söndag

Den tråkigaste dagen.

Ja, så är det nog. Den tråkigaste av alla dagar har vi nog idag i det här huset.
All energi, som iof var knapp förut, verkar ha susat ut genom dörren när den stog på glänt. Och i det här snöovädret lär den nog bli svår att hitta igen. Men det är kanske som dom säger, det som göms i snö kommer upp i tö.
Så jag väntar på våren då jag åter ska finna min energi lite lätt nerkyld på nån lätt framtinad plats, sen ska jag ge den värme och närhet för att se hur det sedan växer fram o jag börjar känna mig energisk igen.
Jag tror det kallas framtidstro.

Zebben är fortfarande krasslig i magen, men helt klart bättre än igår. En hel flaska majsvälling har fått stanna i hans mage nu, en halv i morse och en halv för en stund sen. Eller, fått stanna o stanna... Men den har inte kommit upp igen, men ut... ;)
Men bättre ner än upp om ni frågar mig.

Teo är lite lätt rastlös och försöker hitta så många saker som möjligt som kan reta hans mors redan korta humör :( Var tvungen att skärpa upp mig på rikigt och stoppa mitt dåliga humör i bakfickan. Så vi tog o knådade oss lite chokladbollar. Mysigt.
Nu längtar vi efter pappan i familjen. När han kommer hem så ska vi uuuut! Måste ha frisk luft.

Knack, Knack!

...Så var den här. Den härliga magsjukan.

I detta hus råder för tillfället fullkomligt besöksförbud.

Jag känner mig som familjen Virus.

Än så länge är det bara Zebben som är sjuk, men det är inte bara, för det räcker till och blir över.
Stackars lilla skrutt.

Likgiltig

Fredagen ligger snart bakom oss, och vad har den under dagen erbjudit?
Fredagen började ju egentligen inatt då klockan rullade in på midnatt. Och vid den tiden ungefär vaknade pysen, han ville sova med mamma. Klart han får. Vi låg och pratade en stund, bara han och jag i dubbelsängen. Jimmy var inne i stan med Feejk-grabbarna. Teo ville ringa och sjunga för sin pappa o säga god natt, så visst. Jag tog telefonen o ringde, men möttes av mobilsvar. Jag tittade på Teo och sa "Nä, det går inte ringa till pappa, det är mobilsvar". Hade inte väntat mig något svar, men lika snabbt som min mening tog slut gav han en fråga tillbaka "Ja, äj det slut på batteji i hans telefon ellej?", jag kunde inte låta bli att skratta å hålla med. Han får hjärtat att smälta om och om och om igen!
Sen somnade vi och sov till straxt efter åtta då det var dags att upp o hoppa.
Telefonerna har ringt om vart annat, har inte hunnit prata klart i en telefon förenst det ringer i den andra. Mesta dels är det folk som har frågor om skolnedläggningar och annat inom politiken. Både spännande och roligt!
Pysen har sett lite barnprogram, lekt med sina bilar, ritat och läst bok. Ja, det mesta har vi gjort tillsammans då Zebben är inne i en riktig sömn-period just nu.
Vid eftermiddan tog vi oss en pulktur ner till hästarna, lite borsta och pyssla o så la jag på dem täcken, snön vräker ner o då föredrar jag nog att ha täcken på dem. I morgon blir det en tur i djupsnö, ska bli mysigt!!

Jaha... Jimmy? Ne, han är inte hemma, har knappt sett han sen i tisdags. Men kommer förhoppningsvis att få se en skymt av honom i morgon eller eventuellt söndag.

...Likgiltighet...Jovars.

Nattsömn?

Torsdagmorgon, och här går vi runt o trasar i långkalsonger, mjukisbyxor eller alternativet enbart blöja under en filt. Har haft en natt skänkt från någon som inte ville oss det allra bästa. Har med andra ord legat som en tumstock, samtidigt som man haft två små troll rullandes omkring sig, helst över sig. Teo vaknade runt 22 igår kväll och var ledsen, ledsen på riktigt och hade ont i fötterna. Tårar och gråt, det är ju inte första gången det händer, men det är lika otrevligt varje gång. Han har ju haft det här sen han var 1år... Ringde sjukvårdsuppl. Recept: Alvedon. Och sen sov pojken.
Zeb var i sitt esse fram till kl.23 igår, sjöng så att glasrutorna skallrade, och vi andra blev hörselskadade.
Straxt efter tolv sov hela familjen. Runt tre-fyra kom tassande små fötter in till oss, det var Pysen som vaknat och ville krypa ner hos oss. "hej min mamma, nu har jag inte ont i fötterna. Jag fick medicin o då blev det bra!" sa han glatt, sen pekade han på Jimmy och sa "titta där är min stora, stora, stora pappa!"... efter det somnade vi alla om. Tills Zebben vaknade och ville göra oss sällskap i sängen. I natt konstaterade jag att vi vill köpa en extra säng, eller en större dubbelsäng. Runt fem-sex brände Jimmy sig. Ne, kanske inte ordagrant, men Pysen var stekhet och hade över 39 i feber. Tuss i lull. Så här på förmiddan har han fortfarande feber, men är ändå opåverkad som tur är. Kanske är det nå vattkoppor på gång? Kanske får jag två dalmatinerungar här framöver. Prick-Pysen och Prick-Proppen.

Nu får vi vänta o se vad dagen vill erbjuda. Som min näsa vädrar nu så är det först blöjbyte som hägrar...

Ha en trevlig dag!

Men nu då!

Har vässat fingrarna så att det ska kunna springa fort, fort, fort över tangentbordet. Det är ungefär den tiden jag har till att skriva. Men när det går fort, ja, då kan det oxå fort gå fel. Hav överseende.
I en blogg kan det förvisso vara förlåtligt om det skulle råka på att bli något sluthastat beslut som sedan inte följs upp, men det är en annan sak i verkligheten. Verkligheten som i Politik.
För er som inte visste det sen innan så är jag en sån där liten politiker-räv. En gammal dam sa till mig för någon dag sedan att "blir man inge anne så blir man politiker".
Men nu är jag i alla fall inne i den snurren, och jag börjar få lite lagom koll på beslutsgången och annat innom denna värld. Men jag har oxå blivit varse om att det man får lära sig på dagis med att visa respekt, kompromissa och hitta lösningar inte alls är vad den vuxna världen inom politik alltid erbjuder och kommer ihåg. Eller så gick vi på olika dagis. Kanske har vi olika föräldrar, olika värderingar och olik syn på samhället. Ja, så måste det nästan vara.
Men hur skulle det se ut om man inte hade delade åsikter? Det är ju i de delade åsikterna man kan hitta nya lösningar. Alfabetet har många fler bokstäver än enbart alternativ A och B. Kanske ska vi börjar leta efter de efterföljade vokalerna och konstonanterna? Kanske ligger lösnigen på alla problem i bokstav T?
Jag får sätta mig o rabbla alfabetet helt enkelt.
Skolnedläggningen är ju för tillfället Bergs kommuns heta potatis. Jag kan inte riktigt påstå att jag varit med o kokat den. Bergspartiet har istället velat vrida av plattan, vi har sett hur potatisen mer och mer blir sönderkokt. Slutsatsen säger sig självt. Sönderkokt potatis slutar oftast i potatismos.
För mig står gåtan kvar. Hur ska vi få resterande politiker att inse vad nedläggningar av byskolor skulle innebära? Möjligt vis en knapp besparing under -09. Det kan jag må hända hålla med om, men som sagt, jag tror att den är knapp. Vi vrider fram klockan och byter kalender på väggen. På den nya står det 2017. Hur ser det ut i Bergs kommun då? Är vi rikare, lyckligare och har bättre pedagogisk personal tack vare skolnedläggningarna?
Har barnen det lika bra då som nu?
Hur ser våra byar ut? Är husen fyllda av liv med barnfamiljer som älskar tanken på att lämna över barnen till en stressad busschaufför som hinner lämna busshållsplatsen innan barnen ännu inte hunnit sätta sig? Kommer vi då ha accepterat miljökonsekvenserna som detta ger i långa loppet? Och har vi då kommit över och förträngt att våra barn åker minst två mil enkel resa, i en verklig mobbingfälla utan någon vuxen som kan ta ansvar?
Och har vi oxå lyckats blunda nog hårt för tanken av att våra barn inte alla dagar får någon plats att sitta på, utan får istället nöja sig med att sitta i gången. Kan vi någonsin blunda så hårt att alla konsekvenser försvinner in i ett rosa moln av total lycka- för vi sparade ju ändå x-tusen på att lägga ner skolorna?