Veckan som varit

Varje söndag sitter jag och Jimmy tillsammans i soffan, hjärnan är närmare stand-by än nån gång annars, och mitt i frustrationen försöker vi komma på vad vi haft för oss under veckan som nu ligger bakom oss.
Och även om vi gång på gång försöker att veva i gång minnet så är det lite som dyker upp,  Men för vårat eget bästa får man sammanfatta så gott det går.

Måndag- bara kontaktsignal dyker upp, jag har ingen aning om vad vi gjorde.
Tisdag- jag var på möte o sen jobbade jag natt. Jimmy var till ljundalen-ösd en tur på kvällen,
sen blev det ambulansfärd med minste herren här i huset. Pappa kom upp o passade pysen.
Onsdag-blev det lite sovet på, men allt gick i slowmotion.
Torsdag- Pysen fick vara hemma från dagis, alla fyra tog en härlig vila mitt i dagen. Jimmy jobbade en sväng på dagis, jag var på möte, jimmy o barna´ var hemma o mådde gott.
Fredag- Gjorde vi mest ingenting på, var en sväng till svenstavik o hämtade ut lite medikamente.
Lördag- En tur till strömsund o blev med häst, in en sväng hos stora grabben billy, hem o sooov.
Söndag- varit ute en hel del, lite pylka o så. CoF var här på middag.

I morgon är en ny dag, en ny vecka och en massa nya planer!

Blivit med häst i plural

Herre i min låda, dagarna är fullsmäckade med olika saker, allt från politik till jobb och annat skoj! Varje kväll är man lika trött, men tjurar ändå uppe någon minut för länge, för att sen förbanna sig på morgonen då varken kropp eller ögon har lust att vakna. Är huvet dumt får kroppen lida, är det inte så man säger?

Idag har vi haft barnvakt på olika hålla åt våra små troll. Zebben har varit hos farmor o Pysen hos faste. Jag och Jimmy har varit en sväng till Strömsund, och i kväll kan vi mer eller mindre säga att vi blivit med häst. Eller, häst i plural eftersom att det är två. Som sagt. Det rullar.
Tjocka, lurviga saker är det... Och kul ska det bli! Båda går att både rida o köra, så vi får hoppas på nån slädtur framöver!!

Lille herr Jack


....Och nordisherren Rappe!


Ryggvärk


Fick mig en hääärlig och alldeles underbar sovmorgon i morse! Så skönt att få ligga där under täcket och veta att man både kan och får slumra en stund till. I vardagsrummet hördes ljud av en skrattande Teo och en lite små-pratande Zeb. Den bästa morgonen!
Tog en promenix till CoF där det blev lite lunch, härligt. Efter lunchen tog jimmy, pysen och de andra sig en skotertur... Jag o zebben gick hem. Hade skriverier på schemat. Knackade fram några ord, sen körde jag fast. Tror nån kommer o drar loss mig så småning om, sen ska ni få se! :)

Bad till pysen nu, sen är det nog god natt o sov gott för en stund!

....Jimmy är å mjölkar....MUUUU

Fredag 9e januari 2009

Ibland funderar jag, om man kunde önska, skulle man då inte önska att det var fredag hela veckan? Med risk att man eventuellt skulle få väldigt lite gjort under dagarna, väggkalendern skulle se rätt tråkig ut och förmodligen skulle man blanda ihop en  hel del fredagar med andra fredagar. Tro att man ska på möte kl.17 på fredag, men egentligen var det i fredags dvs. att det kanske var igår, eller förrigår, eller rent av förra veckan.
Nu när jag tänker på det, så är det kanske inte en så bra idé med fredag hela veckan. Skönt att världen rullar vidare med sina vanliga dagar, ibland är det en trygghet med att hålla kvar vid det gamla som alltid har varit.

Jimmy, min allsidige karl, han leker fortfarande Händige Manny innom olika yrken. I måndags lekte han ledig, i tisdags var han skogsmaskinsförare, lika så på onsdagen. I torsdags förvandlade vi oss båda till begravningsentreprenörer, idag han var varit lärare, ikväll har han varit inblandad i nöjeskomittén och haft möte, i morgon ska han leka bonde, på söndag blir det både bonde och entreprenör.
Kanske låter lite dumt med att leka yrken, när han i själva verket jobbar. Men vad låter egentligen roligast?
Leka- eller jobba?

Veckan som varit då.
Måndag- ja, då stod ju Östersunds revyn på taket, trevligt sällskap, god mat och bra underhållning.
Tisdag- Jimmy jobbade medan jag och barnen var hemma. Linda o Micke kom på ett efterlängtat besök, när de åkt hem blev vi bjuda på pizza hos CoF, efter att pizza halkat ner åkte jag hem o fixade lite till det eminenta besöket jag skulle få! :)
Mötet blev riktigt lyckat och det mesta kändes riktigt bra vid läggdags, nu börjar äntligen skutan att röra sig frammåt, jag har en dyrbar biljett som jag ska vårda på bästa sätt.
Onsdag- Pysens första dag på dagis efter lång ledighet, hade han fått bestämma hade ledigheten gärna fått bli förlängd.
Pappan i huset satt isolerad i sin lilla skogsmaskin medan jag var på ännu ett möte, som även det blev lycket. Skutan skrider som sagt frammåt.
Torsdag- Pysen hade sin andra dag på dagis, lite lättare och lite roligare nu. Vi andra i familjen la vår tid i Svenstavik som anhöriga/begravningsentreprenörer. Åkte hem åter straxt efter två, blev en rätt tidig middag för att sen återvända mot Svenstavik. Skräp skulle kastas, mat skulle inhandlas och farfar Svempa skulle få ha pysen en stund. Allt gick som på löpande band. Tog oss en tur på sjukhemmet igen dit svempa o pysen gått. Där var det full rulle! Inte kunde jag tro att det fanns så mkt roligt för en tvååring att göra där... Men tji fick jag. Knappt så han ville följa med hem!
Fredag- Jimmy jobbade som sagt, jag vaknade med en huvudvärk från helvetet, och oavsett tablett o styrka ville den inte lämna min kropp. Det blev inte bättre under dagen... Uscha. Känner mig som den hemskaste i ett par skor.
Det är en sak om det händer någon som är ens egen, men när det blir något tokigt över någon annans... Ja, då blir det tusen resor värre. Vill bara hitta en orsak till vad, för att inte veta är det värsta. Är det vi? Eller är det något annat?
Huuuu, nu mår jag illa igen. Hoppas det vänder! Lugn o ro kanske är det som gör susen... Eller eventuellt en dos med avmaskningsmedel.

Nej, nu blev det inge roligt längre. God natt.


40-årig bröllopsdag!

Unget kräk idag. Det slutade helt enkelt vid frukosttid igår.

Teo tog sig en långkörare i natt, antagligen för att det var jimmys tur att ta morgonen. Vanligt vis så brukar han vakna vid halv åtta... I morse vilade han ögonen lite extra och sov till tjugo i nio, så man kan helt enkelt kalla det för en bingo. Både jag och Jimmy fick ju en härlig sovmorgon, kanske inte så sen, men helt tillräcklig.
Zebben drog ut ännu mer på det hela och vaknade straxt innan tio då det blev frukost för oss alla.
Det bästa med nattens sömn, då det blev nästan 13 timmar för pysen, var ju att han var pigg, glad, utvilad och väldigt rofylld hela dagen. Zebben skrapade ju ihop 13-14 timmars sömn han oxå, men vad hjälpte det? Han tog sig som vanligt en lur mellan 12-15.30 mitt över dagen. Och nu... Ja, nu sover kottarna igen. Jag och Jimmy ligger/sitter i ett varsit hörn av soffan, elden sprakar, jag har datan i framgrunden och teven i bakgrunden... Jimmy tvärt om.

4 Januari idag... Och det är minsann ingen vanlig dag. För 40 år sedan stog mamma o pappa i kyrkan o sa Ja till varann.... 40 år... Som gifta.
Dit har jag o Jimmy ett tag...  Om, få se nu... Om 36 år så har vi varit tillsammans i 40 år... Undrar hur många år det är tills vi varit gifta i 40... Med snabb matematik så är det minst 40år dit, och ett halvt eller tre.
Hur som haver så tog vi o bjöd hem dem på middag, blev suuuper goda biffar med färska champinioner i sås... Och gratäng o lite bea på det. Blev super gott! Så tack veronica för receptet!

Förresten, frös inte i morse när jag vaknade, men så fort mina ögon lagt sin blick på termometern började jag att hacka tänder. -30, det är rackarns skit kallt det!
Jimmy studsade ut och hämtade in hundarna, tyckte det kändes lite väl kallt även för dom. Iof är hundhuset uppvärmt, men det är inte så mycket till värme med de minusgraderna utanför. Konstaterade snabbt att det skillde minst 50 grader på ute o inne. Hundarna var glada att komma in, och Zebben var alldeles förtjust i att få vakna upp o få träffa en lurvig liten gråhund och en lite mer strävhårig men kärvänlig stövare.
När graderna sjunkit lite klädde pappan o pysen på sig för att gå ut o skotta snö o rasta lite hundar. Under tiden fick jag pyssla med maten i lugn o ro, tände lite ljus ute i lyktan o marshaller för mamma o pappa! :)

En riktigt skön dag med andra ord. Å i morgon intar vi stora staden Östersund för att få gå på revy med resten av familjen med bihang. En barnfri kväll med roliga aktiviteter tillsammans med de man tycker om att umgås med.
Barnen blir med farmor... Gud så skönt. En egen stund tillsammans helt enkelt. Det ser vi fram emot!

Lördag

Jag lever visst i en dimma, igår slog det mig när jag satt här hemma, barnen sov och Jimmy jobbade. Det var ju fredag. Men på nåt vis har vi surrat in oss i en garnnysta och hittar inte riktigt ut till vecko-träsket. Vi lever i en dimma av hm-dag. Ingen speciell dag alltså, bara en helt vanlig dag, oavsett titel.
Ska ändå bli skönt att få hitta vardagen efter alla dessa helgdagar och nån sorts ledighet från ledigheten. Pysen ska åter till dagis, på sina femton timmar, jag ska försöka mig på att jobba natt och Jimmy... Han är som händige Manny, så nog hittar han sig något att göra... Vi får bara hoppas på att han får lite bättre betalt än vad den där snickar-Manny verkar göra. Ett tack mättar lixom ingens mage...

Snön har fortsatt att ramla ner under natten, så nu är pysen o pappan i en snösprutande traktor. Jag och Zebben är inne och gör mest ingenting, närmast på schemat står nog lunch-lagning, Kasslergratäng får det bli.

Ja, hur kunde jag hålla på att glömma... Klockan tio igår kväll vaknade pysen, ännu en natt som han hade ont i fötterna, men nu var det både fötter och knän. Ingen gråt eller gnäll, men så där lagom tussig.
Han fick komma upp o sitta med mig i soffan en stund, tills jimmy kom hem, då blev det lite kvällsfika. Tända ljus, varma mackor och det bästa av det bästa sällskapet man kan ha. Jag, Jimmy- och pysen.
Riktigt mysigt var det, Teo pratade om lite allt möjligt. Han satt breve Jimmy, tittade på han och sa "Eh, pappa, igår, då körde vi..."  *SPLASH*...och där kom kräket. I kubik.
Av nån anledning såg vi det som färdigfikat då... Men teo satt där med fulla sig med kräk, och en sekund efter att allt lämnat kroppen sa han "oj, jag kräkte, kan jag få mackan"... Det blev lite proviva och ny nattsärk för herrn.
Hela natten sov han inne hos oss, vi hade tänkt att det skulle bli en kräk-natt att räkna med, men när vi vaknade i morse så hade vi ju sovit sen vi somnade!
Jag o pysen gick upp för att äta frukost. Mätt o belåtna säger Teo och skrattar "jag måste rapa"... Det var den blötaste rap jag varit med om.  Youghurten återuppstod, över bordet, stolen, Teo och täckte sedan som en fin matta över golvet.
Teo tittade på mig, lyfte sina händer som var fylld av återupplivad youghurt "mamma, är det är youghurt?" ..."Ja, det är youghurt"  Teo: "Kan jag äta den, jag vill ha macka oxå".... För att lugna alla så åt han inte upp youghurten igen.

Men efter det har han varit precis som vanligt. Pigg, glad och matfrisk... Kan det ha varit magsjuka? Känns inte så... Hellre att han fått i sig nånting som magen inte tycker om... Nä, jag vet inte, men nu är han färdigkräkt säger han själv iaf....

Lunchfix nu!

Fredag 2 januari

Är egentligen jätte sugen på att skriva, om både ditt, datt och allt annat som hänt. Men det är som om orden fastnad i handleden och inte rinner ända ut i fingrarna. Har till o med försökt att skaka fram dem till en dans av moraträsk. Det hjälpte föga.
För stunden har jag nu ett sovande barn i spjälsängen, ett annat i soffan, ett tredje i sackosäcken och ett fjärde på...toaletten.
Jimmy är i skogen och åker mellan tallar o granar samtidigt som han leker plockepinn med de träd som redan finns på backen. Med andra ord: Han jobbar.
Hundarna (Asta och bonusbarnet Wilma) har kurat ihop sig inne i hundhuset, och ute faller snön ner i en faktiskt rätt hög hastighet. Hur mäter man hastigheten på en snöflinga?

Igår hade jag en stund för mig själv. Det händer ju inte alldeles ofta att man har en stund för sig själv samtidigt som orken råkar befinna sig i kroppen. Men igår hände det som sagt, så då vände jag upp och ner på halva huset, sen vända jag tillbaka det- en aning mer sorterat och rent. Kände mig nästan som Pippi Långstrump.
Pysen och pappan tog sig en tur på skotern och blev passande nog bjudna på lunch hos C o F samtidigt.
...Men, varför blir det så, att vid en ledig mamma-stund så står (iaf för mig) städning väldigt högt på listan. Hade jag varit karl och lite mer avslappnad så hade jag antagligen slagit på någon sorts krigs-rulle på teven, lagt mig skönt och glömt omvärlden. Man kanske skulle ha varit lite mera karl ändå.

Jimmy har förresten rensat ut på vårat kontor, eller, det hette kontor i början av vår vistelse i det här huset, sen förvandlades det utan våran vetskap om hur det har gått till, till ett förråd. Men nu har det äntligen nått sitt egentliga mål vilket är: Zebbens egna rum!
Älskar tapeterna inne på det rummet, och det är så där lagomt litet, så när allt är klart blir det nog riktigt bra!
Så nu när det är klart drömmer jag om nya dörrar inne i huset... Och en hall med sammanhängande färg... En vit trapp istället för träfärgad... Drömma kan man alltid.

Nu sitter tre små gryn med papper o kritor, målar tårtor, traktorer, cirklar och annat fint i härliga färger. Ska sätta mig med dem en stund, sen blir det nog ansiktismålning, kanske lite lek med färg och porslin för att sen doppa barnen i ett bubblande bad.

2008

I januari var filen så kall att vi behövde mössa innomhus...


I februari lärde sig Teo hur man på enklast sätt tar sig ur spjälsängen.


I mars var snön vit, solen gul, himlen blå och framtiden lysande


I april tvättade vi en bil


I maj gick proppen och då kom Zebben


I juni blev vi lortiga...

...och klättrade på väggar...

och så fyllde ju pysen 2år!


I juli åt vi korv...

Och var på semester till Leksand...


I augusti åkte vi till Oskarshamn


I september lekte vi mest lugna lekar




I oktober vilade vissa, andra lekte och sjöng.




I november träffade vi trollen!


I december var vi tomtar

..Å så var vi ju ute i den härliga snön så klart!

...Höjden var ändå nådd när han kom- Tomten!


Vårat år har varit fantastiskt, det har innehållit det mesta av det bästa.
Så vi lämnar ett härligt år bakom oss, för att möta ett nytt och minst lika bra 2009!

Gott Nytt på er!