Japp, nu har det börjat, lika som med pysen. Igår kväll var vi in på förlossningen, hade sammandragningar, som vanligt, men lite hårdare och lite oftare. Man kikade både lite här o lite där, och innan vi åkt där ifrån hade jag blivit sjukskriven 100%, och måste ta det lugnt. Inget jobb, inga långa promenader, INGEN SKOTERÅKNING! Nu när det är som bäst att få vara på fjället... Men som dom sa på dagis, det kommer en vår nästa år oxå.
Vi var inte hemma här fören runt ett i natt, och då låg en slumrande pys i sin säng och en trött moffen på soffan, försökte väcka han, men icke sa nicke, sover man så sover man! :-D
Men moffen, tack för barnvakten! Dessutom sov Teo till halv åtta i morse, rena sovmorgonen! :-D

Ne, slut på blogg nu en kvart eller tio.

Pictures

Pysen och hans trötta kompis V har myst ner sig i sängen efter en vild stund i vardagsrummet, när tupplurenvar över intog de badkaret och plaskade hejvillt!
UNDERBARA BARN!
image277

Med en solig dag, ett glatt barn, solbrillor, rosa hörselkåpor och Toréns mössan i från Farfar kan inget gå fel!
image278

Väl ute på sjön med moffen å momma. Taget på lite långt håll, men Teo är i full färd med o lära sig fiska,
håller så ståtligt i fiskespöet alldeles själv!
image279

Chique

Teo älskar sin pappa, i ur och skur. Teos mamma hoppas att Teos pappa älskar henne oxå, trots detta...
Även om det bara är en "mobil-foto-mall" så är du ju ändå min "model of the year!".

image276
Foto: Okänd Mammarazzi

Im BIG!

Trött. Ryggvärk. Sammandragningar. En smula huvudvärk.... Och ett hejdundrande humör. Faktiskt ett humör åt det goda hållet, men känner nu att jag måste ha mat snart annars svälter jag ihjäl!

Fick höra av ett barn på dagis idag att jag nog var tjockast i hela världen. Ja, kanske, men mest troligt inte. Men i hans ögon var det sanningen. Moa den gigantiska.

Vi har finaste Teo i hela världen, det har jag och Jimmy bestämt, alldeles själva. Känns som en bra sak att bestämma.

Borde städa. Vill ha ett RENT HUS. Just nu är det stökigt, jag hatar stökigt. Hur gör gravida när de orkar? Jag orkar ju inte, tror jag ska dö så fort jag anstränger mig. Varför föddes jag i denna veka kropp? Hade väl kunnat få lite mer stake i mig. Nu blir jag ju alldeles snurrig bara av o sätta på mig skorna. Klent virke. Eller är det graviditeten som gör det?

Ne, nu ska jag ner till mamma o pappa för att förbättra mitt järnvärde... PALT!!!!

Hormonerna


Nu är de på besök igen, riktigt så där så man känner hur de kryper under skinnet på mig. Och jag vill bara grååååta! Böla, låta stora tårar rinna ner för kinderna. Tömma hela innehållet och stortjuta med en kudde i famnen. Men näe, det händer inte. Och egentligen vet jag inte varför jag skulle gråta, jag kan lika gärna skratta så jag gråter. Det är lixom bara nåt litet jätte stort känslosvall som böljer genom kroppen, och nu börjar det gå över som det känns.
Har laddat för en liten ångest-tripp ikväll igen- Rent Hus. Även om man aldrig ens är i närheten av det stök o lort som visas på teve så blir man ju nojig. Finns mycket äckligt, det gör det.
I Påskägg fick förresten en jätte fin teckning där jag skrivit allt jag vill ska göras innan bäbisen kommer... Vi kommer nog måsta vara ledig o ha barnvakt i en vecka för att hinna allt. Helst skulle vi ha hunnit byggt ett nytt hus å flyttat in i. Det hade som varit pricken över i:et det!
En timrad enplansvilla, det är just nu min dröm. Sälja det här huset å bo i tält så länge... Till o med så skulle jag kunna bo. Just nu.

Teo har krypit ner i sin jamas o ligger på sin fars mage, tillsammans ser de båda imponerat på Bollibompa, hörs som om det är nån helikopterhistoria.
Spännande för både stora o små!

Bäbisen i magen då... Ja, jag misstänker att han växer, för det gör då jag! Just nu följer jag bara efter magen o ser var jag hamnar. Rätt spännande ändå.
Har sökt havandeskapspenning, men klantig som man är så bifogade jag inte med arbetsgivarens samtycke och hans underskrift, så det lä väl bli lite förskjutning på det hela, om jag nu ens får det... Får jag inte havandeskapspenningen så blir det sjukskrivning eller semester... Inte jobb iaf. Herregud, jag är ju som en överviktig sengångare som imiterar en sjöko. Gissa hur kul fröken man är?

Har varit ledig idag, bara njutit av dagen. Tog med Teo på dagis o hälsade på, han är ju ledig därifrån hela veckan, men varje morgon pratar han om dagis och säger att han vill gå dit, så idag passade vi på medan pappan lekte vaktmästare. Härligt att få vara ute i solen!
Har jag förresten sagt att Teo pratar för fullt nu? Långa meningar och MASSOR av ord! Så himla roligt o skönt! Nu kan han ju tala om om han har ont nån stans, är törstig, har bajsat eller vad som helst.
Vårat lilla gryn!

Vår lilla goding!

image265

     

image269

   

image272