Lite kort

...Ja, senaste dagarna lite kort...

Lördag- Jimmy jobbade på morgonen, men kom hem rätt tidigt eftersom att han började kl.4, så mitt i dan´ åkte vill till Svenstavik, åt lunch på hotellet, sen vidare till Balviken o bada, där efter en sväng till Båthamn i Hoverberg där teo bjöds på en härlig båttur! Efter det blev det ICA o sen wokat uppe i buan, en suuuuper härlig dag!

Söndag- Jimmy jobbade morgon igen, och kom hem i härlig tid på förmiddan, så vi packade oss in i bilen o åkte till Ångsta. Jimmy o barna´ stannade där medan jag mötte upp Ecca, Henna o Malin inne vid stråket. Hade riktigt roligt där oxå! Blev en tidig kväll men med många skratt! Så vi ses nästa år igen då tjejer.....? ;)
söndagnatt sov vi oxå i buan...

Måndag- Buan o sen en sväng till Klövsjö där Teo tog ett dopp i Antes pool!

Tisdag- Buan med Tuva o Selina o Ea Lucia. Momma, moffen, mammomma, tante, Erik o hans mor var oxå där... Och två åldringar från ålderdomshemmet. Ja, en riktig samarit dag. Teo var mer vild än tam.
Teo sov i buan o jag, jimmy o zeb for hem för o duscha o tvätta lite.

Onsdag- Åkte upp till buan när jag o zeb vaknat... Jimmy var ju redan på jobbet då... I buan var det fullt ös, och jag började fundera över hur man gör med trotsiga barn? Teo har nog säkert gett mig 54 gråa hårstrån idag! ...Ett av dem kom när han fyllde sin kusins stövel med vatten. Ett annat när han tömde tvättservetts-paketet... Han tapetserade HELA ytterdörren med tvättservetter i ett obevakat ögonblick.

Men NU... Ja, NU är Jimmy ledig i FYRA dagar!!!!!

Sanningen...


Sanningen om att vara mamma

Dina kläder
Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.
Tredje barnet: Dina vanliga kläder är dina mammakläder.

Barnets namn
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret hamnar på. "Carl-Rutger? Det får duga..."

Förberedelser inför förlossningen
Första barnet: Du över på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att första gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder
Första barnet: Du färgkodar din nyföddes kläder, ordnar dem i systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de största, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?

Saker att oroa sig för
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödde.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären.

Att gå ut
Första barnet: Första gången du lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon/han ser blod.

Hemma
Första barnet: Du tillbringar största delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en stor del av dagen med att gömma dig för barnen.

Livet

Livet är en fest- och jag är bjuden!


leksand baby

   




   

Måndag 21juli

Nu har helgen seglat förbi, fullt ös blev det! Hela fredagen gick åt till att förbereda inför Cypakutsin, å så fyllde ju fredrik år oxå, så vi var dit på lite smörgåstårta, mmm!
...Lördag morgon... Moffen kom och hämtade pysen för att åka upp till buan o ta ut kuan. Jag o Zeb smög oss ner i sängen breve Jimmy o hade lite morgonmys, pratade o mådde gott.
Inte så ofta vi får tid till så lugna stunder eftersom att det alltid är något på G här hemma, och dessutom är det oftast folk här från morgon till kväll. Men nu fick vi några minuter till övers... Och så här blev ett av våra meningsutbyten:

M: Jajust ja!  Vi ska förresten äta med Micke o Anna idag! Det hade jag glömt o säga!
J: Jaha, eh, momma o poppa kommer oxå idag, dom ringde igår... Det... Det hade jag glömt o säga.

...Våra minnen är på topp, och vi ha all tid i världen att dela dem med varann som ni kanske märker... Men som tur är så är vi så lyckligt lottade med alla underbara människor omkring oss, så allt flöt på fint och den sociala kompetensen flödade! haha.
För rättvisan o sanningens skull kan jag väl medge att jag höll på att bli galen där i mellan åt. Kan hända att Micke o Anna råkade genomskåda min stenhårda fasad o se alla tusen myror som sprang innom mig o åt hjärnceller.
Men det göööör inget! Dagen blev bra iaf, och mycket folk kom o gick här hemma...Jag, Jimmy, Teo, Zeb, Micke, Anna, Ante, Momma, Poppa, Ellen, Jocke, Svempa, Dennis, Micke, Linda, Rickard, Martin, Veronica, Lennart, Albin, Emil, och pappa...
Ett gäng blev det... Kan säga att diskmaskinen och kaffebryggaren gick varm! ...Och fikabrödet tog slut! ...Ja, fikabrödet som andra hade med sig... Så klart... ;-)

På kvällen blev det som sagt dans, Veronica lyckades få med mig utanför dörrarna, brukar kunna vara ett svårt projekt det, men jag tog mig i kragen, hoppade i tofflorna o gick på förfest... Å sen hem för o amma... o sen på dansen. Var ju bara för jimmy o ringa om lillebror (Zeb) skulle bli hungrig. Mera dans på nära håll tack!
Hade riktigt roligt!

Nej, nu är liten hungrig, ska pussa o mysa nu!

Respekt.

HUR svårt ska det vara att försöka visa iaf LITE respekt?!
HUR långt ska man gå för att få någon annan att förstå?

HUR länge ska man vänta?

HUR gör man?!


Och... VAD är respekt för dig? VAD betyder hänsyn?


Gud så less jag är.


Hade iaf en rolig dag o kväll igår!


Var på dans med amningsavstånd. Härligt, härligt!


Cypakutsi i Skålan

http://www.mdh.se/ima/personal/lln01/skalan-bortnan/

Minnen

Varje dag skapar man nya minnen, varje dag händer ofta något som man önskar att man ska minnas för all evighet. Alla har vi våran egna lilla skattkista där inne, fylld med guld och härliga äventyr. Men så klart finns där i kistan oxå jobbiga stunder med tårar och magvärk. Men vilka minnen vi vill plocka fram väljer vi ju oftast själv.
I min skattkista ligger roliga minnen på hög, ända sen jag var liten och gick upp efter sjön med mamma, stog ute på stenarna och kastade småsten. Ett minne jag aldrig glömmer. Eller när jag som sexåring lärde mig att köra häst o vagn, för att sen lasta vagnen full av varor från affären som jag sen körde ut till de äldre här hemma i byn. Minnen jag har tillsammans med Kristina, vi var vänner som inte gick att skiljas åt. Det mesta vi gjorde, gjorde vi tillsammans. Jag minns hästarna vi hade och turerna vi gjorde. Jag minns när hon kom gråtandes in på våran gård efter att ha varit på ett födelsedagskalas. Och på vägen hem trasslade hon in skosnörena i cykelkedjan o jag hjälpte henne... Sen den dagen kan man nog säga att vi var som ler och långhalm. Men så en dag gick deras flytt upp till Umeå och vi sågs inte alls så ofta. Men ändå finns minnena kvar, och vi har ju kontakt, nu över facebook, alltid något.

De minnen jag har tillsammans med Karin är för många för att kunna räkna, vi har haft varann sen den dagen vi lärde oss gå känns det som. Hur många meter i skidbacken har vi inte åkt tillsammans? Eller hur många timmar på hästryggen har vi delat? Skogspromenader, vi har nog slitit ut en par skor iaf.
Tårar, skratt, vrede och glädje. Ja, med Karin har jag nog delat allt man kan dela, och så fortsätter det att vara, vi verkar inte kunna få slippa den andre! ;-)
Karin är nog en trygghet för mig, en trygghet som inte många andra kan slåss om. För det är speciellt. Hur arg man än kan bli, irriterad eller less, så spelar det ingen roll. Dessutom är det nog oftast ömsesidigt när de känslorna dyker upp.
Jag minns när vi satt i gödselstacken hos Rune o Kia efter att ha pysslat i stallet, jag minns ridturer då vi skrattad o sjöng, när vi badade med hästarna eller kanske skogspromenader till fotingen med mig som guide... Minnen som INGEN kan ta ifrån mig.

Som sagt, i skattkistan kan man hitta det mesta. Något som lyser starkt där i är minnet av Tina. De minnen vi fick tillsammans spar jag, plockar fram och älskar. Ditt skratt har jag sparat i en liten speciell ask, en ask jag öppnar när jag behöver minnas vilken lättnad vi kände när vi var med varann. Hur roligt vi hade, och hur vi såg fram emot livet. I min skattkista lyser du nog mest av allt. Och minnena med dig blir alltid speciella, eftersom de är det enda som finns kvar av den vänskap vi hade. Vi kan inte få nya minnen tillsammans, men jag behåller de minnena vi hann skapa. Och för mig blir du alltid speciell.

Sandra och jag, vi träffades en vinterdag i Åsarna, jag åkte lastbil med pappa och hon var ute på gården o bygde en snögubbe. Och på den vägen var det. Jag minns jag skulle ringa henne o fråga om hon ville följa med till backen o åka skidor. Slog hennes telefonnr, hennes mamma svarade. Men jag tyckte att hon hade så konstigt namn att jag la på istället för o fråga efter Sandra. Men mamma hjälpte mig att återfå modet och jag ringde igen. Sen hade vi början på en vänskap som skulle få innehålla det mesta. Och för mig, en "bästis" som jag skulle tillbringa många sommardagar och vinterdagar tillsammans med. Vi spelade fotboll, badade, red, åkte skidor, tittade på pojkar, gick på yran och mötte tonåren tillsammans. Hela högstadiet i samma klass, olika klasser på gymnasiet, men då var vi grannar ett tag. Vi delade tekopp, pratade kärlek och, ja, hade varann helt enkelt.
Minns sommaren med Dino och Fengur, när vi red till Klövsjö och lite över allt. Jag minns Kvarnsjö som mitt andra hem.

När gymnasiet började som utökades min skattkista, jag proppade den full med nya minnen. Jag vet att tiden på gymnasiet inte var den roligaste tiden i mitt liv. Mycket hade hänt, och mycket hände. Men jag vet oxå att utan Ecca aka Pecka skulle det inte ha gått så bra som det gjorde. Hon fanns där, så som ingen annan gjort. Dygnet runt och ibland kändes det nog som om vi bodde tillsammans. Skolan på dagarna, stallet på kvällarna och datorn om nätterna. Alltid fanns hon där. Vi hade vår egna humor, vi blev de där "konstiga tjejerna", vi bubblade av interna skämt, så klart jätte roliga sånna. Spelar ingen roll vilket minne jag tar fram i lådan så är det nog ett skratt med. Jag vet ingen jag haft så roligt tillsammans med/åt som henne... Haha, kan inte ens låta bli att skratta nu. Det är allt från hitler, kycklingar på bussen, saker mellan tänderna och stora saker som newster bär på. Eller att det kan gömma sig folk i buskar lång ute på en åker... Listan kan bli lång. Och jag saknar den tiden. Jag saknar, saknar, saknar det. Henne. Oss. Vi två. Ja, jag saknar det.
Min tid känns fullsmäckad och jag hinner knappt tänka att jag ska åka in till stan fören dagen är slut. Men jag vill, vill, vill dricka cider på yran. eller kanske absolut peppar. Du får välja om du vill. Men vin ser jag helst att du låter bli till hänsyn av chipspåsar och Magnus ben.

Sen har vi min prinsessa... Issa. Kom hem! Dra tillbaka tiden till Tullg.8! Ta med mig tillbaka till din rosa filt på sängen, spela Black Velvet och ät makaroner med mig! Sitt med mig ute på bron, rök och drick kaffe! Finns det tidmaskiner? Ta med mig tillbaka för en stund. Låt Beda komma till liv igen. Låt oss gå som två trötta människor på Domus för att köpa snus, låt oss se ut precis så, så som att  vi är på väg o ska köpa snus.
Eller följ med mig o sola solarium på hörnet ovanför lägenheten... Och kan vi inte få uppleva ännu en kväll på uteplatsen i sommar solen? Kanske ha en förfest efter förfesten på båten? Kan vi få dundra in i varanndras sovrum lite när som helst? Och om vi inte kan ordna allt det här igen, så snälla, kom hem en stund iaf! Jag saknar Dig.

I min skattkista finns så mycket mer, men nu ska jag ta hand om de som ger mig nya minnen av glädje att minnas- varje dag. Mina älskade barn. För hur hemskt det än är, så är tid som går något man aldrig får tillbaka... Så ta tillvara på de minuter ni får.

Hemma igen

...Får bli i punktform den här gången, så blir det en längre sammanfattning av semester o allt senare, tillsammans med lite bilder!

*Leksand
*Rossön... Tror jag?
*Leksand sommarland
*Vatten, djur och roliga saker
*Underbart väder
*Tre systrar, åtta kusiner och en pojkvän
*Orsa Björnpark
*Ångsta
*Begravning
*Kusiner
*Regn o rusk
*Klövsjö

...Ja, lite om det ska jag skriva sen, men just nu ska jag pussa på mina finaste guldkorn!
Dessutom är pappan på väg hem från jobbet oxå! :-D

Leksand!

...Bilen packad och säkert hälften glömt, MEN... NU far vi!

Typiskt!

Var så trött ikväll så jag nästan spydde, mådde illa, huvudet dunkade o allt snurrade. Vi hade köpt pizza o skulle ha det lite lugnt o skönt. Jag fick inte ens i mig en tugga, var tvungen att gå å duscha, men istället mellanlandade jag på soffan och totalsomnade. Vaknade efter fem minuter då telefonen ringde... Fem minuters sömn, och det kändes som om jag sovit flera timmar! Å nu är klockan närmare tolv, å jag... Ja, jag är inte speciellt trött. I morgon måste jag försöka påminna mig själv om att plåga mig uppe o vaken tills det är läggdags på riktigt.
Alla pojkarna sover, diskmaskinen surrar, tvättmaskinen centrifugerar, tumlaren blåser luft... Jag borde verkligen krypa ner under täcket och bara må  gott!
Appropå att må gott, efter min huvudvärk ikväll så kom den vackraste mannen i världen o gav mig en puss o sa att han tappat upp ett bad åt mig! Wonderbaar!
Så medan jag låg i blöt myste teo o jimmy i sängen tillsammans med tellitubbies... Teo kan tydligen se den filmen om, och om, och om, och om igen! Den lille pysen sov gott i sin vagga... Vilken härlig söndag vi haft, med regn, rusk, besök i buan, timring, pizza, bad och massor, massor å massor av kärlek!
Jag tror bestämt jag har världens vackraste familj.

Söndag 6 juli

     

 


Nån?

Ska på semester tillsammans med mina systrar o barn till veckan, ska bli så härligt! MEN... I got a problem. Problemet kallas för... "Två barn och en vagn för lite"... Finns det nån som har en tvillingvagn ståendes? Antingen för utlåns eller säljes...? Eller som vet om nån till-salu-vagn?
Tvåbarns mamma in need.

Vackra, vackra barn!

De vackraste barnen i hela vida världen har jag! Tänk vilken lycka de ger mig varje dag! Teo bjuder på en massa skratt nu när han börjat prata så himla mycket, orden forsar ur munnen på honom och...ja, han är aaaaldrig tyst nu mera! Men som sagt, många skratt bjuder han på.
Och det lilla pyret som hittat sin röst, som gör allt för att stundvis göra sig hörd, de första riktiga leendena börjar kanske sakta smyga sig fram... Och jag blir alldeles varm i hela mig, det är mina barn, och de gör mig så lycklig!
Älskade, älskade barn, mamma älskar er!