Jamtli

Nu ger vi upp. Fick inte med oss nån bebis hem, men Jimmy lyckades på nåt vis smuggla med sig en ny bil istället.... skodan är kvar i stan och ute på vår gård där står en gammal... sittoträngs. Citroen C5 -02a. Fin, ljus, rymlig.... Jag har inte många motargument... Så vi får helt enkelt se hur det blir.

Men som sagt, ingen bebis i sikte. Finväder idag, så jag hoppas på att kunna vara ute... Städa hundgården, kratta gräsmattan, slänga lite rat och fixa ute på bron. Antagligen blir det inget av med nåt av det. Men ambitioner är aldrig fel att ha.

Hade en alldeles underbar dag igår iaf! Linda kom in med pysen lagom till lunchtid, så då åkte vi på jamtli för att äta o sen busa. Gravida mamman satt mest o tittade på medan pappan, fastern och barnet skrattade, lekte, hoppade i höet och åkte rutschkana ett bra tag! Världens finaste!
Sen åkte vi till Teos gammelfarfar och åt i oss lite glass! Satt ute i solen och bara njööööt! Fler sånna dagarn önskar vi oss!
Lyckades tom ta lite kort igår... men dom ligger på jimmys telefon, så vi får lägga upp dem senare!

Ut i solen nu! Tjing.

Ittnå´

Natten har varit lugn o vi har sovit som en prins o prinsessa! Så skönt! Lillebror i magen skruvar sig neråt som det känns, men inga värkar eller direkt onda sammandragningar just nu. Ska ta en dusch o försöka pigga upp mig själv lite iaf! :-D Sen är det som sagt bara att hoppas...
Har funderingar på Jamtli idag, om faster kanske skulle vilja komma in till stan med pysen så att vi får pussa på han, äta glass o myyyysa!
Ska ringa o höra hur natten gått snart...

Förlossningen...

...Ingen bäbis än... Har varit in på förlossningen idag. Öppen 3cm i morse, men det kan nog ha ökats på nu under eftermiddan. Fick inte åka hem, så i natt huserar vi hos systeryster i Grytan!
Har haft rätt mycket sammandragningar/förvärkar under dagen, men det har varit lite från och till. Vi tog oss en kvällspromenad för ett tag sen, haha, inga snabba steg, men dock steg! :-D
När vi kom hem gick den där äckliga slemproppen, det var ju så det började med Teo... Så nu är det bara att hoppas på att det ena ska avlösa det andra.
Ska försöka sova OM det är så att det är dags snart, men just nu är det rätt lugnt där inne i lyan.... Sa jag att det är tråkigt att vänta? ;-)
Men tänkte att V ska få igång det hela, så kan vi krysta kapp, haha!

Nej, nu ska här sovas!

MILJONER kramar och TACK till världens bästa mormor, morfar, faster o Micke som ställer upp i vått o torrt!
Ta hand om vårat guldkorn så kommer vi o pussar på han så fort som möjligt!
Saknar pysen så man blir alldeles tossig... Och kanske, kanske, kanske har vi snart två pysar! Wonderbaaar!

Färdknäppen

Men är det så här det ska va? Va´? Va´? Va´?
Snart lilla lillebror ger jag upp, slänger in handduken och flyttar fram ditt födelsedatum till sista oktober, med tanke på att då har din pappa hunnit jobba klart på golfen, jagat en sväng och kanske har tid att varva ner lite. Och Du kanske kan tänka dig att komma ut då, lagomt uttråkad och jätte glad över att få ligga i mamma o pappas famn!
Så kan man fundera. Hur kul ska det vara där inne i magen egentligen? Det MÅSTE ju ändå vara roligare på den här sidan, och bäbis, jag lovar. Maten smakar godare på andra sidan skinnet. Det är bara så.
Sen när du växer o blir stor så ska du då förstå att gräset är inte grönare på andra sidan, bara för att det är så just nu. Kom o se efter själv!
Komsi, komsi, koooooomsi...
Åh, vad lockar man en 0-månaders med?

Har legat i sängen  hela dagen idag, vem kunde tillåta mig att bli så här slö? Måste vara... Vädret kanske? Aja, tvättmaskinen går iaf, jag har äntligen fått tummen ur grytan för o tvätta upp det jag tänk ska ha med mig i BB-väskan. Med det sagt har ni säkert förstått att den inte är packad- Än. Men på god väg. Bara kläderna är tvättade, tumlade, vikta och i packade så ska jag knacka på hos bäbisen o tala om att vi tänkte åka o hämta hem honom. Så då är det rise and shine som gäller för vår söte lillebror!

Färdknäppen... Ska man kanske testa sig på den? Tänk om det är helt i onödan... Vill jag föda barn så gärna att jag skulle kunna tänka mig att använda sådana medel? Inget ont om det hela, bara det att det känns som om man har fullt upp ändå med bäbis där inne, och lusten har ramlat o slagit sig o ligger på - 0... minst.
Men OM det skulle göra susen, så är det ju en helt klart uppskattad händelse.  
Måste nog väga för o nackdelar. Svårt, känns lite som pest eller kolera.
Och dessutom är man inte så speciellt sexig i dessa tider heller, så att en färdknäpp skulle nog inte vara så romantisk för tillfället. Tända ljus, en mysig midda, skön musik och ett varmt bad tillsammans med den man älskar... Och sen! Frågan... "Älskling, vad säger du, ska vi försöka reta livmodertappen lite?". Ja, å där försvann den romantiska stämningen, musiken dog och vattnet i badet blev genast kallt... Och har man riktigt flyt så kan man säkert känna hur maten vänder sig i magen å man har fått matförgiftning av den så otroligt spända situationen!
Färdknäppen here I come... Men inte nu.

Halv två är klockan snart, det betyder tid med mitt guldkorn. Ska hämta han från dagis 13.45. Då blir det mellis o pussar!

Morsdag

Vad vore väl underbart som morsdagspresent om inte en liten lillebror? Än är det inte försent att sluta hoppas på det!
Men som det verkar nu är det rätt lugnt. Men snart är iaf BB-väskan packad... Iaf till Jimmy o Lillebror... Åhh, bara mej kvar, som vanligt. Jag lä väl få åka hem naken från BB.


kväll

Konstigt nog så finns det inget som gör mig så lugn som ljudet från en diskmaskin, regn mot rutan, och en teve eller musik i bakgrunden.
Är rätt lugn nu, och inte lika ledsen/fundersam/arg/besviken som innan, nu minns jag knappt vad jag tänkte förut. Rätt tröttsamt, med mitt minne så hinner man ju inte bearbeta nånting eftersom att jag glömmer vad det är jag ska ta i tu med. På gott och ont kanske.

I morgon beger sig familjen till klövsjö som det ser ut, flyttdags för A o M. Jimmy ska leka flyttkarl. Sen blir det nog middag där som det lät.
Söndag... Morsdag.... Då blir det nog ingenting. Kanske ska o grattulera världens sötaste Tuva som fyllde tre år i går!


Har sammandragningar för fulla muggar, vet inte om det börjar likna värkar...? Täta är de iaf, men gör inte så fruktansvärt ont. Ska lägga mig så lär det väl gå över. Har inte tid att föda barn ikväll för att.... eh... BB-väskan är inte packad. Vad ska man packa i den egentligen? Blev panik-pack med Teo oxå, då fick jag med mig massor av saker- till teo o jimmy, ingenting till mig själv... Tänkte vara lite bättre på det den här gången.
Nå tips på vad man vill ha med? Tas tacksamt emot iaf...

Håhåjaja

Vem sa att livet skulle va kul?

Livet behöver inte alltid vara underbart, inte ens i närheten. Även fast att man kan tyckas ha allt man någonsin önskat sig så kommer de här stunderna då man hatar det mesta.
Det enda jag orkar med är pysen, världens finaste solstråle som förgyller varje sekund. Även fast att jag är trött, slö, slapp eller helt enkelt förslappad så får han en att verkligen njuta av den personligheten han har. Mammas pojke som jag älskar över allt annat. Och snart ska vi som sagt ha två sånna att älska.

Jag hatar förresten vädret, på dagarna när man vill vara ute då regnar det, på kvällarna när det är läggdags och man är på det här humöret som börjar alla jävla fåglar att kvittar så fint, molnen försvinner o solen trängen igenom. Totalt värdelöst.

Har varit till BM idag o lyssnat på lillebrors hjärta som tickade i 148... Ljuvliga ljud! Längtar, längtar, längtar.
Magen hade växt ca 1cm sen sist och mäter nu 35cm.... Har inte gått upp ens ett gram de senaste månaderna, tack gode gud för det, lite mindre att svettas bort i sommar.

Dagen annars då... Vi (pysen o jag) låg o drog oss bra länge i sängen innan det var dags att kliva upp. Åt frukost o pysslade på lite hemma, sen kom moffen hit å pysen följde med han hem för att tvätta lite bilar. Vatten och lyckan är gjord. Jag packade i ordning för o kunna åka direkt till S-vik efter lunch, å sen åkte jag o ner till mor o far.
Pysen o jag tog oss en vända i skogen, liten upptäcksfärd, sen var vi till mammomma o sa godmorgon och hejdå, för att sen äta lunch o åka till svensta som sagt. Där fick teo tillbringa lite tid med gudmor Kajsa, de handlade ett par nya springarskor o lite glass. Teo var nöjd med det hela. Sen åkte vi en sväng till faster Linda där jag hjälpsamt hjälpte henne med o tömma det sista i ostbågspåsen. Sen när har jag börjat tycka om sånt?!
Men sen bar det hem iaf, Jimmy kom hem straxt innan fem så då blev det middag o glass till efterrätt.
Nu är moffen, pappan och pysen å slänger skräp.
Jag? Jag surar.
Känner så mycket men kan förklara så lite.

Föda barn, föda barn, föda barn...

...Det är ungefär vad som rör sig upp i mitt huvud just nu. Föda barn. När ska det bli av? När kommer den där första värken som säger "ÅK IN!", när ska jag få känna den där känslan igen, av all kraft som kroppen fylls med? När ska jag få känna och se den lilla, lilla bäbis jag och Jimmy skapat? När ska vi få känna doften av det underbaraste som finns? När ska vi få åka hem från BB som de stoltaste tvåbarns-föräldrarna i världen? När ska vi tre bli fyra?
Åh så jag längtar. Lilla, lilla lillebror!

Har en hög med sammandragningar, men vad gör väl det? De känns ju knappt! Eller, känns o känns, men de gör ju inte ont. Man får lite svårt att andas, magen blir som en rund och hård sten, huvudet fylls med blod eller nåt och sen går det över. Nu vill vi ha värkar.

Än idag då, vad har man gjort? Jag o C har varit in till stan en sväng, fikade lite o tittade på smått o gott. Våran kassa är dock inte så välfylld, så nån impulshandel blev det inte. Fick dock med mig lite nya badleksaker hem till pysen som han ska få testa alldeles snart!
Hemma från stan så var det middagsbjudning hos C o F, spagetti o köttfärsås, jummy! Teo åt som om han inte sett mat på flera veckor, det är bra betyg!

I morgon är det onsdag mitt i veckan, dagen innan MIN beräknade BF... Spännande.
Så surt om UL:et skulle ha rätt i tid istället för vi... Blä.

Pysen o Jimmy är borta o kör traktor, men är nog på hemväg snart hoppas jag... Gudars skymning, varför kan en karl inte bara slappna av för en stund o göra ingenting?
Sånna karlar finns iof säkert, men inte i det här huset.... Jobb, jobb, jobb... Och gärna jobb åt andra än sig själv.
.....If you want something done, ask a busy one!

Monday

Nu ligger måndagen bakom oss. Idag var ju min planering att pyssla lite ute, tvätta kläder o gå på föräldraträffen... Jag har lyckats med en av sakerna iaf. Föräldraträffen.
Tvätten och utomhus får vänta till en annan dag, idag kändes det mycket viktigare, och skönare, att få sooova! Så det gjorde jag helt enkelt.
Familjeträffen var helt ok, synd att vi bara får en träff den här gången... Men tur att jag har Veronica att terra istället! ...Tycker så här lite i smyg rätt synd om henne, och ischiasen hon dragit på sig... Men snart är det klart, söndag sa vi va´? Om det inte blir på torsdag på förstås...
Efter träffen så tog jag o Teo oss en tur på ICA. Det  var helt klart sista gången innan lillebror kommer som jag åkte dit själv. Jag gör INTE om det. Där inne sprang en alldeles för ivrig snart 2-åring med egen vagn, straxt efter, endast en maglängd bakom, försökte en haltande, höggravid, svettig och trött mamma hänga på.
2-åringen plockade i vagnen, mamman plockade ur och ställde tillbaka. Mamman ville krypa in på lagret o gömma sig i en frys för ett tag. Väl i kassan hade Teo hunnit pula fulla munnen av kola, som hans elaka mamma bad honom spotta ur, samtidigt som hon försökte få upp matvarorna på rullbandet.
I nästa sekund upptäckte jag att snälla kassörskan Ulla packat allt i två kassar, så det var bara att knata iväg. Svettig -och trött.
Jag handlar inte en gång till själv.

Våran vecka...

Ett litet vecko-schema...

Mamman

Måndag: Ha en lugn förmiddag, tvätta kläder o fixa ute. 
                 Föräldraträff i S-vik kl.14.30!
Tisdag: In till östersund en sväng.
Onsdag: Inget planerat
Torsdag: Busa med pysen, kanske familjecenter?
Fredag: BM kl.12!

...Alldeles lagom!

Pappan

Måndag: Jobba
Tisdag: Jobba
Onsdag: Jobba
Torsdag: Jobba
Fredag: Jobba

...Omväxling (?) förnöjer...

Pysen

Måndag: Dagis
Tisdag: Dagis
Onsdag: Dagis
Torsdag: Hemma med mamman!
Fredag: Hemma med mamman!

Lillebror i magen

Måndag: Sova som det verkar...
Tisdag: Vila
Onsdag: Innombordsgymnastik
Torsdag: Slappa
Fredag: Ha en vild dag i magen.
Lördag: Ladda
Söndag: Upptäcka världen.

Morning!


Så har man vaknat till en ny dag då. Ny dag, nya händelser. Idag ska jag må bra på en må-bra-dag med min mor och mina systrar. Ska bli kul o se vad man kommer till, för jag vet faktiskt inte riktigt!
Bättre väder idag oxå, den där guia melonen lyser faktiskt in genom fönstret. Kanske  man kan få användning av solglasögonen snart?

Jag är förresten inte hipp, inte cool, inte häftig, inte "inne", inte snygg, inte smart, inte så som alla vill att man ska vara. Men vet ni  vad? Jag är JAG. Och det DUGER det duger alldeles lagom faktiskt.
Jag är inte perfekt, för perfekt borde inte få finnas. Tänker på Saras blogg där hon skrev nåt om att "Orka vara perfekt jämt!"... Näe, tänk för att man varken orkar eller måste vara det. I min ordbok finns inte perfekt med, det är överstruket.
Försökte skicka ett mail på familjeliv, men sidan var inte heller den perfekt, för den kunde inte öppnas just nu. Då är det bara som så att mailet får bli skickat senare, för då kommer det att funka!
Alla har up's and down's. Det måste man få ha! :-D

Näe, nu ska jag gå ner till mamma för o åka snart....


17 maj- lite bättre

Det snöar iaf inte just nu, man kan nästan se ljuset i tunneln, eller gräset under snön.

Men det jag mest av allt vill säga är att.... JAG VILL FÖDA BAAAARN! Inte flera barn, det räcker med ett åt gången. Ska det vara för mycket begärt det, att få en liten lillebror om... Ja, säg, 4-5 timmar? Det vore trevligt.
Kom ihåg att det är önsketänkande, och inget annat. För här är inget på gång mer än en himla massa sammandragningar. Inget nytt under molnen.

Har bakat med C o V idag, pysen sov i vagnen under tiden. Blev två olika sorters matbröd, gott gott till både kvällsfika o frukost!
Hade tänkt baka fikabröd oxå, men det får nog bli till veckan när pysen är på dagis.

Jimmy har lekt grävmaskinisthjälpare idag, så han har vi inte sett skymten av förenst nu ikväll. Har en riktigt slö hemmakväll, båda ligger som sälar i soffan. Jimmy med proppar i öronen som tydligen rabblar nån ljudbok, och jag med datorn i knäet.
Jag förstår inte, var kom all romantik ifrån? ;)
Pysen fisen somnade förresten på tre röda ikväll, sköööönt! :-D

I morgon ska jag med mor o syster på nån må-bra-dag. Kan bli intressant.


16 maj- och snö!

Vaknade tidigt i morse, kände att jag ville kika ut för o se vad för slags väder det bjöds på. Sen ångrade jag mig bittert när jag väl sett vad som kommi hade. Massor av snö. Inte ett tunt lager på backen, utan verkligen en heltäckt värld av snö.
Jag drack vatten o la mig under täcket igen. Jimmy som börjat jobba på golfbanan blev oxå hemma, svårt att kratta greener när de ligger täckt under snö.
Och att få ha han hemma en heldag, det är riktig bonus för mig o Teo det, inte vardagsmat direkt! Han fick sovmorgon till tio då både jag och Teo tjatat oss till att han skulle "Bib-opp", vilket betyder "kliv opp" på Teo-språk!
När Jimmy åt frukost åt Teo lunch i stort sett. Förmiddan´ spenderade jag i telefon, jagade recept till nån kommande bakdag, och när man jagar recept över telefon slinker gärna både de ena och de andra orden ur en, och vipps har man pratat längre än tänkt! Under mitt recept-jagande lekte pysen och pappan förfullt här hemma. Stora och lilla björnen... Teo's favoritlek, som jag tror moffen är skapare till...?
När Teo sen somnat i vagnen där runt tolv så hoppade jag o jimmy ner i plurret o tog oss ett litet bubbelbad.... Eller ja, ett bubbelbad utan bubblor eftersom varken jag eller min mage var speciellt sugen på nån sorts stimulering alls... Men härligt  var det! Sen kojsade vi ner oss i sängen o sov en timme, alldeles lagom. En riktig slödag!
När Teo vaknat och ätit mellis, som momma o moffen bjöd på, så åkte vi till Micke, Anna o Ante för o äta supergod mat som vi fortfarande är mätta på! För o inte prata om kladdkakan... :-D

Sen kom kvällen... Och nattningen... Och Sara, ni är inte ensamma! Vårat knyte somnade straxt innan tio ikväll... ALLDELES för sent. Men, det är väl att bita sig i läppen o ha tålamod i det här huset.

finns mer att berätta, men det måste bli en annan dag.

Lillebror....
....Verkar ha huuuur mycket plats i magen som helst, ska det inte vara trångt där inne så här dags? Den här krabaten har då fullt upp hela dagarna han, hänger o slänger som i en gardin. Idag skrattade jag åt magen så jag nästan grät. Tänk hur man älskar någon så mycket, en liten människa man aldrig förr har sett, som finns INNUTI MIN kropp! Nån som är helt beroende av mig just nu... En liten varelse som man älskar högt, högt, högt redan nu!
Lillebror, vi längtar efter dig!


*Punktform

*Jimmy har kört sönder en ruta på grävarn´... Tjing, tjing i kassan.

*Vi har fått en saftig elräkning på 13.000 för mars/april. Vi ber fortfarande till gud om att det ska vara fel.

*Teo har haft ögoninflamation sen i fredags

*I lördags fick han nån sorts feberfrossa o blev dålig.

*Igår kväll blossade utslag upp över hela hans kropp. De kommer o går.
Distriktssköterskan kom hit runt kl.23 igår o tittade på honom, så idag har vi varit på sjukhuset.

*Teo har nån sorts infektion i kroppen, har tagit lite prover o fler ska tas.

*Lillebror rumsterar om i magen hejvillt. Tror inte han kommer än på ett tag.

*Det var vitt ute när vi klev upp i morse!

*Vi har införskaffat oss ett bubbelkar!

*Nu är det nog dags för mellis...

Orättvis...

Känner mig faktiskt, så här nånstans vid 36 veckor in i graviditeten, rätt orättvis. Omprioriterad och mindre engagerad.
Varför känner man så här då?
Jo, för när jag väntade Teo så hade jag stenkoll på allt. Vilken vecka jag gick in i, på minuten! Jag minns hjärtljud, viktuppgång, och allt annat som hör där till.
Den här gången har jag inte alls samma koll, men heller inte samma tid som jag hade då. Det jag insett är iaf, att trots att jag inte är säker på vilken dag jag går in i vilken vecka så älskar jag ju knytet där inne precis lika mycket.
Men tänkte ändå skriva ner lite hur bäbisen där inne verkar ha det...

Sist vi var till BM så hade jag gått upp 1kg sen sist... Sammanlagt har jag gått upp ca10kg nu... Med Teo var det några kilo till! :-D
Blodtrycket var finnemang, har aldrig haft problem med det vad jag kan minnas... Järnvärdet var dock lite sämre, det hade sjunkit till 109, så nu är det niferex som gäller.
Lillebrors hjärtljud låg på 132, nog det lugnaste den haft... Teo var aldrig ner så lågt... De andra gångerna har hjärtslagen legat mellan 142-158.
Magen hade inte växt mer än 1cm, så nu mäter magen 33cm :-D Rund o fin!
Knytet där inne är heller aldrig lugn, vaken och verkar vara allmänt rädd för o missa något där inne! Var till stan igår med världens bästa Anna, vi gick o gick, och då brukar de ju oftast somna, men inte den här krabaten inte heller. Magen gjorde konster jag aldrig förr har sett eller känt... Tok-onge!

Och till storebror...
Han har fått ögoninflamation, vaknade på fredagnatt o hans ögon var alldeles igenklissade, och så har de varit under hela helgen. På nätterna har han fått feber och varit tussig, och det verkar inte ge med sig. Idag när han tog sig sin kvälls-dusch blev han helt plötsligt blå om läpparna o började skaka! Vi tog ur han ur duschen direkt, torkade honom o gav alvedon, men den hjälpte ingenting, febern steh och tempen mätte 39.3... Tycker iof det är svår att få till rätt med örontempen, men, men.
Tillslut ringde Jimmy sjukvårdsrådgivningen, där blev det ordinerat alvedon och vätska. I natt får pysen sova inne hos oss så vi kan hålla koll på hjärtegrynet!

Tillstånd

Trött. Illamående. Trött. Sammandragningar. Trött.

Finväre´ äre´!

Den sista tiden har vi....

...Åkt skottkärra med pappa i höglunda...
image298


Kollat med spänning när Martin bytte olja...
image297

...Provåkt en massa bilar, men våran var nog ändå den bästa!
image296

Rutschkana har vi åkt...
image295

...Och sen hjälpte vi pappa att hänga upp gungorna...
image294

...Som vi sen var tvugna att provgunga- Så klart!
image293


Och sen allt annat vi hunnit med, men som inte finns på kort är ju att vi varit i stan o kikat efter bil, men vi konstaterade efter många prov-åk att vi köper ny bilbarnstol istället.
Se där, då sparade vi 100.000! Vilka otroliga ekonomer vi är! ;-)

70-års kalaset hamnade heller inte på kameran, men vi får minnas i huvet... På söndagen när vi åkte hem svängde vi in på Barnenshus och köpte en trehjulig kick-board till Teo, vilken hit!

Idag har pysen varit på dagis o Jimmy haft sin första dag på golfen i Klövsjö. Jag har hållit på med lite ditten o datten, varit nere hos mamma o pappa, ordnat med papper o sånt. Efter dagishämtningen följjde jag o teo med C, F o V på bua för å köpa oss lite glass, men där satt en fin lapp på dörren om att den var stängt mellan 12.30-16! Haha, kan tänka mig att man skulle bli lagom paff om man kom på Coop eller Willys å såg en sån lapp på dörren... Faktiskt rätt härligt med lite... Spontanitet?  :-D
Vi gick hem till oss o åt piggelin istället, sen kom Veronica o Albin på besök, det dukades fram grillat som F o C hade ordnat, jääätte gott! Och det bästa med allt var ju att vi bor granne med dagis... Med tre små (V, Teo o Albin) så var det ju perfekt att hålla till där med matandet! En riktigt härlig kväll, och när vi sen kom hem så var kenneth här o byggde klart järsgårn´. Åh det blir så bra!!!!

Jimmy är på skolan o plockar bajskorvar i flytande vatten.... Stopp i avloppet på skolan och härligheterna simmar nu mera runt i källaren. Jag gissar att Jimmy önskar att han inte vore vaktmästare just nu.
Fiska må vara roligt... Om det är fisk man ska försöka få på kroken å inget annat...