...och då vaknade Teo

Är på ett jälva humör, och vart kom det ifrån!? Skulle kännas fint om jag sa att det kom som en blixt från klar himmel, men ska sanningen fram så kröp det sig hellre på.
Vi ska väl skatta oss lyckliga att inga oskyldiga har behövt hamna i vägen. Beror iof om man ser hundarna som oskyldiga eller inte. Jag ser dem för stunden som skyldiga. Och det vet dom.
Skulle lägga Teo, som tidigare i eftermiddag tog sig en tupplur i soffan. Och iom den tuppluren var han ju som en vaken iller vid läggdags. Men skam den som ger sig, och vi gav oss inte. Men det gjorde humöret. För precis när han höll på att somna vaknade lille herr Zeb till och gjorde sig påmind. Och då vaknade Teo.
Sen föll ögonen sakta igen efter en tio minuter. Jag började andas ut o tänkte att nu somnade han, jo, tills han vaknade. Av att hundarna skällde. Innombords kokade jag. Hundhelvete från satan, så tänkte jag precis då. Men, tio minuter till och ögonen föll sakta ihop. Nu gjorde han natt. För de närmaste fem sekunderna tills... HUNDARNA skällde igen.
Om Teos sovrum legat närmare hundgården så hade antagligen hundarna inte tyckt det var lika roligt. Tio minuter senare gav jag upp och Jimmy fick ta över. Då somnade han på studs. Jag själv satt i soffan och funderade över hur jag skulle passa i en gråhundspäls med en halsduk av norrbottenspets.
Och igen... Hundarna vaknade till liv och förde för mina öron, en alldeles för hög konversation, så ut stegade jag. Och tyst blev dom. Och tyst är dom. Men jag höll på spricka. Men tack vare att jag lärde mig räkna till tio på lågstadiet klarade sig både hundarna och alla andra sig. En kort sekund hade jag kunnat svalt dem med hull och hår.

Nu känns det lite bättre, och jag är ett steg närmare djurvän, eftersom att hundarna fått både mat o vatten. Och de är dessutom glatt ovetande om mina planer jag för en stund hade inför den kalla vintern.

Aktier och öl

Om man köpte Ericsson-aktier för 100 000 kronor för cirka 3 årsedan,
så är de värda kring 4 600 kronor idag.
Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för100 000 kronor
så har man idag kvar 791 kronor.
Om man var klok och för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor,
drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 kronor


ZEBBEN


Han får mig att skratta, le och bli alldeles fylld av kärlek!


Turn back time

Japp, idag är det dags. Turn back time. Utemöblerna ska in. Allts drar vi visarna en timme bakåt i tiden och gör om en timme. Jag har inte 1 -ställt om klockan än, känns som om morgonen blir så tidig då, så nu låssas vi att klockan är åtta istället för sju ett tag :-) Sen får vi vrida tillbaka klockan när det känns som om vi behöver en extra timme!

Har sovit si så där. Två barn å en karl i sängen. Mysigt men aningen trångt.

Näe, kanske skulle ha tagit o ryckt upp sig.


Blåst

...Jag skulle nog ljuga om jag sa att det blåser ute ikväll, för det fullkomligt stormar! Det knakar o viner i hela huset, gardinerna vid fönstret fladdrar till ibland och glasrutan skakar... Undrade om vårat hus var klent byggt eller om det verkligen blåste så hårt som det verkade. Vi tog oss stegen ut på altan, och- det blåser. Eller, stormar. Tur vi plockade in alla grejer ikväll, annars hade de väl varit utspridda över hela byn i morgon när vi vaknar.
...Hm... Den här blåsten kanske kan göra så att ett träd faller över huset? Usch. Vi har ju några fina tallar som skulle kunna fixa fina märken i vårat tak... Vi hoppas på inte, så får vi se facit i morgon.

Jag är lite rädd för vinden. Det är nog det ruskigaste väder jag vet.

Zebben är fortfarande sjuk. Varande ögon och hes i halsen. Men glad på alla sätt o vis ändå. Mina goa, goa unge!
Teo är så där dagis-dålig. Lite snor, lite hosta, lite allt o ingenting, men på ett strålande humör!
Jimmy är frisk, go, glad och alldeles underbar.
Jag själv är så där lagom, lite ont i halsen, lite glad och mår lite gott.
En hel ok helg än så länge med andra ord.

Har jag förresten sagt att vi kör volvo v70? ...Längtar tills sittoträngsen är tillbaka från doktorn.

Postis Per

Jag förstår inte, nu har en hel vecka rullat förbi igen, och jag har inte ens märkt det! Vi har fått två kraxande kråkor här hemma, Zebben började bli tungandad i tisdagskväll, på onsdagen blev han kallsvettig när han åt och hade svårt att andas ut luften. Obehagligt. Teos krupp har vi ju som börjat lära oss att hantera och vi har ventolin hemma när det sätter igång på han... Men Zebben är ju ny, och hur han reagerar på förkylningar o allt sånt är ju oxå helt nytt. Ringde sjukv.uppl. på onsdageftermiddag, fick lite tips o råd där. Men sen började Zeb att tappa rösten, så igår fick vi en tid på BVC, proppen var riktigt pigg o tränade på bra med både armar o ben i luften. Som det såg ut försökte han "prata" lite oxå, men det var inte mycket till ljud som kom ut. Efter lite kläm, känn och lyssnande så var det tydligen luftvägsinflamation... Fick inte riktigt klart för mig vad det betyder? Men om det blev sämre skulle vi ge honom 2ml ventolin. Än så länge har vi inte gett honom nå sånt, vill på nå vis inte.
Hur som haver, efter en stund på sjukan bestämde vi oss för att åka o köpa pizza i Åsarna för att sen åka vidare till Kvarnsjö för o dela pizza med Veronica o barn. Bara det att vi blev lite försenade.
Postis Per backade på oss på parkeringen utanför Ski-centern. Som tur var så träffade postbilen min dörr och inte någon av barnens. Rutan sprack och dörren blev aningen skrynklig, backspegeln trillade i backen och gick inte att rädda. Så idag ska våran bil till Bosse bildoktor... Men egentligen hette det Oscars bilplåt tror jag.

Nix, du står det kramkalas på schemat. Tjenixen.


Haha..

...Läste nyss Annas kommentar, om att barnen fick dricka blåbär i soffan... Det fanns en bakomliggande tanke i det om jag inte minns fel Veronica? ...Tror det är så att nån vill ha en ny soffa, och hoppades lite i smyg på blåbärsstänk? ;-)
Men så renliga barn som vi har blev det inte en droppe, och heller ingen ny soffan vad jag kan förstå? ;-)

Mitt i natten.

Om Teo skulle vara vaken nu så skulle han nog ganska säkert säga att det var mitt i natten, och jag skulle helt säkert hålla med honom om det. Bäcksvart ute och klockan har tickat sin sakta gång över tolvslaget. Och här sitter jag.
Teo sover nere hos mamma o pappa i natt, proppen ligger fortfarande i vagnen o sover, där han legat sen sju...? Han brukar ju vanligt vis vara i sitt esse runt nio på kvällen, men tydligen håller han på att lägga om och vill somna tidigt. Nog för att han kan lägga om sin sömn precis som han behagar, men det vore ju snällt om han hade kunnat ägnat en tanke åt hans mat-maskin oxå. Mjölkproduktionen är ungefär som räkningar, det fortsätter bara komma... På nå vis.
Jajustja, det var pysen, proppen och mamman det... Pappan är iväg på kalajs, vi gick dit tillsammans, åt tillsammans och sen gick vi hem var för sig. Jag är en riktig hemma-gris jag. Men det är så skönt och lungt här hemma om kvällarna, och dessutom en stund med bara sig själv är inte så dumt, och dessutom är det inte så ofta det inträffar heller.
Men ikväll har jag vikt kläder i lugn o ro, tvättat nån maskin, slö-tittat på teve, lyssnat på Tracy Chapman, tänt ljus, städat och bara varit själv. Även om det är städ och plock under den ensamma tiden så gör det inte just så mkt, det är rätt skönt att bara strosa runt o pyssla.

Har varit en bra dag, pysen vaknade inte fören halv nio så jag fick mig lite sovmorgon. Sen tassade vi två upp medan pappan och proppen fick sova vidare. Jimmy var väl värd en sovmorgon! Har inte blivit många timmars sömn för honom under veckan som varit. Får se hur snäll jag är med honom i morgonbitti... Tror det beror lite på i vilken form han kommer hem i ikväll... moahahaha!

Näe, nu ska jag nog försöka mig på ett blöjbyte på proppen för att sen knoppa in och möta törnrosa eller någon annan figur. Kan bli John Blund oxå.
Avslutar med några kort.
One size fits all...


Här har proppen inatgit det vanliga läget... Ryggläge.


...För NI är dem jag älskar, älskar, älskar allra mest!


När man är o hälsar på i Kvarnsjö blir man så här fin... Tandblekning nästa?
Blåbär är som Blåbär är... Blå!

Fy!

Ja, FY! vad jag har blivit dålig på att uppdatera här. Skämmes! MEN det har faktiskt varit fullt upp nu sen i helgen. I måndags minns jag inte vad jag hade för mig på dan´, men pysen var på dagis... Jag o proppen höll väl till här hemma vi då antar jag... På kvällen var det ridning i Svenstavik, och så klart följde både karl och två barn med! Som en liten familjefest så där... Pysen ville ju oxå rida. Sagt o gjort och totalt orädd!
Jag själv var stel som en pinne- igen. Men mot slutet lossnade det, men då hade ju redan två blåsor bosatt sig på  mina fingrar. Dom har nu mer eller mindre flyttat igen, och jag hyr inte längre ut mina händer till andras förfogande, så som till blåsor, stickor och andra sånna där nästan kriminella skador.
Sent blev det innan ridhuset var mockat o klart. Pysen gjorde vi i ordning så att han fick somna i bilen. Ett bil-sovar-barn. Tisdagen bjöd upp till stel rygg, möra ben och onda händer- Ändå är det roligt att rida?!
På kvällskvisten var det möte igen med majoritetsgruppen på kommun. Så jag smorde munlädret och for. Samtidigt var Pappan o pysen hos faster som fyllde år. Så medan jag försökte formulera politiska fraser satt de jag älskar mest av allt o mumsade tårta... Suck... Ja, förutom älsklingskakan Zebben, han fick följa med mig. Kommunhuset börjar bli hans andra hem. Antagligen kommer "budget" vara hans första ord.
Mötet var helt ok och rätt roligt ändå. Än en gång fick pysen somna i bilen... Och lyftas över till sängen när han kom hem.
Onsdag... Pysen på dagis, Pappan på jobbet... Och vi andra var till Svenstavik en sväng o uträttade ärenden. Kvällen kom mycket fortare än planerat, och hux flux så var det mötesdags igen, nu på bygdegårn´ med lite byfolk. Jimmy stannade hemma med pysen, så den här gången fick han iaf lägga sig o somna i sin egna säng.
Alldeles efter mötet ringde väckarklockan igen kändes det som. Hoppa i kläderna och åka på... Möte! Zebben fick i vanlig ordning följa med. Verksamhetsnämndens möte. Snark. Eller... Chock! ...Eller?
När jag åkte där ifrån var jag så trött i huvet att jag flera gången var tvungen att kolla i baksätet så att jag verkligen inte glömt att ta med Zebben hem igen! ...Och mun hade gått i ett så orden var i stort sett slut. Hur ofta händer det mig?!

Fredag idag va´? Idag är det INGENTING på schemat, så nu ska jag å ongan hoppa i lite kläder för att styra våran kos mot Kvarnsjö, leka lite o sen åka till Klövsjö o hämta pappan. Därefter har vi möte på banken.. Vet inte vad vi ska dit o göra. Förundras över våra tomma bankkonton kanske? Ringer man telefonbanken nu för o se hur mkt pengar man har, så hör man bara ett eko av sin egna röst. Då är det TOMT kan man säga...

Söndag

...Japp, söndag och helgen har snart seglat förbi. Varför går tiden så fort när man har roligt? Den snurrar iväg i en takt man själv inte hinner med, och när det går så fort, ja, då är det oxå svårt att komma ihåg allt man gör.
Men enligt veckans planering så var det ju fredag i fredags och lördag igår. Under fredagen var det finbesök på besök. Mina fastrar med tillbehör kom alltså på en visit. Detta celebra möte dokumenterades dock inte. Men det tillförde något annat. STÄDNING.
Så på fredag förmiddag var det dammsugare, mopp, trasa och ett gäng sopsäckar som åkte fram. Teo fick sin introduktion på hushållsnära tjänster, han skurade med både trasa och diskborste, dessutom skurade han både skurbara platser och icke skurbara sådana, men rent blev det!
Plöjde runt som en sållad råtta, och tillslut hittade jag igen korridoren mellan hallen och sovrummen. Den har mer eller mindre varit dränkt i saker sen vi gjorde om sovrummet. Men nu så!
...Nu är det bara att hålla sig hemifrån i den mån det går, så att vi inte behöver stöka ner här igen. En mycket sund tanke... Eller? ;-D

Fredagkväll är den kvällen på veckan som våra lampor släcks som allra tidigast. Hela familjen är av nån anledning helt slut på fredagar. På lördagmorgon var vi något piggare och något fräschare. Pappan i huset åkte ut i skogen för att snickra på skogsmaskinen han lyckades välta i veckan. Jag å ongan följde med momma ut till skogen o plockade enris. Teo hittade en fin myrstack som någon varit o mumsat på... mitt i byn... Så än kan vi inte sjunga att björnen sover!


...Å så kom söndagen... Och den hade med sig tjocka skallar, snoriga näsor, onda halsar och lite allmän trötthet. Eller, nu överdrev jag kanske. Det är ju bara pappan som har de där symptomen, men vi alla  vet ju hur det är när en karl är riktigt (?) förkyld, så jag tyckte det var lika bra att överdriva redan från början.
Trots denna onda förkylning som gör människan (hanen) till en soffliggande och trött varelse så orkade hans ben bära runt kroppen en sväng i skogen. Vi gick tillbaka till myrstacken o tittade, hälsade på lite kossor för att sen ta in hos momma o moffen för en fika. Snabbt där efter intog pysen sängen, pappan soffan och jag o proppen gick en sväng med momma för att rasta benen. Tja, inte en så dum dag ändå!

Låst

Det är kanske dags att skaka sig själv till liv nu igen. Länge sen jag satt vi datan nu, och ännu längre sen jag skrev nån blogg. Man kan nog säga att jag hamnade på latsidan efter att jag bestämde mig för att låsa bloggen.
Men nu så!
Har en del att berätta om, men tiden finns ju knappt. Veckan har varit full av andra saker.

I måndags, fem minuter innan pysen skulle infinna sig på dagis så ringde telefonen- från dagis. Och de ville att jag skulle jobba. Så efter lite klippande o klistrande med min mor o far så kunde proppen vara där nere ett tag, o jag å teo gick på dagis o jobbade. Sista två timmarna där fick proppen oxå vara med, men gick ju galant det. Hade fritids på eftermiddan, så Zebben la sig i soffan där o knoppade in!
Skönt att få jobba lite extra! Klirr, klirr... Klirrar rätt högt i den tomma kistan just nu. Pengar är ett gott ont.
Efter jobbet var ryggen som en blöt disktrasa, inte alls speciellt fräsch, så jag hoppade över ridskolan o stannade hemma med ryggläge i soffan.
Tisdag var det dags för babysim. Och i all hast ringde jag till Veronica för o höra om inte hon skulle med. Eftersom att hon hade lite knappt om tid så erbjöd min vänliga själv att ta med det mesta, hon behövde bara ta med sig badkläder o handduk så skulle jag fixa resten. Och det gjorde jag! ALLT man behövde fanns i väskan. Men väl framme i Svenstavik så fanns väskan med allt i, inte i bilen. För den hade jag GLÖMT HEMMA!!!
Så med andra ord, inga badkläder till mig o proppen, inga handdukar, inget ombyte, inget schampoo/tvål/olja. INGENTING hade jag med mig. Och alternativet Bada naken.... Det slog mig inte ens, tur det!
Men med lite klipp o klistra här igen så ordnade det sig. Antagligen tar Veronica med sig egna saker hädanefter. Ingela o Kajsa var oxå med, så vi fick låna tvål o sånt av dom, baddräkt lånade jag av Annette, lika så badbyxor till proppen. Handduk åkte jag till systeryster o hämtade... Men less blev jag. När ska jag börja minnas att sluta glömma?!
...Onsdagen blev en hjärn-tömning på högnivå. Var på politikermöte från 9 på morgonen till 18 på kvällen. Att gå på ett sånt möte här i kommunen kan lätt liknas med lobotomering... eller vad det nu heter.
Å igår då, ja, då var vi hemma jag å ongan hela dagen, det kan man se som lite påfyllning av hjärnbanken.

Fredag idag o jag vill vrida fram klockan till fem, låtsas att jimmy kommit hem, middagen står på bordet och huset är städat. Att drömma är ju aldrig fel.


Första snön 4/10

Så var det den där första morgonen, och den första morgonen var i morse. Alltså, första morgonen med snö. I min fantasi såg jag hur snön skulle försvinna lika fort som den kom. Men jag fick tji, för det snöar fortfarande. En liten föraning om vad som komma skall. Snö, kyla, slask och rusk. Jag älskar hösten med den klara luften och fina färgerna som klär naturen. Och jag tycker visst om vintern, men snö som knastrar under fötterna och snöklädda träd och byggnader. Men mellanlandet som vi måste passera mellan dessa två årstider tycker jag är BLÄ!
Har två guldkottar till under helgen, så nu är det alltså fyra små barn som ryms och sprider kärlek här i huset. Vi tog oss en promenix på affärn´ idag, men proppen fick stanna hemma. De tre större barnen (Selina, Tuva och Teo) var lyckliga över lördagsgodiset vi skulle gå o köpa. Teo var som vanligt mer vild än tam, men godisplocket gick helt ok ändå, och Teo var nöjd med en liten godispåse och en plopp.

Just nu sover mina två och Tuva o Selina sitter med mig i soffan o tittar på barnprogram, kände att jag behövde vila ryggen lite. Så i med en tablett i huvet, en klunk vatten, en varm filt bakom ryggen och vila... Snart är jag nog på spåret igen.

Jimmy kom hem o överraskade mig igår! Han hade köpt färg o grejer till sovrummet, jaaaa! Så nu är det projekt: Göra om! Ska bli så skönt med bättre färger på väggarna, nya gardiner, gröna växter och ett nytt luftigare rum! Men andra ord, nu blir det mindre skit i hörnen!

Nu vill Tuva o Selina höra saga, så dags att slå upp sagoboken, harkla sig i halsen och vara en bra moster!

Är? Vad? Var? Hur? Vem?

Nämn något som gjorde dig glad igår: Barnen, och Teos ständiga pratande
Vad gjorde du kl 08 imorse: ...Har inte kommit dit än...
Vad gjorde du för 15 min sedan: Myste med pysen i soffan
Det sista du sa högt: Sätt dig i soffan du vännen
Det senaste någon sa till dig: Va?
Vad har du druckit idag: Proviva Jordgubb!
Vad var det senaste du åt: En tugga banan
Vad var det senaste du köpte: Mat
Vad är det för färg på din ytterdörr: Slitet brun och härligt ful.
Vad är det för väder hos dig nu: Regn och rusk
Godaste glassmaken: Vanilj med noisette på
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absoolut
Sover du tungt: Nja, alldeles lagom. Vaknar när det behövs, sover när jag kan.
Drömmer du mardrömmar: Näe, det är inte ofta... Men nog händer det.
Trivs du med ditt jobb: Är mammaledighet ett jobb så- Ja!
Favoritklädsel: Mjuka byxor och en skön tröja
Favoritlåt just nu: Nyckelpigesången sjungen av pysen
Vad ser du om du tittar till höger: Ett flingpaket
Vad gör dig glad just nu: Att helgen snart är här!
Vad ska du göra härnäst: Duka fram lite mera frukost
Höger eller vänsterhänt: Högret
Humör just nu: Rätt lugn faktiskt, mer koll än så har jag inte.
Favoritgodis: Choklad.
Kläder just nu: Boxer o T-shirt
Sommarplaner: Många och stora, men ändå inget planerat.
Hur många kuddar sover du med: Två
Spelar du något instrument: Piano
Morgon eller nattmänniska: Inget dera. Knappt mitt-idagen-människa heller.
Vad är viktigast för dig: Min familj
Är du kittlig: Näe, det försvann efter ridolyckan då nerver o sånt trasslade till sig.
Snarkar du: Inte vad jag själv hört.
Stjärntecken: Skytt
Äckligaste insekten: Larver av alla de slag6
Stökigt eller välstädat: Just nu behöver golvet få sig en rejäl omgång, annars så är det väl jämnjävligt.
Längtar du mest efter just nu: Mysiga höstkvällar, singlande snö, jul och mys :)


Torsdag

Vaknade av traktorljud i morse, det vackraste ljud som kan komma från en traktor. Närmare bestämt var det Teo som bestämt sig för o leka traktor över våra sälande kroppar i sängen.
Pysen brukar komma in till oss vid morgonkvisten, mysa ner sig mellan mig och Jimmy och bara må gott. Lika så i morse då som sagt, och när han sen vid åtta kom på att det var morgon och ville väcka oss på sitt bästa sätt, ja, då var det med hjälp av ljudeffekter och en liten traktor.
Runt nio bar det iväg mot staden för mig o barna´. Och det kan jag säga. Teo var mer vild än tam. Han var som Djungel George i stortstan. Rulltrappor, dörrar som öppnar sig själv, hissar, människor, bilar... Ja, säg vad dessa två små ögon inte såg och hörde. Det var på rikigt böndernas dag i stan. Och ja, det var vi som var de värsta. Både i som utanför bilen.
Tack o lov fick  pysen vara hos Karin en stund medan mamma o jag var på Kontorsvaruhuset för att prova ut en bra kontors-stol till nya kontoret.
...Sen så var vi klara, bara att handla i Brunflo innan hemfärd så. Och dagen hade vi ju överlevt.
Väl i Brunflo, men en kundvagn full så var det sista och slutliga momentet innom synhåll. Allt som behövdes göras var att lasta varorna från korgen upp på bandet, le, betala, le och packa ner grejerna i påsar. Låter ju enkelt. Och det kan vara enkelt. Men för att krångla till det så märkte jag att jag inte hade nå pengar på kortet. Fördröjning. Men fipplade upp telefonen ur en överfull jackficka, telefonen kom fram i samma veva som två nappar, en penna och några kvitton singlade ner mot golvet i olik hastighet. Fick smått panik o försökte göra det hela snabbt, snyggt och enkelt. Ni som känner mig vet att jag varken är snabb, snygg eller kan göra något speciellt okomplicerat. Så varför skulle det bli annorlunda denna gång? Nixon pixon. Först o främst slog jag in fel kod, fick lägga på o börja om. Rätt kod, fel belopp till fel konto. Lägga på och göra om. Gjorde rätt. Vad lärde vi oss av detta? Jo, fort blir ofta fel. Och fel är oftast inte rätt. MEN varorna blev betalda, och jag andades ut, tills... Jag kände en kicklande doft i min näsa, och kände något kladdigt på mina fingrar. Höjde lite på blicken och såg hur rullbanden glänste- av mjukmedel!
Jaha, kryp till korset. Måste jag säga att de som stod bakom mig tillslut inte kunde göra annat än å faktiskt skratta åt eländet. Eländet den här gången var alltså jag.
Det jag fick ur mig till tjejen bakom var... "jo, när man ser att man står bakom mig i en kö, då vet man att man står i fel kö." Det var nog dagens sanning från mig. Sen åkte jag hem, och gjorde ingenting.

I helgen lösenordsskyddar jag min blogg, så vill ni ha det kan ni ju maila mig på
[email protected]