sön 30/11

...Hade skrivit: Söndag-INGENTING.
Men som vi alla vet blir det aldrig som man planerar, iaf inte om det är vi i våran familj som gör det.
Morgonen började med att Teo vaknade klockan fem, den tid på dygnet som man är som mest sovandes. Han tyckte ändå att det vara morgon. Och han som alltid vaknar med ett leende vaknade i morse med mungiporna släpandes i golvet, men efter lite trugande från Jimmys sida så slog pysen igen sin blå och sov vidare till halv nio istället. Proppen däre emot, han tog sig som vanligt en långkörare o sova till tolv. Han hade iof ett depå-stopp där runt sex då jag tog upp han till våran säng för lite frukost.
Vart var jag nu... Just ja, halv nio klev vi upp och sen har dagen rasat iväg i en rasande fart!
Anna o Ante kom på lite besök, Jimmy tog med sig pojkarna ut i traktorn för o skotta lite snö medan Anna o jag fick sitta vid bordet å dricka kaffe o äta lussebullar som hon o Ante svängt ihop! :)
Och vid tretiden var det dags för middagsbjudning bort i byn, så iväg bar det för att mätta riktigt hungriga magar. Hann inte mer än få i oss maten så var vi tvungen att åka igen. Jimmy skulle tydligen iväg o leka bonndräng i Klövsjö medan jag o barnen åkte ner till mamma o pappa för att mumsa i oss ALLDELES nybakade lussekatter o ett glas mjölk. Finns inte mycket som slår det så här i adventstider.

Å nu närmare sig klockan halvnio, barnen har sovit sen 19.15... Jag borde vara fylld av energi o äntligen ta tag i allt jag vill göra, men vad händer då? Jo. Jag blir sittandes och gör ingenting för att i morgon bli arg över att jag inte gjort det jag borde göra ikväll.

30 novemver. Proppen är 6 månader idag, våran lille skrutt. 6 månader, äter gröt o puré, ammar en smula. Sitter något så när själv, är på sitt bästa humör dygnet runt och vi kan bara konstatera varje dag att vi har de bästa pojkarna i världen!

Veckan

Veckan som varit...

Måndag- Jag ridning, Jimmy quigong
Tisdag- Jag hemma, Jimmy bonndräng
Onsdag- Jag bokförings information, Jimmy hemma
Torsdag- Jag hemma, Jimmy pilbågsskytte
Fredag- Jag 15-års kalas, Jimmy bonndräng
Lördag- Jag julskyltning, Jimmy köttgubbe
Söndag- INGENTING!

...Kanske är det inte så konstigt att tiden bara flyger iväg...

Torsdag

Torsdag idag, veckan har rullat förbi- igen. Ska jag behöva bli lika chockad varje gång jag märker hur fort veckorna rullar förbi? Det slog mig här om kvällen, Zeb är ett halvår nu. Om ett halvår till så är han ett år, och i den här takten så är det väl sommar om bara nån vecka!
Men innan det ska vi väl försöka hinna med att fira jul. En vit jul med massor av kärlek, kramar, mat och julklappar. Första advent på söndag. Visst är det väl ändå något speciellt över själva advent? Stämningen som blir och den mysiga känslan som bara kommer som ett brev på posten.

Igår och idag har pysen varit på dagis en stund. Minns inte vad vi hade för oss igår när han var där men idag vet jag att jag sovit! Herre min gud så trött jag var. I ett streck mellan kl.10-13 dejtade jag John Blund. En mycket trevlig date måste jag säga. Dessutom fick jag sälskap en timme av Jimmy som kom hem över lunch.

Pysen stod vid grinden halv två och ropade att han lekt klart på dagis och ville hem. Sagt o gjort. Lite mellis i magen för att sen hälsa på Karin o Lisa där det bjöds på tårta, kaffe och lek i en hundbur. Kanske det ska få bli årets julklapp?

I morgon ska herrn i huset leka dagisfröken medan jag och kottarna ska ut i skogen för att leta lite julgran med moffen. Hoppas det är bättre väder i morgon än vad det är ikväll... Plusgrader o blåst. De två sämstaste väderkombinationerna tillsammans. Kan inte bli sämre.

trök

Kameran ligger nere hos mamma och pappa. Men vad gör det. Eftersom att den ligger där nere så har det ju heller inte blivit så mkt fotat på sistonde.
Våra liv har dock rullat på utan kamera och dokumentering. I fredags åkte vi till Ångsta för att ladda upp inför lördagens 50-års kalas. Under fredagkväll blev det lite pyssel med att duka fram o fixa ordning. På lördan åkte jag, jimmy o zeb in mot stan och uträttade lite ärenden, pysen var kvar i Ångsta och lekte rövare med Cecilia.
Vi hann med en tur till Jimmys farfar o Emmy en sväng oxå, fick gott tunnbröd o lite kaffe! :-D
Lördagkväll bjöd som sagt på kalas med trevligt sälskap, god mat och dryck o en hel del skratt. Tack för en trevlig kväll!
På söndagen var väl de flesta mer eller mindre trötta, vi var nog alldeles lagom tror jag. Tog in på Draupner för en tidig middag och passade på att fira Svempas födelsedag oxå, om än lite sent.... Men! Bättre sent än aldrig!
Söndagkväll släcktes lampan tidigt, men innan dess så trängde tre av oss ner sig i bubbelbadet medan proppen slumrade med John Blund.
I måndags var det dags för pysen att gå på dagis. Jag vek lite tvätt, hälsade på momma och gjorde lite sånt. På kvällen var det dags för ridning för mig, ska få byta grupp nu o rida på torsdagar istället. Kan bli bra det.
På tisdagmorgon var det UPP O HOPPA! Vi packade badväskorna och åkte till svenstavik för att få plaska lite i vattnet. Zebben plaskade och fick prova att dyka lite, gick alldeles utmärkt det! Den äldre herren i huset njöt i fulla drag medans att brottades med madrasser o krokodiler med sin pappa.
Efterbadet var magarna tomma så vi åkte på café för lite lunch- och kaffe!
Med mätta magar tog vi en sväng på Dollar, köpte lite pyssel till köket o någon födelsedagspresent. När vi kom hem tog sig pappan o pysen en liten slummer i sängen inför det kommande fyraårs-kalaset vi skulle på. Blev på kalaset mellan kl.14-16,  sen blev det hem för middag o mys medan pappan var o mjölkade kor, som tydligen blivit hans nya hobby.

Onsdag idag, pysen ska på dagis o jag ska försöka göra lite advent.

Från o med nu önskar jag mig en bättre uppdatering här fram över.

Onsdag 19/11

Kan inte sova riktigt om nätterna längre, hittar ingen skön liggstil för ryggen. Minns att det var lika efter ett tag med Teo, och vid åtta månader slutade jag amma för att kunna äta värktabletter.
På kvällarna när teo var liten klarade jag ibland inte av att sätta på han pyjamas själv. Jag kände mig helt enkelt som världens sämsta mamma. Allt jag gjorde tog dubbel tid, humöret ville tryta och jag ville ha en ny rygg, känna mig som stark och bra mamma. Men som sagt, vid åtta månader så var både jag och Teo överens, så han slutade att amma över en natt och allt gick superenkelt. Jag minns första dagarna när jag hade börjat äta värktabletterna. Jag ORKADE vara pigg och glad en HEL dag, ända tills vi la oss!! Jag minns hur jag kände att jag var pigg och att jag var trevlig utan att behöva tänka på att bita ihop. Det är ju ingen annans fel att jag har ont, och det är ingen annan som ser att det gör ont, och bara för att man har ont får man ju inte bete sig hur som helst, även om man ibland har en väldans lust till det. Det är en frustration att ha ont, och faktiskt, så är det nog lättare med ett gipsat ben eller stödkrage, där folk ser att det nog gör ont.
Men nu är vi där iaf, när ryggvärken börjar ta över mitt liv igen, när jag blir låst till att inte kunna göra allt jag vill, när ryggvärken sätter gränser på  mitt liv- och mitt liv som mamma.
Jag har lovat mig själv att amma tills Zebben är minst sex månader, vi är snart där, och sen får det nog bli gröt, välling och mat för vår minste herre i huset.
Jag måste kunna leva, och mina barn har rätt till en glad och orkesfull mamma.
Snart är jag kanske där igen... I pillerburksträsket.


fingerfreez

Tisdag idag. En ny dag helt enkelt.
Jag fryser om fingrarna.

Ett hus i kaos.

Helgen är snart över, och herre gud så här ser ut! Helgen har gått förvånansvärt fort med tanke på att Jimmy inte varit hemma. Barna´ är som barn oftast är. Underbara. Och just nu sovande.
Som sagt har helgen runnit mig ur händerna på något vis, och nu sitter man här, tröttare än i fredags och undrar, vem kan komma hit och städa? Finns det någon frivillig? Ja. Välkommen hit.
Som tack för städet kan vi bjuda på en kopp med varm vit choklad... Lockande? Någon? Misstänker ingen.
Vi får nog städa själv. Soptömning i morgon om någon undrar. Så nu ska här rensas in på milimetern, det är precis vad vi har ork och lust med just nu.

Egentligen vet jag inte om jag har lust med nånting alls, sova egentligen, men orkar inte dra mig själv till sovrummet. Och för att lägga sig i sängen så måste man bortsa tänderna och klä av sig innan. Gahh, böja sig ner till fötterna för att få av strumporna. Nä. Sitter uppe ett tag till, lika bra att gruva sig in i det sista.

Latmasken tackar sin familj för en bra dag!

Barna´

Har haft lite pyssel för oss på slutet.

Den med lite fantasi ser ju direkt att det här är en tiger... En snäll tiger dessutom.


Mys i kojan som vi bygde. Om Teo fick välja EN sak att ha med sig på en öde ö
så skulle det antagligen bli en traktor.


Och Zebben håller humöret uppe dygnet runt.


Mina barn gör himmelen alldeles klar från alla grå moln som ibland vill hopa sig.
Jag älskar Er, Jag älskar Er!

Lördag 15/11

Hade svårt att somna igår, fantiserade ihop en massa hemskheter som skulle kunna hända. I allt virrvarr av tankar och hemskheter lyckades jag ändå sova utan min livvakt vid min sida. Istället för Jimmy i sängen så låg både Zeb och Teo som klistrade illrar upp efter mig. Vi hade nog lätt fått plats i en 90's säng i natt som det kändes.

Teo vaknade straxt efter åtta, så då klev vi upp och myste ner oss i soffan, tände en eld i spisen och undrade vad vi skulle hitta på idag.
Vi har fortfarande inte riktigt kommit på vad vi ska hitta på, men det brukar ge sig. Zebben sover fortfarande, men jag har starka tankar på att väcka honom snart så vi kan ta oss iväg på affärn' .

Lite små-grått ute idag. Inne lika så.
Tänk om jag kunde få slippa den eviga ryggvärken. Om jag så bara för en dag skulle kunna få vara smärtfri, inte behöva fundera eller känna att det gör ont. Att kunna göra saker obehindrat. Det skulle vara lycka för mig. Att vakna en morgon utan värk. Jag minns inte ens hur det var. Och kommer antagligen aldrig mer få veta heller. Men önska kan jag.

Nalle Puh på teven nu, Teo är som klistrad. Men han vägrar ligga/sitta i soffan när han ser på teve, han ska STÅ och titta av nån anledning...

En sån dag!

När man vaknar med grusiga ögon vet man mest aldrig vad dagen har att bjuda på. Det gör ju det hela rätt spännande att få vakna till en ny dag varje morgon.
Nu sitter jag med facit i hand för det som varit. Har haft en underbar dag med underbara barn!
Pysen och jag klev upp runt åtta, myste ner oss under en filt i soffan och tittade på lite barnprogram. Sen blev det frukost och allt gick i en sån där stilla, härlig lunk.
Zebben började vakna till liv runt elva, den morgontrötte rackaren. Lite blöjbyten och pussar senare så satt vi alla tre på golvet och målade med ansiktsfärg. Teo och jag satt mitt emot varann med en varsin pensel och målade. Jag liknade något som varit i slagsmål med en katt... :-D Teo blev något liknande en tiger... Ja, men lite fantasi så! :-D
Han ville vara en tomte-tiger, så han tog på sig tomteluvan och ville gå ner till momma o moffen, där överraskade vi dem med att knacka på fönstret, en höjdare om man frågar pysen.
Zebben klarade sig undan sminket för idag.

Efter turen hos momma o moffen gick vi vidare o hämtade posten o en sväng på dagis. Därefter kom Julia på besök och det blev lite lek med kossorna, traktorn och så klart favoritleken kurragömma. Med all lek var det dags för lite festis o pepparkaka! Men pysen var mätt och ville inte ha. "Nej tack mamma, vill inte ha pepparkaka"....
Julia åkte och vi varade ner i soffan för ett tag. Pappan somnade en liten lur på soffan medan jag o Teo målade med både vattenfärg och kritor. En riktigt estetisk dag med andra ord. Och mästerverken är ju där efter! Många traktorer med vagnar blir det. Det är favoriten för stunden.
Jimmy åt en ensam middag rätt tidigt för han skulle iväg mot östersund- där han blir hela helgen. Han har tydligen bestämt sig för att bli en sån där hemvärnare... Varsågod. Så nu är han på utbildning tills på söndag och jag är ensam-mamma. Klockan är tjugo i åtta, båda barnen sover, elden sprakar i kaminen och jag mår faktiskt rätt gott. Skulle bli snäppet bättre om min blivande slog en signal... Bara för att höra den där rösten som man saknar så fort man känner att huset inte innehåller han längre. Har jag föresten sagt att jag älskar han? Ni vet, pappan till våra barn... Mannen i mitt liv... Min livskamrat... Han som gör mig lyckligast av alla... Jaadå, det är Jimmy jag pratar om. Min finaste Jimmy.

Snart idol nu... kan ju alltid slöglo och kanske spela lite betapet under tiden...

I mörkret

Nog känns det rätt surt idag efter samtalen men jag hoppas att det blir ngt möte framöver så att allt hamnar på rätt plats med både pengar och papper.
Men mitt i mörkret så har vi något som ingen kan ta ifrån oss. Två underbara pojkar. Två pojkar som sprider glädje hela dagarna, och som gör oss så otroligt stolta varje dag!

I morse hade vi tid på BVC både för Teo och Zeb. Doktorn skulle kika på Teos öron eftersom att han i både tid och otid säger "Va?" när man pratat med honom. Ett tag hörde han varken om man hörde läggdags eller godis, och då är det illa! ;-) Örat var lite rött och det syntes att det hade varit lite irriterat o så, men nu är det nog på väg åt rätt håll!
Zebben hade spruta på schemat och lite mät o väg.
Fem månader gammal, väger 8205g och är 65cm i outsträckt läge... Tjockknoppen var lite svår att räta ut! ;-)
Sprutan i benet gick galant, inte ett pip. Kan hända att underläppen putade ut straxt efter själva sticket, men sen var allt frid o fröjd.
Och när doktorn kikade pysen i öronen satt han som ett ljus och var så himla duktig!
Sjuksköterskorna och doktorn var riktigt imponerad över hur Teo förde sig och hur duktig han var att prata. Åh va stolt man blir som förälder! Vackra, vackra barn!
När vi skulle gå där ifrån så fick syster Kerstin en stor kram och så sa han "hej då doktorn, vi ses en annan dag". Så många gånger som våra barn fått våra hjärtan att smälta kan man tro att det  bara ska vara sörja av allt.


Strl 38

Ibland är det inte alls roligt att gå i sina egna skor. Ibland önskar jag att jag kunde få låna någon annans för ett tag. Som nu tillexempel.
Vanligt vis passar strl 38 mig alldeles utmärkt, men idag, ikväll och eventuellt i morgon och ett tag framöver kommer de att kännas alldeles för stora. Skor som jag snubblar i, halkar runt och inte tar mig ur.
Att ha små fötter redan från början var ju jobbigt nog.
Vi får väl hoppas att jag växer på mig, så det känns bekvämt att vandra i mina egna skor igen.

Har ramlat ner lite från stegen jag tyckte jag höll på att klättra upp för. Antagligen satte jag min fot på ett slitet trappsteg och det brast.

Nej. Är på jakt efter jobb oxå nu. Jimmy ska ev vara pappaledig ett tag medan jag får jobba lite. Funderar på natt, skulle nog passa mig rätt bra. Kanske. Och sen är det ju inte bara att bestämma sig för ett jobb, jobbet ska ju finnas och vara ledigt oxå. Men jag ber mina stjärnor om hjälp.

Åh gud, musten har gått ur mig.
Jag har blivit en urvriden trasa, antagligen lite lagom sur med en specifik doft som enbart en gammal sur trasa kan ha.

Tre kort lite kort

Teo har varit en youghurt törstande polis som ropar STOPP i lagens namn!
 
Och en dag fick vi med oss gudmor ut i skogen för o grilla lite korv, passade en detoxande vegetarian alldeles utmärkt!  

Och förra helgen hittade vi troll i skogen! Det var nog det mest spännande barnen varit med om sen julafton i alla fall! Trollen hade dessutom skrivit ett brev, lagt ut festisar och knutit upp godis i träden. Snälla troll finns det minsann!

11/11-08

Jimmy är i skogen.
Teo är på dagis.
Zebben sover.
Jag är vaken och lat.

Om nån skulle kunna komma hit o rycka upp mig kanske. Här sitter jag, och är näst intill så lat att även hjärnan har stannat upp i sin verksamhet. Ibland funderar jag på att ta tag i tvättstugan, så att det är glänsande o fint tills den nya tumlaren anländer. Det är tanken som räknas säger man ibland. Men det händer bra lite när man enbart tänker.

Jag har tänkt skriva blogg varje dag, små detaljer om vad familjen har hittat på, för det händer ju saker hela tiden, varje dag. Sånt man vill komma ihåg. Och skriver jag det här, så är ju oddsen högre att jag ska minnas det sen. Men som sagt, tanken har inte varit in o skrivit inlägg på länge så därför fick jag ta saken i egna händer.
Jag börjar nu. Klara, färdiga, gå!

Teo är det full fart på, han pratar, räknar och berättar en himlans massa saker. Tiden bara skenar iväg. Vi satt o tittade på kort sen i jan/feb och minns hur han var då. Han hade börjat prata redan då, många ord men ibland lite bakvänt och i tvärt-om-meningar. Som tex Teo vill gå ut inte.
På dopet i söndags så fick ju han så klart vara med, så när prästen tagit Zeb och hällt vatten på hans huvud å allt det där så sträckte Teo ut armarna mot honom och sa "kom lilla gubben" med världens underbaraste röst!
Och under "Tryggare kan ingen vara" sjöng han så det stod härliga till, men med lite egenkomponerad vers! :-)

Zebben då som har krypit över femmånaders-strecket. Han sitter med nöd o näppe själv, men gärna lite frammåtlutad... Tror det är tyngdlagen som tar ut sin rätt... :-) Go´tjockis! Runda, runda ben med valkar som man bara vill äta upp! Och de där tjocka härliga kinderna som man oxå vill nypa lite i!
Han har varit förkyld rätt länge, och det håller fortfarande i sig. Men trots hosta, slem och ögoninflamation är han sprudlande glad. Ser ut som att han ska spricka av glädje när man tittar på honom.

Mina finaste barn.


Dop 9/11-08


Lite vatten på huvudet....


...och sen var han döpt, våran Zeb Olof...


Efter dopet, som var på bönhuset här i Skålan, förflyttade vi oss till bygdegårn´ för lite glögg o pepparkakor i väntan på att maten skulle bli klar. Potatisgratäng, tjärlaknul, sås och sallad. Till efterrätt bjöds det på tårta, crisptårta, kladdkaka, philadefiaglass och lite kakor o kaffe!
Blev en jätte bra dag! Zebben blev trött efterdopakten så han knoppade in i vagnen o där sov han tills alla åkt hem och det var läggdags på nytt straxt efter att han vaknat. Trötter våran.

dammkorn


....Kooom till mamma, ja, koooomsi koooomsi....


Tvätthögen växer. Jag som vanligt vis älskar att tvätta och pyssla med kläderna HATAR det för tillfället. För någon vecka sedan sträckte vår trotjänare ut armen o vinkade hejdå. Tydligen helt utan någon som helst uppsägningstid.
Jag tänkte tänka positivt. Och ekonomiskt. Tvätten går ju faktiskt att hänga.
Men efter sju, åtta, tio, tolv maskiner så fick jag nog. Inte nog av att tvätta eller hänga tvätt. Men av att vika den! Förstå hur mycket damm kläderna hade på sig nu mot när de tumlades! Dammkorn som dansade vals och hip hop om vart annat. Äckliga, äckliga dammkorn. Är det någon jag tycker är vidrigt så är det dessa dansande dammkorn. Och då speciellt när de bosatt sig hemma hos oss! Hos andra är det helt ok, för lite damm finns det minsann lite över allt. Och det får finnas, men det ska inte synas.
I slutet av den här tvätthistorien så stog jag tillslut ute och skakade kläderna innan jag vek dem- Ute.

mix

Jag tror det är kallt här hemma. Blodcirkulationen ut till mina händer ligger nånstans vid -0 känns det som. Hackar mig fram på tangentbordet. Igår kväll när vi la oss bestämde jag mig för att vakna pigg i morse. Hade räknat med att pysen skulle vakna runt halvsju, då han somnade redan sju igår kväll. Tji fick jag. Tjugo över åtta vaknade jag av mig själv medan mina två små prinsar fortsatte sova ett tag till. Så nog har jag sovit så det räcker!
Gjorde iordning lite frukost, tog fram kläder o fixade till teo inför dagis. Stannade på dagis under samlingen/fruktstunden o sen gick jag hem. I hallen blev jag klubbad av trötthet. Kröp ner med proppen i sängen och vaknade dryga två timmar senare. Utvilad, javisst. Men med en panik! Jag som skulle städa, tvätta, skura o pyssla idag! INGENTING har det blivit förutom en tvättmaskin som nu ska hängas. Bättre lycka nästa gång.

Helgen lite kort...
I fredags blev det en lugn hemmakväll framför teven tillsammans med kärleken medan de trötta barnen sov.
Lördagmorgon packade vi oss iväg till Klövsjö för att provåka i nya sittliften där uppe. Högt vare´ och bra blev det.
Efter den köldknäppen for vi hem till Micke, Anna o Ante på lite kaffe o surr i vanlig ordning. Både pysen och Ante blev lamslagen av trötthet där straxt efter tolv, så ante sussade vagnen o vi åkte vidare mot Kvarnsjö. Där var första anthalten höst/julmarknaden. Köpte med oss moussearande hjortronsaft och lite kött. Gott!
Sen upp till Göranssons. Där blev det surr ett tag till, och sedan påbörjades middagen. Nisse och potatis.

Får lägga upp korten senare.

Jajustja, igår oxå, det får vi inte glömma! Då kom trollen och knackade på fönstret hos mamma o pappa! Som tur var så var både vi och Tuva o Selina där. Gissa om barnen tyckte det var spännande? Så vi gick ut på troll-jakt... Och vi hittade både troll och massor av godis! Barnen svävade på moln med tusentals fjärilar i magen... :-)
På eftermiddan styrde vi mot Ångsta där det bjöds på middag! Mumms!

...Som sagt, får lägga upp kort lite senare!