Idol-Knut

Idol, som jag varje år lovar mig själv att inte se har jag alltid sett, Lika blev det i år. En bunke popcorn, en skål med godis, en flaska cola, mjukisbyxor, tv4 och det bästa av allt- Jimmy.
Så här har vi suttit som en oberoende jury för att själva försöka bestämma och tro.
Det enda jag hade bestämt mig för var att jag ville att snygg-Knut skulle ut. Denna forna, fortfarande gapande, modell som går i så tajta jeans att man nästan kan höra både pung och dinge-ling skrika av cellskräck.
Han får Kishti att gråta bara för att han tydligen är en snygg och modig skitstövel?
Aja, kanske inte ska vara helt orättvis, han nog ta en hel del jätte bra och säkra toner, vad vet jag, jag som är tondöv? Svenska folket tycker ju att han kan, så nog kan han. Men, det var dömt redan från början.
Knut åker ut.
Knut med de tre "S":en. Snygg, Självsäker, Sångare.
Och där tog idol-energin slut för min del. Och ni har nog förstått att jag inte faller för karlar i slimma kläder, halvgapande mun och ett inarbetat stort jävla leende.
image204
Punkt.

Nu är det helg, och jag har inte tvättat ett plagg, med andra ord, heller inte färgat något.
Har istället lekt med dammsugaren och Mr Muscle. Mina nära och kära vänner. Och som grädden på moset tog vi och tände lite doft ljus. Ljus och dofter är min last, speciellt så här i hösttider. Älskade, älskade höst!

Har lånat film... Så nu är det dags att krypa ner i soffan med melon, vindruvor och cider. Graciöst.

kort

       
image203

Det går åt helvete i alla fall...

Sitter och nynnar för mig själv, på just låten det går åt helvete i alla fall- även om man bor i Skålan.Inte visste jag den dagen jag föddes att jag skulle gå genom livet tillsammans med denna brilljanta hjärna jag blev tilldelad. Kan man byta? Eller köpa en ny på tradera? Eller kanske bara plugga in ett minneskort? Det låter smart...

Har haft en vecka på jobbet som betytt att jag fått jobba, för att sen komma hem och leka husmor. Inte heller det var det någon som talade om för mig, att jag aldrig skulle bli en sån där fullfjädrad husmor som tillagade rätter med krångliga ingredienser och som dessutom smakade gott! Jag stuvade makaroner igår, det blev bra, förutom det brända.
Karin och Julia var här för att titta på idol, Karin skulle baka kladdkaka, jag skulle bara sköta ugnen, kakan smakade perfekt, förutom det brända, eftersom att jag hade gräddat den på 200C.
"RamAnna" var här och hälsade på över en lunch- det smakade super- eftersom att jag inte var hemma när hon kockade i mitt kök.
Så... Är det nån som vill bli bjuden på middag?
En sak till... Det har varit många här på lunch... Bla. Jessica, Karin, Anna, Veronica, Annica, Emma mfl. Alla gånger har det smakat som det ska. För dom har fått laga lunchen själva. Är det möjligtvis ett tecken på hur begåvad jag är när det kommer till kockeri och bageri? När folk självmant tar med sig lunch, eller ingredienser för att själva tillaga den? Ibland ser jag det som en fördel- jag blir bjuden till bords- i mitt egna hem- När jag har gäster!

Vad mer gör en husmor? Jajustja, man tvättar ju... Sagt och gjort.
Jag gjorde ett ryck med Teos kläder, så att allt skulle vara nytvättat till dagis. Skjuss in i maskinen, 40grader, tvättmedel och lite mjukmedel. Härligt med en surrande maskin. Ett pip och tvätten är tvättad! Ner i tvättstugan, öppnar maskinen- ALLT är GRISROSA! Grattis Teo och Jimmy, ni får nu framöver klä er i rosa.
Spottade, svor och sparkade till maskinen- det var så klart dens fel.
Men skam den som ger sig. In med ny tvätt, teos, jimmys och mina. 60grader med samma ingredienser som vanligt. Surrande maskin och jag försökte förtränga det som tidigare hänt.
Ett pip och äntligen skulle vi få rena fina kläder. Visst. Öppnade maskinen- ALLT var CHOCKROSA! Kan vara snyggt, men inte på Teo och Jimmys kläder... Inte heller på alla mina.
Svor och förträngde, tills jag gick ner till min mamma och bekände mina tvättsynder. Fick en flaska klor och en uppmuntrande klapp på axeln. Glad i hågen gick jag hem, fyllde helvetesmaskinen med klor, stängde luckan, rablade en ramsa och gick där ifrån. En timme senare- PIIIP. Äntligen! Nu ska de va blekta.
Öppnade luckan- Fortfarande åt helvete för rosa!
Stängde maskinen vräkte ner ännu mera klor. Vred igång mackapären, gick därifrån och funderade på att aldrig mer återvända. PIIIP... Måste gå och se. JA! Fortfarande ROSA.
De rosa klädernas nästa anhalt: Den Stora SVARTA påsen kallad SOPSÄCK!
Hädanefter ska vi bära svart. Säger som Lasse Åberg "Im gonna wear black untill I find anything darker".

Sa jag förresten att nu är det helg. Då ska jag inte tvätta ett plagg. Heller inte laga mat. Inte just nu iaf.

Utmaningen Vanor/Fakta

Har blivit utmanad av Sascha. Dina ord är min lag, so here we go.

Lite fakta om fröken Andersson.

1. När jag var liten rymde jag o en killkompis från dagis, vi trodde Sadam Hussein krigade här i byn (I själva verket var det militärövning). Men vi rymde, tog med oss ett paket Ballerina-kex och klättrade upp i ett träd. Där skulle vi sitta och bli nya Adam & Eva hade vi bestämt.

2. Jag är livrädd för duvor och tomtar


3. Två personer har slagit vad om att jag är lesbisk, en av dem var Lotta Bromée.


4. Jag har försenat ett helt flygplan på väg från Frösön till Egypten, fick skjuss av en polis från frösön in till stan för att göra nytt pass, mitt var för gammalt. Fotning, passmakeri och penga uttag, från frösön till östersund till frösön. Allt tog 30min, lika länge som 200 irriterade semesterfirare fick vänta på sin semester.

5. Jag har skämtat om en sur lärare, som senare visade sig sitta sätet framför mig just då. Veckan efter fick jag byta lärare av nån anledning.

6. I vårat skafferi måste allt stå i storleksordning. I diskmaskinen och porslinsskåpet ska det stå i storleksordning och med rätt färg breve varann. Annars blir jag gaaaalen.

7. Jag har smittat ner en kille med skabb. Vi kallar det för en skabbig date.

8. Jag har friat till världens vackraste Jimmy inför 300pers.

Nu utmanar jag...

Madde M, Sara Å, och Sandra G


ett inlägg

Haha, om sanningen ska fram var jag väääldigt när att ringa dig (sara) o Janne i tisdags, men eftersom att klockan närmade sig mitt i natten innan vi kom på hotellet så kändes det lite dumt att ringa så sent... Men det är skönt att veta att vi kan ringa när som! :)
Förresten så vill jag läsa din blogg mammasara!!!! Om du har lust att skicka ett mail till
[email protected]? Måste ju få veta vad som händer i erat liv o i maaagen!

Jaha, se där, ett blogginlägg till Sara blev det här.